Nytt hår


Så här ser jag ut nu (nedre bilden)... nästan samma färg men annan längd!
Friskare!

My mirror's truth


Shopping och önskeshopping

Idag har jag äntligen införskaffat en ny vinterjacka. Har inte testat den gamla, men den lär vara stor nu. Blev en gör snygg ulljacka från H&M. Lite dyr kanske men den var helt klart värd pengarna eftersom man inte köper vinterjackor så ofta, i alla fall inte jag. Kommer antagligen bli ganska mycket shopping nu i höst jämfört med föregående år. Märker att det inte är så mycket kläder som jag tycker passar mig just nu. Tyvärr är nästan allt i butikerna mode-grejer och allt i det nya modet passar verkligen inte mig. Nedan ser du min nya jacka och lite önskeskor från Vagabond. Några kan jag antagligen inte gå i, men drömma kan man ju alltid. Dessutom kostar de lite för mycket för min plånbok. Det är sådant man får unna sig när man har ett riktigt jobb!

Imorgon ska jag ÄNTLIGEN klippa mig. Kom gärna med tips och idéer för just nu har jag ingen aning om vad det kommer bli!

Och så bilderna =)

 













Snygg va?! Köpt H&M för 699:-


Vagabond, finns på Bergqvist skor och Foot News. De längst ner tror jag faktiskt jag kan gå i, men de andra är mer ögongodis för min del, men kanske senare när man blir lite lättare.


My mirror's truth

Helg

Tredje morgonen vi gav oss iväg, fast idag tog vi en timme extra i sängen. Vädret var helt underbart och det var ytterst få människor uppe. Allt känns så fridfullt och man blir härligt pigg efter promenaden. Blir också så där lagom varm så man känner att man gjort något. Resten av dagen kommer bestå av det mindre roliga uppsats-PM-skirvandet. Tänkte också se till så hemtentan lämnas in. Den har ju varit klar sedan i onsdags men jag har inte tagit för mig och skickat in den ändå. Ska väl kolla igenom den en extra gång för att se att jag har fått med allt jag vill säga.

Känns bra att ha tagit nya tag gällande vikten och jag tror vi kommer lyckas, till slut. Igår köpte sig sambon en ny vinterjacka i stl M! Tror aldrig han haft det. Men är man 40 kg lättare så är man. Då behövs det både det ena och det andra. För mig också, men jag har ännu inte hitta någon. Tips mottages gärna på bra ställen där man kan hitta en vanliga vinterjacka som inte kostar för mycket!

Jag bör återgå till studierna men mina tankar bär i väg mot strosande i affärer och annat mycket roligare att göra...

My mirror's truth

Skön eftermiddag

Spenderade eftermiddagen hos älskade Elmer! För det mest sov han men för en kort stund log han mot moster och morbror! Det är så underbart att se! Det är också så himla underbart att se när sambon håller på med honom. Han verkligen luktar på honom och gosar till sig ordentligt. Han kommer bli en superpappa när han blir stor!

Vill stolt berätta att jag i morse (med sambon) var ute och gick innan frukosten. Såg dessutom en regnbåge (måste börja lägga upp lite bilder igen). Vi hoppas kunna få det till en vana. Blev ca en halvtimme. Precis lagom så här på morgonen! Det var såååå gott att få i sig lite frukost sen efteråt och man kände sig så bra! Dessutom fick jag en timmes promenad med Elmer och svägerskan. Varit riktigt hurtig, men nu är jag trött och har träningsvärk i benen! Måste vara ett gott tecken!

Under uppsatsarbetet hoppas jag kunna få till många träningstillfällen och även tid med Elmer. Bara att vara där och kolla till honom verkar svägerskan tycka är skönt för då kan hon göra lite annat pyssel, både med huset och sig själv.

Mys i soffan beställt =)

My mirror's truth

Vecka 36 -1 dag

Idag bestämde vi oss för att ställa oss på vågen när vi ändå var på stan (egentligen 36 veckor imorgon). Var mycket osäker på om jag skulle lägga ut resultatet här eller inte. Men eftersom det är bättre att inse sanningen och för att jag ändå ska vara j*vligt stolt över min prestation fram tills nu så lägger jag ut sanningen här! Har gått upp ett helt kilo i fett, men också ökat lite i muskler.

Mitt resultat efter 36 veckor med xtravaganza (totalt minus i parantesen):

Vikt: 78,3 kg (-24,5 kg)

Fett %: 35,4% (-11,9 %)

Fettmassa (kg): 27,7 kg (-20,9 kg)

Muskler (kg): 50,6 kg (-3,6 kg)

Vatten (kg): 37 kg (-2,7 kg)

Det kunde ha varit värre och det är ingen idé att våndas över resultatet istället tar jag nya tag. Jag vet ju exakt vad problemet ligger och detta kanske var det jag  behövde för att få tillbaka motivationen. De sista kilona ska banne mig bort. Även om det kommer ta längre tid en de första 25 kilona. Tålamod är A och O!

Tänka sig att man snart har gått en hel graviditet fast åt andra hållet =)

My mirror's truth - min väg mot ett hälsosammare liv


Lilla jag...

... lyckades igen...

Idag blev det hela 23 minuters joggande på löpbandet (13 resp 10 minuter)! Första passet gick förvånadsvärt lätt medan det sista efter ca 45 minuters styrketräning gick lite trögare, men det ska det ju göra också när man tränat. Det ska kännas! Tror säkert jag kommer känna av detta imorgon. Får försöka ta ett konditionspass på onsdag! Lär nog inte orka någon styrka då tror jag. Vill verkligen komma igång med att träna minst 2-3 gånger i veckan så att vanan från i början av sommaren kommer tillbaka. Med sommarjobb och förkylning hamnar man lite ur fas men ändå är det relativt lätt att komma tillbaka till träningen. Jag är i alla fall riktigt nöjd med dagens pass. Trodde aldrid att klumpedunsen jag skulle kunna jogga...

Rösterna för kyrkovalet är snart räknade och det fick hyfsat bra för de jag röstade på och tyvärr lyckades SD få fler mandat, dock inte på lokalnivå!

Måste säga att jag verkligen ser fram emot nästa veckas klipp och färg tid. Funderar skarpt på att ändra lite mer drastiskt (alltså drastiskt för mig). Får väl se om jag vågar....

My mirror's truth

Kalas

Igår var det kalas för svärmor! Det kom släktningar vi inte träffat på länge och det var sååå trevligt. Framför allt när de berömde oss för vår viktnedgång. Man kände sig så duktig och snygg. Men ändå har man svårt att förstå vad det är de ser. Ser man en helt ny människa eller bara en mindre?! Ser ju inte riktigt på mig själv vad det är som hänt, mer än att jag känner mig ganska slapp och rynkig. Jag hoppas innerligt att det försvinner med tiden. Lille Elmer fick också väldigt mycket uppmärksamhet, såklart. Dock var han inte på sitt bästa humör. Tror han kände av att vi var så många och att han inte var hemma. Tror också svägerskan kände sig lite stressad (även svågern) och det märker ju små barn direkt. När jag ser honom, även fast han skriker tills tårarna rinner så längtar jag. Längtar efter att själv kunna ha förmågan att trösta mitt egna barn. Ett litet underverk... Usch vad svårt det är att inte drabbas, eller vad man ska kalla det för.

Nu till något helt annat. Idag har jag varit duktig och röstat i kyrkovalet och jag har dessutom fått sambon att rösta också. Känns bra! Måste gå in och kolla på Svenska Kyrkans hemsida senare under kvällen för att se hur resultatet blir, för jag antar att de kommer uppdatera det kontinuerligt under natten. Eller i alla fall ge ett första sammandrag imorgon. Såklart hoppas jag på dem jag röstat på, men vi får väl se hur det går. Det enda jag inte önskar är att Sverigedemokraterna får några mandat!

Vidare idag blir det tvättning, som varje söndag, och så försöker jag skriva på min hemtenta. Men det går väldigt långsamt framåt (eller står mest stilla). Det är inte en lätt uppgift. Läraren har skrivit en sådana där stor fråga som kan betyda nästan vad som helst. Just nu känns det som om det kommer bli en massa babbel. Vi får hoppas på det bästa.

Skriva lite till på hemtentan och samtidigt längta...

My mirror's truth

Så j*kla svårt...

Alla ni som någonsin skrivit en uppsats vet säkert vad jag menar med att det är så j*kla svårt att hitta ett ämne. Det borde ju vara så att skulle vara enkelt eftersom historia (som är ämnet jag ska skriva i) är ett så stort ämne borde det finnas MASSOR att skriva om, men så enkelt är det inte. Jag har ett intresseområde men det verkar inte alls falla i smaken för läraren och dessutom verkar det vara jättesvårt att hitta något som är skrivet på ett språk jag behärskar. Snart måste jag tänka om, helt och hållet. Om två veckor ska uppsats-PM:et vara inne och uppsatsen ska påbörjas... Vilken skit verkligen... Sen hjälper det inte att motivationen inte är på topp. En del av mig tänker att om det skiter sig för mig denna terminen slipper jag bli färdig till januari och slipper då bli arbetslös... Sambon ansåg inte att den planen verkade så lyckad...

Har ni idéer som ligger och skräpar någonstans så får ni gärna delge er av dessa =)

My mirror's truth - idétorka när det gäller skolan....

Mycket nu...

... och jag har ingen större ordning på det hela. En enda röra är det just nu. Ska väl inte klaga, sambon har ÄNNU mer, men ha är också MYCKET bättre på att organisera det hela. Jag älskar att strukturera saker och ting men när det kommer till självstudier där jag har för mycket tid att planera runt så får jag inte till det. Ibland fungerat allt i slutändan ändå men ibland blir det kaos enda in i slutet. Och det känns aldrig bra.

Idag har vi haft gruppmöte på xtra, det kändes bra men ändå lite olustigt... vi har varit på så många möten och det är liksom samma stämning. En blandning över stolthet och skuld, skuld för att många av oss just nu kanske inte följer riktlinjerna fullt ut. Dessutom var det bossen som hade hand om mötet och hon är respektingivande och man vill inte visa eller erkänna vad man gjort fel =)

Dags för mig att strukturera...

My mirror's truth

Jag gjorde det...

... jag sprang/jogga hela 11 minuter på bandet idag! Det är rekord, för mig någonsin. Jag är nämligen helt urusel på att jogga. Har absolut ingen teknik men ändå lyckades jag idag. Den sista minuten kände jag av astman men just då spelade det ingen större roll. Var tvungen att tjoa till lite efter att bandet stannat av för jag blev så glad! Jag tror det var mitt inlägg om viktnedgången som fick mig lite motiverad, i alla fall idag. Det var riktigt skönt att få ta i hårt efter 1,5 veckas sjukfrånvaro från träningen. Nu ska jag försöka ha lite bättre koll på maten också.

Till veckan har jag mycket som jag borde göra för hinna med i skolan men sen hade jag tänkt att unna mig lite Elmer-tid och till helgen blir det 55 års kalas där en massa trevliga släktningar (till sambon) kommer som vi inte sett på 1,5 år ungefär. Verkligen göööör trevligt som man säger i Värmland!

Kanske borde jag börja hinna med lite vänner också... Ska väl sitta med vännen L under veckan och ev kommer vännen V på en fika efter fredagens tenta (för hennes del alltså). Fika är helt klart underskattat och min dröm om ett eget café ligger just nu väldigt högt...

Är på bättre humör än på länge, skönt!

Bara en lite fundering... är det så att en bra blogg, som är intressant att läsa bara ska handla om hur man spenderar pengar på dagens mode? Ja, ja... ska inte vara bitter för det =) Är nöjd med de läsare jag har (eller tror mig ha)

My mirror's truth


Min viktnedgång

Jag har märkt hur jag på senaste tiden tappat motivationen för att gå ner i vikt. Detta påverkar mig på många sätt men slutar ofta i att jag känner en stor stress och nedstämdhet. Detta hjälper mig inte att finna kraften att fortsätta. Det är ju faktiskt inte så mycket kvar egentligen... Tror inte nästa vägning kommer visa något positivt resultat utan hoppas på att jag står still. För om jag nu gått upp något kilo kommer motivationen verkligen inte komma igång.

Jag skäms faktiskt över mig själv. Det finns så många i min närhet som är så stolt över det jag presterat och ändå känns det inte som om jag klarar av denna sista biten. Jag vet inte om det är så att jag givit upp eller om det är så enkelt att jag inte tror att jag kan bli mindre och därför börjat nöja mig med den bild jag ser i spegeln.

Jag tror mig vilja bli lättare än det jag är idag, men jag är inte säker. Kanske är det bara en inbillning... det kanske är det jag borde göra. Bestämma mig för att jag VILL bli lättare, att jag VILL klara detta! Jag vet ju nu faktiskt hur jag ska göra för att nå mina resultat men jag gör dem inte...

Detta blev ett depp-inlägg... usch och fy...

My mirror's truth

In The Electric Mist

Inte så bra som jag hade hoppas. Kom aldrig riktigt in i filmen och dessutom är jag lite emot äldre skådespelare som ska vara med i någon form av actionscen, t ex Indiana Jones-filmen, eller den nya Rambo-filmen som snart kommer (kommit?). Den handlar i alla fall om en äldre polisman som upptäcker två olika lik, det ena har något med hans förflutna att göra, ett minne. Det andra är en uppgörelse gjord av stadens (byns) maffialiknande kille. Ne, filmen var inte mycket att ha. Ger den endast en stjärna: * !

My mirror's truth - recenserar

Lite glädje

Under några dagar har jag sett en gammal vän logga in på msn men inte hunnit chatta något med henne, men idag när hon logga in hann jag med. Så imorgon ska vi ses på en fika och visa varandra vad som hänt det senaste året då vi inte hört något från varandra. Det ska bli så trevligt! Ser fram emot det!

Annars har dagen varit riktigt dålig. Har haft en fruktansvärd huvudvärk och ont i halsen. Hoppas inte det är rond två utan bara inbillning.

Dagens andra positiva sak var att den bärbara så snällt kom hem idag. Hoppas nu att den kommer funka ok. Kanske skulle man testa den lite genom att spela lite sims =) Får se vad kvällen har att ge =)

Ne, nu vill jag bli frisk.... man saknar verkligen närhet när man är sjuk... Även från vänner inte bara sambon. Man vill ju ogärna krama vänner så man smittar dem... Så tråkigt... Frisk blir jag imorgon, ellerhur?!

My mirror's truth - hoppas på en bra avslutning på veckan!

Klirr i kassan

Ibland när man minst annar det händer det något lite mer åt det trevligare hållet. Det första som hände var att sambon fick ca 4000 kronor från sin försäkring för hans sjukhusvistelser för magsåret i vintras/våras. Vi trodde inte att man kunde få sådant men tydligen är det därför man har försäkring ;) Och så igår ringde ett försäkringsbolag upp mig. Det var Tidningstjänst försäkringsbolag som skulle ge mig ersättning för förlorad inkomst plus en liten bonus för "sveda och värk". Att jag skulle få något hade jag verkligen inte tänk på. Kanske borde jag ha kontaktat mitt egna försäkringsbolag. Men som sagt kommer jag också få några kronor vilket alltid är trevligt. Antagligen kommer de hamna på sparkontot. Vi får väl se. Men det är vid sådana här tillfällen som man är väldigt tacksam över det svenska försäkringssystemet!

Resten av dagen kommer bestå av att försöka reda ut Giddens inför morgondagen...

My mirror's truth

Uppsatsen och annat tråkigt...

Det är mycket i skolan just nu och jag känner att jag inte riktigt hänger med. Än så länge är det väl ingen direkt fara men allt känns ändå kaos. Uppsatsämnet är långt i från klart och dessa seminarier känns mest som en massa flum där majoriteten av gruppen fått bättre metod och teori på vårens kurs än vad jag fick när jag gick samma kurs.

Finns ett jobb jag skulle kunna tänka mig att söka, ett riktigt drömjobb (just nu i alla fall) men det är ca 30 mil bort. Vågar inte alls söka, för tänk om jag skulle få det (kanske inte så troligt) men det skulle innebära en flytt, nu, utan sambon och jag vet inte om det är värt det. Har ju fortfarande en utstakad framtid fram tills januari då jag egentligen inte behöver oroa mig i praktiken men kanske tänka på det i teorin. Skulle önska att ett liknande jobb fanns någonstans i närheten av där vi bor nu. Helst inte mer än en timme bort (plus/minus några minuter). Men det blir väl inte verklighet...

Kämpar på med förkylningen. Trodde jag var bättre idag, men desto senare det blir på dagen desto segare blir jag. Främst i huvudet. Får se när det ger sig.

Dags för studier...

My mirror's truth

I väntan...

Just nu känns det som om jag bara väntar (delvis längtar) på olika ting. Ibland vet jag exakt vad det är jag väntar på, andra stunder har jag inte det blekaste varför känslan infinner sig. När man var liten var väntan och längtan efter något halva grejen, nu när man är äldre vill man mest att det bara ska inträffa, nästan alltid i alla fall. Kanske beror det på att man som liten inte har samma uppfattning om världen och dess olika faror. Man är lite friare i sin tanke. Ibland funderar man på vad lille Elmer tänker på. Kanske är det just att han inte direkt tänker som gör barn så unika. De bara är. Reflekterar inte så mycket utan tar in det de ser. Memorera sådant som verkar vara väsentligt och sedan glömmer resten. Just nu till exempel är nog svägerskan den som Elmer känner till bäst då hon är förknippad med mat, svågern är väl också bekant då han ändå är en del av beskyddet. Tänk om man kunde ha det så.

En känsla av att denna hösten kommer bli en kopia av förra höstens helvete infinner sig. Ska detta år fortsätta i samma negativa tema som våren? Eller kommer det ändras till det positiva?!

Jag märker att flera i min omgivning har samma funderingar som jag och jag är medveten om att man påverkar varandra att tänka på detta sätt vilket ibland kanske inte är till det positiva. Fast sällan pratar jag öppet med någon om detta. Man vill inte tynga någon annan med djupt filosifiska livsdiskussioner. Eller borde man det? Personen man ska göra det men måste vara någon man verkligen litar på och känner sig trygg med, det tror jag i alla fall...

Här kommer en bild från helgen.


Vyn jag vaknade till i lördags *mys*



My mirror's truth

September rullar på

Helgen har varit förhållandevis bra. I torsdags kände jag mig riktigt hänig och jag visste att en förkylning låg över mig. Under fredagen utvecklades det till en riktigt tät näsa. Men ände åkte jag iväg till svärföräldrarna. Lördagen spenderas med tät nästa och regnkläder på mârken. Hittade lite strumpor och filmer och sedan det vanliga marknadsgodiset, dock inte alls lika mycket som förr. Vi skulle ha stannat en natt till hos svärföräldrarna men jag orkade verkligen inte. Ville hem och sova i min egen säng.

Idag är det måndag och jag känner mig lite bättre. Dock känns det fortfarande som hela huvudet är fyllt med snor =( Men eftersom jag inte har någon feber (vad jag vet) så antar jag att det är den vanliga 'välkommen-tillbaka-till-skolan-förkylningen' som bara väntar på en när man börjar en ny termin. Det tråkiga är att jag lyckats smitta sambon också. Trots att det varit pussförbud. Men, men... nu när vi båda har den förylning bakom oss så kanske vi slipper att bli mer sjuka under hösten/vintern (kan man i alla fall hoppas på).

Nu ska det läsas en massa teori och metod. Såååå spännande verkligen, eller kanske inte riktigt så spännande men det ska göras.

Ha en helt underbar dag!

My mirror's truth

Vardagen...

Måste säga att det känns ganska underligt att inte ha den bärbara datorn tillgänglig hela tiden. Förut kunde jag ju sitta och kolla in mailen och sådant till frukosten. Nu är det inte så att man gärna bär med hela frukosten in till den stationära utan det blir att mest slötitta på TV och sedan inte så mycket mer. En nackdel är också att jag nu sitter längre stunder inne vid den stationära och inte vid min sambo i soffan. För fast jag oftast satt med den bärbara så satt man ju i alla fall i samma rum och kunde prata med varandra. Nu måste vi skrika till varandra om det är något vi vill varandra (eller alternativt gå till varandra men det händer sällan ;P ). Har dessutom gått och blivit lite hängig... Halsen började öma lite igår men jag gav mig iväg och tränade vilket jag antagligen inte skulle ha gjort för att efter träningen, under natten och idag har det liksom blivit värre. Får se hur det utvecklas. Läste på sjukvårdsupplysningen att man inte ska träna när man har ont i halsen. Är man dock endast lite snorig kan man träna mottligt vilket antagligen innebär lite promenader och antagligen inget lyftande i gymmet.

I helgen åker vi (antagligen om jag inte blir göööör sjuk) till svärföräldrarna och sedan på mârken, för er som inte pratar östvärmländska betyder det marknad =). Förra året regnade det som bara den. Tror det skulle regna lite nu också men denna gången tar vi med regnbyxor med mera så vi i alla fall slipper vara så blöta som förra året. För när man är envis går det att vandra runt även fast det regnar =)

Annars då, jo skolan flyter väl på. Försöker engagera mig i min framtida uppsats men det är svårt. Önskar verkligen att jag börjat med det tidigare. Får se om jag kan få några tips av vår lärare. Verkar i alla fall som han delvis tror på mitt ämne. Får väl hoppas på det bästa.

Nej, nu ska jag surfa runt det sista och sedan bege mig till soffan för lite mys...

My mirror's truh


RSS 2.0