Elmermys


Inlägget jag skrev på bussen hem ser jag nu publicerades väldigt konstigt, men skitsamma.

Idag ska vi vara barnvakt åt älskade Elmer. Kommer bli en härlig fredag! Sen hoppas jag kunna läsa lite kurslitteratur, ta det lite lugnt och ha en skön helg. Måste ladda om inför tisdagens intervju. Försöker behålla mitt lugn, inte få hybris. Samtidigt som jag försöker låta mig vara stolt över mig själv, över hur långt jag kommit.

Hoppas ni får en trevlig helg!

My mirror's truth

Efter en heldag

Efter en heldag är jag nu påväg hem. Har spenderat en heldag här och har fått träffa mormor, morfar och de härliga kusinerna. Tycker det är så skönt att få omge sig av familj som verkligen uppskattar ens närvaro. Min fadderdotter och minsta kusin Emma var inte alls så där blyg och reserverad som hon brukar vara utan istället var jag lekens mittpunkt! Älskar verkligen min kusiner!!!

Jag tror att intervjun gick bra. Kände att jag gjorde mitt bästa och verkligen var mig själv. Glad att få ha gjort detta nu! Men nu längtar jag hem till sambons värmande famn!

My mirror's truth

Sista rycket

Tänk att det sista man gör på sin (offeciella) utbildning ska sluta med ett toppenbetyg! Fick mitt betyg på hemtenta idag, läraren hade varit riktigt effektiv! Blev ett härligt VG! Känner mig riktigt stolt över att klara av att få ett VG i en c-kurs på universitetet och också i det sista man gör. Kan ju inte påstå att studiemotivationen var på topp då efter julens ledighet och uppsatsarbetet som legat dessförinnan.

Imorgon blir det jobbintervju och jag är riktigt nervös. Har skrivit ut ansökan och CV:t igen i fall. Dessutom har jag plockat med att intyg på diverse utbildningar som jag gått. Det jag inte har intyg på är två kurser/worksshops i IOGT-NTO:s regim plus att jag förlagt det diplom jag fick för ett stipendium. Det som är lite jobbigt nu är att de ändrat adressen där intervjun ska hållas så nu gäller det att jag hittar adressen på kartan så jag inte går vilse. Kanske är det tur att jag har nästan två timmars dötid imorgon. Också eftersom det är snöoväder just nu.

Ja, ja, det får gå som det går!

My mirror's truth

Kaos fast lycklig



Idag ringde de från det andra jobbet jag sökte och har nu blivit kallad på intervju. En till! Känner mig riktigt lottad att få kunna gå på två intervjuer inom bara någon vecka efter att man haft sin skolavslutning. Det "pinsamma" nu är att jag inte riktigt kommer ihåg hur den jobbannonsen såg ut, vad de önskade, hur om det var ett vikariat osv. Och nu när tjänsten inte längre är utlyst finns inte längre annonsen kvar på nätet. Riktigt illa! Men det är väl bara att vara sig själv. Vill tro varken det ena eller det andra för dessa jobb. Jag kommer bara vara väldigt tacksam över att jag får gå på intervju!

Snart är det dags för andra kursstarten för dagen. Ikväll blir det praktisk datorkunskap. Kommer bli riktigt intressant, hoppas jag i alla fall!

Ha det gott!

My mirror's truth

Ilandsproblem



Ibland är det inte lätt det där med inkomster och utgifter. Just nu står vi inför ett dilemma. Ingen av oss kan få studiemedel då våra uppsatser inte betygsatts i systemet ännu. Detta gör att vi lever på sparade pengar. Vilket är positivt, alltså att vi faktiskt sparat så pass mycket att vi kan leva på det i mer än en månad. Vi trodde vi hade alla utgifter inräknade men idag har de lyckats trilla in två (relativt) stora utgifter till. Trodde jag skulle ”slippa” behöva betala in medlemsavgiften för a-kassan denna månaden eftersom inget inbetalningskort kommit. Men såklart var det tvungen att dyka upp idag. Så nu är det bara att lägga in 245:- till i utgifterna. Sedan skulle visst de på universitetet ha en ”fin” kopia av uppsatsen, dvs en kopia beställt från universitetstryckeriet vilket genererar ytterligare någon hundralapp *suck* Dock fick jag en bonuscheck på 100:- från Body Shop. Tyvärr kan man ju inte använda de pengarna till räkningarna. Dessutom måste jag snart leta efter en ny stationär telefon då vår bärbara knappt orkar med 10 minuters tal. Förut bröt det mitt i samtalet med farmor… Riktigt illa, för nu måste vi använda mobilerna mer och det blir dyrt i längden. Och om pengarna dröjer blir det ännu värre…

Sitter annars och förbereder mig inför intervjun på torsdag. Har kolla upp lite typiska frågor som brukar ställas och ska även läsa på lite om löner osv innan. Dessutom hade jag tänkt börja läsa lite smått inför morgondagens kursstart. Mycket på en gång. Jag både gillar det och fruktar det. Vet inte riktigt vilket ben jag ska stå på.

Ne, dags att utforska lönerna s värld…

My mirror’s truth


Att unna sig

Idag unnade jag mig lite egen tid och tog mig tid att fixa till mina naglar. Just nu känner jag mig gör snygg, i alla fall på naglarna. Dock vet jag inte om det är så bra att komma in på en jobbintervju med dessa naglar. Sänder de fel signaler?! Tur kanske var att jag inte valde svart som jag tänkt.



Längtar efter att få det rätta minneskortet till kameran så jag kan fixa till de där snygga bilderna som jag är helt säker på att kameran klarar av.

Dags för söndagsmys...

My mirror's truth

Skolavslutning

Då har man slutat skolan då… Igår hade vi på programmet en skolavslutning. Vi var säkert 200 studenter som nu ska ansöka om examen. Detta gjorde att hela Aulan var överfull så många studenter fick stå på scenen större delen av ceremonin. Jobbigt för dem, dock fick jag och Petra sittplats och det var riktigt skönt. Svärföräldrarna, svägerskan, Elmer och sambon var där och tittade. Efteråt gick vi hem till svägerskan och beställde mat. Där fick jag också lite blommor, produkter från Body Shop och det här urtjusiga halsbandet. Berlocken kan användas åt båda hållen. På ena sidan buktar hjärtat inåt och har svart färg, på andra sidan buktar hjärtat utåt och är av silver. Gillar det verkligen.



Senare på kvällen fixade jag med inbjudan och vägbeskrivning inför min examensfest. Svärmor tyckte jag skulle skicka ut inbjudan så snart som möjligt då det var ett antal olika födelsedagar runt det datumet och att de inbjudan säkert vill veta i hyfsat god tid. Om jag skickar ut det till veckan blir det lite mer än en månad i förväg. Det räcker nog.

Idag har det inte hänt mycket. Vi lade oss ganska sent igår så det blev en riktig sovmorgon. Har mest letat upp sidor på nätet som förbereder en för en jobbintervju. Till exempel frågor man kan tänka på innan, saker man bör ha med sig osv. Tror det kommer gå hyfsat bra. Just nu är jag mest rädd för att förvilla mig i Örebro-centrum. Tur att det inte är så stort och att morfar kan komma och rädda mig om jag går helt vilse =)

Kvällen kommer fortsätta på ett mystema tror jag. Vi behöver bara ta en lugn dag utan ångest över saker som måste bli gjort. Skönt med en sådan dag faktiskt!

My mirror’s truth


Effektivitet - dagens ledord

Idag har jag varit riktigt effektiv. Började med att bädda sängen. Sen blev det att börja kolla upp information inför det kommande föreningsårsmötet och boka det som behövde bokas. Sedan skickade jag ut kallelse till det och fortsatte med att sammanställa en korrekt medlemslista, det tog tid. Lunch, hämta posten. Sedan tog jag tag i att finna en lokal till examensfesten. Tror jag ringde fyra eller fem olika nummer. Den ena skicka mig bara vidare till någon annan. När jag väl kom fram till sista numret så svarade inte den personen.

PAUS - tog en väl förtjänt paus framför Facebook =)

Sen ringde de, äntligen, och jag har nu blivit kallad på jobbintervju =) Mitt hjärta slog några extra slag tror jag minsann. Så overkligt. Nu har jag nått det mål jag satt upp för mig själv. Att i alla fall få gå på en intervju. Nu är det bara att hoppas på det bästa, men inte tro för mycket.

Blev också uppringd av den kvinna som hade hand om lokalen jag vill låna. Var och kolla på den och den blir nog perfekt om nästan alla kommer. Dock tror jag inte att vissa kommer. Framför allt inte de från min sida. De är gamla och skrupliga, tyvärr...

Ne, nu ska jag avsluta kvällen med mys i soffan med sambon! Han har haft opponering idag. Tror det gick super för honom. Vi får vänta och se =)

My mirror's truth

Nästa gång jag skriver lovar jag lite bilder, all denna text är så tråkig =P


Bara ett steg kvar...

Idag fick jag mitt betyg, inte registrerat men som en kommentar på mailen. Blev lite besviken men betyget var ändå väntat. Jag nådde inte ända fram men fick ett G med ett plus i kanten. Så synd att man inte kan få göra om det lilla som gör att man står och väger. Men, nu är det bara hemtentan som ska få sig en bokstav i kanten, sen kan jag ansöka om min examen. Fortfarande konstigt. Men det beror nog mycket på att jag fortfarande inte fått svar från något jobb utan som det ser ut nu blir det ännu mer plugg

Imorgon är det sambons tur att opponera. Jag tror nog han kommer ut därifrån med ett VG, och det förtjänar han. Om det är någon som ger 200% på sina studier så är det han… Jag ska vara mycket glad över att jag fick ett mycket starkt G med tanke på hur mitt arbete med uppsatsen sett ut… Hade jag lagt ner en till två veckor till på arbetet hade jag säkert nått ända fram. Men, det är sån jag är, ingen idé att älta. Jag är nöjd! F*n jag har ju klarat av 4,5 år av universitetsstudier! Bara det är ju något!!!

Dags för sängen tror jag…

My mirror’s truth


Spotify-problem

Av någon anledning varnar mitt virusprogram för spotify och anser att den, vad jag förstår, innehåller något virus. Är det någon som vet hur jag kollar detta på bästa sätt?! Eller om någon vet om det är bara en så kallad felkodning på AVG (mitt virusprogram)?

Säg gärna till!

My mirror's truth

--Update--

Hittade hur man skulle göra, dels skulle man söka på denna sidan för att se att det faktiskt inte är ett virus, dels ska man göra följande:

A user posted in another thread the following instructions on how to solve this until AVG updates again which they'll hopefully do soon.

1 open AVG user interface (right click on icon in systray at bottom right)
2 components -> resident shield
3 click manage exceptions
4 click Excluded files, click Add
5 browse to c:\Program Files\Spotify\spotify.exe click open
6 spotify.exe appears in the list with a selected tickbox - click apply
AVG should now ignore spotify.exe
Apparently the problem is that the spotify.exe file is packed to make it smaller (dunno why - it's not that big a file) and is unpacked at runtime. A lot of malware exe files do this so AVG throws a wobbly a flags a warning...

I fall ni själva får problem, sök på den "felaktigheten" som erat virusprogram "hittat" och se vad som finns på nätet! Går att finna många svar...

Dags för sängen =)


Opponering

Då var man färdig då... helt otroligt!

Opponeringen gick bra, över förväntan. Examinatorn tycket det var ett intressant och bra arbete och det är mycket värt från honom då han håller på och forskar inom samma område. Då vet man att det antagligen faktiskt är bra.

Så nu är det bara att göra uppsatsen fin, dvs rätta stavfel osv så är jag färdig! Kan inte riktigt förstå det alls. Kommer nog ta lång tid innan man fattar det.

Kan ta en lättnads suck...

My mirror's truth


Det allra sista...

Efter morgondagens opponering har jag offeciellt gjort det sista på min utbildning. Sen är jag färdig och kan ta ut min examen. Säkert får jag göra några småändringar på uppsatsen men inget som kräver flera timmars tid. På fredag blir det "skolavslutning" och mat med familjen. Känns både bra och oroväckande. Nästa vecka börjar jag antagligen på Statsvetenskapen. För som det ser ut nu verkar det där med jobb inte vara något som är lätt att få precis.

Dags för natten, ska upp tidigt imorgon!

My mirror's truth

Idétorka

Jag har total idétorka. Min sambos släkt har begärt önskelistor både för min födelsedag och för den kommande examensfesten. Men jag har ingen aning om vad jag ska önska mig. De tycker att jag ska önska mig något rejält. Så idéer mottas gärna!!!

Sen, om ni bor kring mina trakter eller mina svärföräldrars trakter så får ni gärna tipsa om lokaler man kan låna till tillställningen efteråt. Bra fakta att veta är att det kommer vara ca 26 vuxna, 9 barn och också en hund =)

Ne, nu ska jag avsluta denna söndagen med lite mailskickning och tv-mys!

My mirror's truth

Sakta framåt

Jag trodde gårdagen skulle innehålla en heldag med uppsatser, och visserligen gjorde den det. Men pga ett dunkande huvud orkade jag inte ens ta mig igenom en hel uppsats. Idag hoppas jag att huvudet inte börjar igen. För det ska hinnas läsas fler uppsatser idag för att förbereda inför opponeringen på tisdag. Men det ska också mysas med Elmer då svägerskan och svågern ska ge sig ut i skidspåren några timmar. Trevligt för dem, och trevligt för oss =)

Idag fyller också storebror hela 30 år... Vi börjar alla bli gamla =) Inte för att jag någonsin haft åldersnoja men när jag pratade med farmor sist så kom vi fram till att min låtsaskusin blir hela 35 år gammal... Det känns som om mina föräldrar var i den åldern alldeles nyss... Undrar vart jag är i livet vid 30... har vissa saker jag skulle vilja ha gjort men livet är svårt att planera. Sällan går det som man tänkt, dock blir det inte skit för det! Ibland blir det faktiskt bättre än vad man tänkt sig...

Försöker just nu fokusera inte mer än en vecka i taget... Fick reda på att jobbet jag verkligen vill ha söktes av 19 andra, enligt J var det få som sökte... Själv har jag ingen uppfattning vad som är få och vad som är mycket. *suck* En vecka i taget... snart är jag färdig. Och jag är nöjd, även om jag tvivlar på att jag valt rätt...

Idag, Elmer-mys!!! Inget annat får störa mitt humör!

My mirror's truth

Friggs teer

Då har jag testat fem smaker av Friggs teer. Dessa är:



Vanilla Rhubarb, Green Chai, Minty Liquoeice, Sweet Citrus, Lemon Mint

Nedan följer ordningen på mina favvosmaker:
1. Vanilla Rhubarb, härlig smak av vanilj, rabarber och jordgubb
2. Sweet Citrus, smakar citron och apelsin, friskt!
3. Green Chai, smaker juligt!
4. Minty Liquorice, gillar lakrits te men tycker detta smakade lite för mycket mint
5. Lemon Mint, väldigt liten smak av citron, ganska mycket smak av mint

Vet inte om det finns några fler smaker. Om ni hittar några fler, tips gärna mig om dem eller kanske lägg ut egna provsmakningar!

My mirror's truth

Ljuset i mörkret


My mirror's truth - hoppas kunna se ljuset i mörkret


Mitt liv i korthet

Ja, vad händer med mig just nu. En massa och ingenting. Håller på med min hemtenta, men det går inte speciellt mycket framåt. Jag slutade med pluggandet när uppsatsen lämnades in precis efter jul. Sen dess har jag bara velat opponera och helt glömma bort att jag måste göra en hemtenta också. Förhoppningvis går det bra men det är tungt.

Väntar på spänning på att höra från olika jobb. Vill så gärna att allt ska lösa sig. Även om statsvetenskap kommer bli mycket intressant att läsa så vill jag egentligen inte fortsätta just nu. Jag vill kunna ta min examen och faktiskt ta ett jobb och då inte ett jobb på tidningstjänst utan ett jobb som kan ge mig mer en lite shoppingpengar. Får dock inte hoppas för mycket... Det tar så hårt när det inte går som man tänkt sig.

Kommer antagligen att publicera några recensioner på filmer vi sett nyligen under dessa dagar, håll till godo!

My mirror's truth

Avatar

Nu har väl alla sett den omtalade filmen Avatar men det kvittar kanske. Vi såg den i alla fall på bio för det presentkort som vi fått på jul. Hade inga jättestora förväntningar precis utan hoppades att det skulle bli lite mer ordentligt än typ Disney Pixars filmer. Och det var den. Den var GRYM. Kan inte beskriva den på. Förutom att grafiken var mycket imponerande var den en film som inte bara byggde på häftiga sätt att spränga saker utan hade faktiskt ett budskap. För den som inte redan sett den, GÅ OCH SE DEN… värt varenda öre!

Ger den fem stjärnor: *  *  *  *  *!!!

My mirror’s truth
– recenserar


Che - Argentinaren

I brist på annat tänkte jag att det kanske vore trevligt att slänga inte lite recensioner på filmer jag sett nyligen. Avatar som jag såg i tisdags får tyvärr vänta lite men snart så. Ni får hålla tillgodo med denna istället.

Vi har länge försökt se Che-filmerna men hela tiden missat dem. Men nu, äntligen, såg vi att första delen såldes på Konsum och det blev ett självklart köp. Che – Argentinaren utspelar sig i början av revolutionen om Kuba. Man får följa Che i hans möte med Castro och när han talar inför FN. En mycket fascinerande film. Det är lätt att sådana här sorters filmer antingen förhärligar eller förkastar den historiska personen som det handlar om men i denna första del tycker jag inte att regissören varken gör det ena eller det andra. Utan det är en bra balans. Är inte säker på vilka sorts källor filmen grundar sig på men anser att den ger en mycket bra historisk överblick. För den som är intresserad av Che eller Latinamerikans historia tycker jag ska se denna.

Ger den fyra stjärnor:  *  *  *  *!

My mirror’s truth - recenserar


Träningsåret har startat

Första träningen på året. Riktigt skönt var det. Körde ett ganska hårt cykelpass på 30 minuter först och sedan blev det ca 40 minuters styrka med avslutande stretching. Brukar alltid glömma att stretcha men inte idag. Och man mår bättre i kroppen efter det. Lite smidigare.

De senaste nätterna har jag sovit skapligt bra. Har nog mycket att tacka min nya medicin. Förutom första nattens fruktansvärda biverkningar så har jag mått bra. Endast natten till idag hade jag lite problem på morgonen. Hade inte klockan varit halv sex så hade jag kanske gått upp. Men det kändes lite för tidigt. Hoppas att det fortsätter vara bra.

Idag fick jag hem mina inloggningsuppgifter för ”internetkassan” dvs A-kassan i mitt fackförbund. Jag har nämligen återigen gått med i A-kassan. Gick med för ca 3 år sedan men var tvungen att gå ur när de chock höjde avgiften för studenter och dessutom lade den höga avgiften att betalas varje månad istället för terminsvis. Men nu var det dags igen. Även om jag inte räknar med att gå arbetslös förrän till sommaren då jag anmält mig till kurser till våren kändes det ändå nödvändigt att göra det. Ett vuxet drag.

Just nu är det fullt upp. Har en hemtenta som måste skrivas… Snart ska jag börja läsa uppsatser inför opponeringen. Dessutom borde jag läsa sambons uppsats också då han faktiskt hjälpte mig massor med min uppsats så det är något jag borde återgällda. Dessutom kämpar vi hårt här hemma med att få upp värmen. Sitter just nu med tre tröjor, fyra strumpor (där två är raggsockor) och tre par byxor. Såååå jäkla kallt. Framför allt är det golvet som gör att vi fryser. Är som att gå på is =( men snart kanske grannen flyttar in igen under oss så vi får lite värme iaf.

Dags att njuta av kvällens alla tända ljus!

My mirror’s truth
p.s. Snart måste jag redogöra för alla filmer jag sett också =)


RSS 2.0