Det är morgon...

... och jag vet inte om jag ska kalla den god. Somnade inte förän vid 2 i natt. Var en sådana där kväll/natt då jag inte vågar/vill somna. En konstig känsla infinner sig i magen och jag måste slå på TVn för att få något som distraherar mig. Vaknade ändå vid halv åtta idag för sambon skulle iväg till universitetet. Så det har alltså inte blivit mer än 5,5 timmar sömn. Inte mycket men efter sommarens jobb på tidningstjänst så är man väl van vid lite sovtid.

Har mycket att göra idag men jag har ingen lust. Luften har gått ur mig. Inga läsanvisningar har vi fått heller och det gör att jag bara läser och läser utan att veta vad det är jag ska lägga tyngd på. Såklart är det väl alltid bra att ha en allmän bild. Men när man ska ha seminarie på torsdag och inte är säker på vad vi ska belysa blir man stressad. Tror inte vi kommer belysa allt som kapitlena tar upp på de 10 min per grupp som vi har. Imorgon ska studiegruppen sitta och förbereda seminariet och jag funderar på hur långt alla läst. Är jag den enda som är så långsam i min läsning? Antagligen inte... kanske ska jag föreslå en uppdelning av läsningen till nästa gång för att vara säker på att alla litteratur är representerad inför nästa studiegruppsträff.

Det är mycket studier nu... mycket olika teorier för metod och annat som man (vad jag förstår) behöver veta innan man ska skriva en C-uppsats.

Kanske borde jag har börjat med denna rad men jag är så glad för era kommentarer. Fast vi inte känner varandra så väl (längre i båda fallen) så räknar jag ändå er som mina vänner... Konstigt kanske men jag tror på att vi idag har så många olika kategorier av vänner och det känns ofta som ni känner mig bättre än visa av de människor jag träffar dagligen. Med detta vill jag bara säga att ni betyder mycket för mig! Även om vår relation mest är över the world wide web.

My mirror's truth

Favoriterna

För att lyfta upp stämningen liten från föregående inlägg lägger jag nu ut denna vackra bild. Bilden föreställer mina två favoriter, sambon och Elmer!


*Älskar*

My mirror's truth


Framtidstankar

Jag har börjat märka att jag haft svårare och svårare att hålla mina tankar kvar i nuet och vardagen. Vet inte riktigt varför men jag har några teorier. Dels har vi den gånga året. Mycket har hänt, både trevliga och mindre trevliga. Enligt min mening har det hänt fler saker detta år (hittills) än vad det gjort på flera år (nästan). Först har vi beslutet att (ÄNTLIGEN) ta tag i vår vikt och vi startade på xtravaganza. Sen blev sambon dålig med extrem ledvärk och en hårbotten som ömsade skin (det var vad det såg ut som). Ledvärken ledde till starka mediciner som sedan ledde till ett blödande magsår, två gånger dessutom. Mitt i allt detta skulle jag ha praktik, en praktikperiod som jag knappt klarade av och som jag verkligen funderade på att skjuta på framtiden. Sen hade vi härliga Göteborg och Metaltown som verkligen var bra för själen. Jag påbörjade min resa med att undersöka orsakerna (och ev lösningarna) till min problemmage. Och så kom Elmer. Lillkillen var den person som jag tänkte mest på efter jag hamnade på akuten efter krocken. Och så är det idag. Sista terminen är påbörjad och det är mycket att göra. Det är kul och spännande trots att jag har svårt att hinna med. Men så kommer de... funderingarna. Den 22 januari 2010 tar jag min lärarexamen och då räknas jag verkligen som vuxen och det är meningen att jag ska ta mig ut i arbetslivet.

Det är där jag hamnar. Vad händer efter examen egentligen. Kommer arbetsmarknaden ha vänt? Kommer jag känna mig redo? Vad kommer hända med vår ekonomi? De alternativa svar jag funderat ut speglar inte en positiv sida av min framtid.

Dels mina tankarna om familjelivet. Min barnlängtan är stor men innan det skulle jag jättegärna gifta mig (och ha en stabil ekonomi). Men allt känns så avlägset och det gör mig inte mer positiv.

Säkert finns det hur många som helst där ut som har samma tankar som jag men ändå känner man sig så ensam. Mycket beror på att det är istort sätt omöjligt att veta vad som händer efter januari. I alla fall just nu. Visst kan man ha turen att få ett jobberbjudande som talar om att "den 25 januari börjar du ditt arbetsliv" men just nu känns inte det som en verklighet.

Även om jag inte vill missa delar av mitt liv så skulle jag önska att jag kunde spola fram tills allt löst sig eller i alla fall få titta in lite i framtiden så man kan förbereda sig lite. Har fortfarande inte fått tillbaka orken att klara av de tyngsta fallen. Många dagar står jag längst ner i trappan (för att använda Petras liknelse) och jag orkar bara inte ta mig upp. Detta går ofta ut över sambon genom att jag går runt och är både arg och ledsen.

Vet inte vad jag vill med detta inlägg... kanske vill jag bara kolla med andra... tänker ni i samma tankar?! Eller är jag ensam?!

My mirror's truth - försöker lita på vad framtiden har att ge

Ny stil

Efter en tur på stan är jag nu ett svart nagellack rikare. Och jag har redan hunnit måla på det. Riktigt bra blev det. Blir så mycket bättre nu när man är vuxen och har bättre tålamod (eller lite bättre iaf). Sambon var osäker på om detta verkligen skulle vara min stil men han verkar ändå tycka att när det väl kom på blev det bra. Får se hur länge jag orkar måla på två lager (plus torktid). Är som sagt inte den som är så tåldmodig när det gäller målning av naglar. Dessutom är jag otroligt klumpig också.

Annars sitter jag mest nu med värsta träningsvärken i magen. Känns bra att för en gångs skull känna någon annan värk en den jag brukar ha i magen =) Det kändes också väldigt skönt nu i veckan att komma igång med träningen. Allt går mycket lättare, man blir nästan förvånad över hur lätt det går. Hoppas nu bara det inte blir en massa sjukdomar eller skador som gör att träningen uteblir.

Ne, nu ska jag nog mysa ner mig i soffan =)

My mirror's truth

Hmpf

Ja, då har man kommunicerat färdigt med HP-support för denna gången. Reslutatet - 1,5 till 3 veckor på service (+/- några veckor). Ska skicka iväg datorn på måndag då föråackningen man får från supporten förhoppningsvis kommer. Varför nu detta? Jag har gjort diverse tester på datorn (enligt supportens anvisningar) och alla visa OK utom ett. Ett program som heter CoreTemp kollar tempraturen på datorn (processorerna tror jag) och medan ett annat program stresstestade datorn visade tempraturen som högst hela 100 grader. Detta gjorde att supporten nu vill skicka min dator på service. Lite butter är jag... man vill ju inte vara utan datorn såpass länge. Det är ju inte som bilservice där man (om det behövs) oftast får låna en bil så länge. Ne, här blir det att sätta sig vid 'gamla betta' och hoppas att den stationära inte gör sin sista suck just nu. Det positiva med detta är väl att datorn (förhoppningvis) blir fixad innan vi påbörjar vårat uppsatsarbete (vi ska nämligen båda två skriva uppsats!!)

Ja, ja... nu kanske datorn blir frisk i alla fall. Måste dock säkerhetskopiera allt... Men det kommer ändå bli en massa ominstallationer i fall de bestämmer sig för att formatera om datorn. Så typiskt... framför allt när program som Word har begränsat antal installationer (varför det när man betalar 1000 för programmet *upprörd*????). Sims kvittar väl men iTunes tar ju en j*kla tid att ladda hem... *suck....dubbelsuck*

Ne, äta mat sedan studiegruppstid med diskussion inför morgondagens seminarie.

My mirror's truth

32 veckor

Igår vägde vi oss... Efter 6 veckors nattjobb (totalt alltså) och sedan en veckas återhämtning/semester så skulle vi nu få dommen för hur vår kroppar mår. Jag fruktade det värsta... men det blev inte så farligt ändå. Jag står på ungefär samma som jag hade innan jag började vända på dygnet (dvs samma som vägningen 1 juli) vilket jag är nöjd med. Tappat mer fett än det jag gick upp sist och fått tillbaka mina muskler. Nu gäller det bara att börja träna och äta mer rätt så ska det gå att få ner det lite till. Sambon klarade sig ännu bättre genom att nu (med ett hekto till godo) ligga inom ramen för vad som är OK för män att bära runt på. Kan ni förstå att han endast får ha 17 kg fett på kroppen?!?!?! (Han är 178 cm lång och 23 år) Tycker synd om killarna som måste ta bort mycket mer än vi tjejer, dock har de ju lättare för det. Orättvist att de har lättare men det är väl bara att kämpa på. Nedan ser ni resultatet!

Mitt resultat efter 32 veckor med xtravaganza (totalt minus i parantesen):

Vikt: 77 kg (-25,8 kg)

Fett %: 34,7% (-12,6 %)

Fettmassa (kg): 26,7 kg (-21,9 kg)

Muskler (kg): 50,3 kg (-3,9 kg)

Vatten (kg): 36,8 kg (-2,9 kg)

My mirror's truth - min väg till ett hälsosammare liv


Så typiskt...

När jag ändå tyckte att jag hade lite flyt, äntligen börjar det stabila livet och kanske till och med det lite gladare men nej... såklart ska det krångla. I torsdags ringde jag supporten för datorn för att den då och då självmant stänger av sig själv antingen genom att sätta sig i väntläge eller göra en fel avslutning och frågar om man ska starta i felsäkert läge. Datorn är endast fyra månader... Om jag inte ansåg att det är olämpligt att svära på bloggar skulle jag skriva flera rader av fula ord... Man köper inte en ny dator för 9000 för att sedan ha en krånglande dator. Ingen är så dum. Hoppas att killen för supporten som ska ringa upp idag har en bra plan för hur den ska funka. Vill inte skylla på Sim's 3 då den stäng av sig vid andra tillfällen också då spelet INTE var installerat. *stor suck* Får väl bara vänta och se.... Och om det inte räcker så har jag ingen frisörtid förens i slutet av september!!! Min frisör ska till Karibien. Får väl bara snällt vänta antar jag.

Dags att klä på sig och göra alla dagens måsten! Tur att man får träffa Petra en kort stund idag =)

My mirror's truth


Ibland så...

... äääääääälskar jag CSN! Loggade in på sambons bankkonto för att se hur mycket vi hade kvar inför en eventuell utflykt idag.  Och till min förvåning stod det 2009-08-24 Studiemedel 9625!!! Terminen börjar ju på måndag men min kurs startar egentligen inte förän på tisdag och jag trodde aldrig man skulle få pengarna en dag innan. Så detta blev en överaskning. Dock är jag skeptiker och loggade direkt in både på mitt eget bankkonto och CSN för att verkligen se att de planerat att lägga in pengar hos mig med. Såååå underbart. Då kan vi handla mat och direkt betala de fakturer som hoppat sig från kurslitteraturen. Nu är jag glad, såååå glad!

Får se vad denna dagen har för fler överaskningar =)

My mirror's truth

En bättre dag

Dagen började trögt och det kändes som om dagen ännu en gång skulle sluta framför Sims, helt osocial mot osocial. Men så fick jag ett meddelande från en bekant och helt plötsligt hade jag visst gjort hennes vecka genom att låna ut en bok. Tänk, ibland behövs inte mycket =) Sen så beslutade vi oss för att gå och hälsa på Elmer. Där blev vi kvar tills ca åtta. Han växer... svågern trodde att han snart säkert väger bortåt fem kilo =) Stora killen =) Imorgon ska vi dit igen på en fika då svågern fyllde 31 i söndags. Ev åker vi med svärföräldrarna tillbaka till stan och spenderar något dygn där. Får väl se hur vi gör. Allt beror på humöret. Tyvärr såg helgens väder ostabilt ut och då är det inte alltid så kul att sitta i en lite stuga. Dock hade jag tänkt ta med datorn, fast utan internet då. Tar med den för att visa farföräldrarna bilder från brorsans konfirmation och såklart bilder på Elmer. Kanske ska jag visa bilder från bröllopet också, det som var förra året mellan svägerskan och svågern. De har ju inte fått sett dem heller eftersom de inte orkat komma till oss och hälsa på.

Snart dags för sängen... Längtar nästan!

My mirror's truth

Snart hösttermin

Litteraturen är nu beställd. På faktura såklart då vi är så panka man kan bli. Detta är nog den första sommaren som riktig student där pengarna inte riktigt räckt ända fram. Föregående somrar har vi faktiskt haft pengar kvar efter sommaren och då kunnat sparat det. Men nej, denna gången är vi verkligen panka. Har fått använda våra medmera-checkar. Sådant man får göra när det tryter.

Dagen har spenderats på universitetet med vännen L. Vi har suttit och slippat på hennes examensarbete. Det är egentligen färdigt men vår lärare tyckte hon kunde finslipa lite mer på den och så har det liksom inte blivit av. Så som det kan bli när man inte får någon sluttid att lämna in något till. Skulle säkert själv också göra så här om det vore min uppsats. Hoppas att jag inte hamnar där till våren (läs januari) när jag tar examen. Då vill man helst vara så klar man bara kan bli. Ångesten över att bli vuxen på riktigt och börja ett jobb (på riktigt) börjar kännas nu. När hösten väl börjar så är det inte långt kvar och jag vet inte om jag gillar det eller inte... Vill slippa panikläsa en kurs till våren. Skulle vilja spara möjligheten att studera med CSN till senare. När det blir mer panik eller när man vill vidarutbilda sig.

Önskar att man verkligen kunde ta sig lite semester de här sista dagarna... Men utan pengar så tar man sig inte ens ner till stan, eller jo, såklart om man går eller cyklar. Men det är inte sååå kul att åka ner till stan och inte kunna göra något. Om det hade varit bätter väder så skulle man ju i alla fall kunna bada, men inte ens är det sol. Kanske ska vi besöka sambons föräldrar. Hoppas att vi kanske kan få sponsring för att ta oss dit. Bara få njuta lite av trevlig sällskap och vacker natur.

Nu ska jag fixa lite med uppsatsen =)

My mirror's truth - livet börjar så smått igen

Watchmen

Jag trodde detta skulle vara ännu en kostymfilm i serien av serier som blir film men jag blev positivt överaskad. Filmen hade en underläggande budskap som jag som är intresserad av historia och dess orsak och verkan tyckte det var riktigt roligt att se allt ur en annan synvinkel. Och den var inte alls så där typisk serie. Dessutom var den riktigt snyggt filmad. Ligger lite i samma stil som Sin City fast inte riktigt lika blodig =) Tycker definitivt man ska hyra denna film!

Ger den fyra stjärnor: *   *   *   *!

My mirror's truth - recenserar

Ledighet

Det har hänt en del sedan senaste uppdateringen. Med allt jobb jag haft så har inte tiden och orken funnits för att uppdatera här, tyvärr. Men nu är jag ledig innan skolan början och jag har nu både tid och ork att lägga upp lite uppdateringar =)

Har ÄNTLIGEN köpt The Sim's 3 och spelet funkar prima på den bärbara datorn. Helt otroligt. Trodde jag aldrig skulle ske. Har också gjort min sista arbetsvecka där sambon följde med mig som stöd de sista fem dagarna. I sin snällhet stukade han dock fotleden, kraftigt. Han blev riktigt svullen och har nu blivit alldeles blå. Stackaren! Men han har verkligen varit ett stort stöd. Och det är såååå skönt att slippa jobbet. Nu längtar man efter lönen och vardagen igen. Ska försöka vända rätt dygnet och även börja träna på allvar igen. Har inte blivit någon styrka alls på fem veckor och det börjar märkas. Man känner sig slappare =)

Veckan som kommer är inte så planerad. Vi ska storstäda inför hösten men vi började redan idag. Annars tror jag det blir en lite tur till svärföräldrarna och alternativ även farföräldrarna. Ska försöka ta det allmänt lugnt innan studierna startar igen.

Ska försöka uppdatera mer nu när tiden finns =) Kanske lägga upp lite från mitt spelande... ska också komma ihåg att skriva en recension av filmen Watchmen som vi såg igår.

My mirror's truth - tillbaka till vardagen

Uppdatering

Jaha, vad har hänt sen sist då. Försöker jobba på och sedan på dagarna umgås med sambon. Hade hoppas på att kunna en träffa nu under onsdag-fredag men nu är det torsdag det betyder att två av tre möjliga dagar redan har gått. Måste säga att det vore trevligt att träffa annat folk men man blir helt slut av att endast sova i fyratimmars stråk. Saknar den vanliga dygnsrytmen av att gå upp vid nio och lägga sig runt tio/elva. Sova en hel natt... Vore underbart just nu! Fast egentligen får jag sova hela nätter mellan lördag och söndag men då vaknar men ändå efter typ fyra timmar och kroppen vill gå upp. Så jobbigt...

Har fått tillbaka mina provsvar och läkaren kan se en oidentifierbar inflamation i tarmen så det blir vidare utredning. Just nu berör det mig inte det minsta. Däremot lääääängtar jag efter den medicin som ska göra att min mage låter mig sova ordentligt på kvällarn. Hoppas den kommer hjälpa, i alla fall lite. Framför allt när jag sover borta då jag i stort sätt ALLTID får en krånglande mage och det är verkligen inte kul.

Just nu blir det också mycket tid hos syster, fast hon själv är inte där. Istället umgås vi med hennes marsvin Twister som ska ha mat i stort sätt varje dag. Idag tog vi med henne ut på gräsmattan en stund. Såklart väl inslagen i handdukar så hon inte blir kall och kan gömma sig. Och också medtagen gurkan och tomater så hon har något att tugga på =) Tog också chansen att låna med syster monopol. Så efter turen till Twister satte vi oss utanför vårt hus och spelade lite. Sambon klår mig rejält. Han tycker det är skitkul att äntligen få vinna i något. Och vid fråga om vi skulle börja om nästa gång var svaret givet: Ne =)

Nu ska vi snart äta, igen och jag längtar efter sängen... Undrar hur mycket sömn det blir i natt... (en vecka sedan olyckan).

My mirror's truth


Nya tag

Bestämde mig precis i samma ögonblick som min chef frågade hur jag ville göra... Verkligen ett sista-minuten-beslut. Ska jobba i natt. Tar en natt i taget. Och jag måste nog ha en av de snällaste cheferna som lyckades ordna fram en bil som jag kan ta precis nästan utanför min dörr så jag kan sova lite längre och dessutom behöver jag nu inte låna någon moppe eller ta cykel ner. Perfekt! Eller det kommer kanske underlätta lite. Hoppas nu bara att magen och psyket inte får spel. Jag vill kunna ladda om och ta nya tag!

Annars händer inte så mycket. Suktar efter att något positivt ska hända. Kan ju inte mysa med Elmer jämt, tyvärr...

Dags att mentalt förbereda sig och peppa sig själv! Detta klarar jag, eller hur?!

My mirror's truth

Harry Potter och Halv-blodsprinsen

Jag har ju helt glömt bort att skriva om vår tur till bion och Harry Potter och Halv-blodsprinsen. Vi gick dit med svärmor (hon bjöd) och vi kom dit precis. Det var ganska mycket folk trots att filmen gått ett par veckor. Tyvärr var jag på ett ganska konstigt humör så jag kunder inte riktigt fokusera på filmen. Men om man bortser från de åsikterna som har med mitt humör att göra tycker jag att det var en av det bättre Harry Potter-filmerna. Väldigt fokuserat på kärlek. Har helt glömt bort om boken också fokuserar på det, men jag tror inte det. Kunde ha varit lite mer action. Men helt klart sevärd flera gånger om och den lär hamna i dvd-hyllan så småning om =) Favoriten är helt klar Luna Lovegood. Jag verkligen ÄLSKAR hennes hår i denna filmen. Och det ska bli riktigt kul att se henne i sjunde filmen då hon får en mer framträdande roll, i alla fall i böckerna.

Jag ger den fem stjärnor: *   *   *   *   *!

My mirror's truth - recenserar

28 veckor+2 dagar

Eftersom jag hade lite annat att tänka på i torsdags orkade jag inte lägga upp mitt nya resultat. Egentligen känner jag väl inte för att göra det nu heller eftersom det inte gått så bra, men ändå är väl detta en del av viktnedgångsprocessen. Dessutom vet jag ju exakt varför resultatet blev som det blev. Dock har jag tänkt att skärpa mig ordentligt efter det att vi fått vända tillbaka dygnet. Här är i alla fall resultatet:

Mitt resultat efter 28 veckor med xtravaganza (totalt minus i parantesen):

Vikt: 75,1 kg (-27,7 kg)

Fett %: 35,9% (-11,4 %)

Fettmassa (kg): 27 kg (-21,6 kg)

Muskler (kg): 48,1 kg (-6,1 kg)

Vatten (kg): 35,2 kg (-4,5 kg)


Jag har tyvärr gått upp 0,4 kg fett... och tappat 2 kg muskler sen sist... Inte bra alls men troligen beror det på att vi inte riktigt kan äta som vi ska nu när man vänt på dygnet och det man äter sent sätter sig direkt, i alla fall på oss tjejer. Sambon har tappat fem kilo sen sist och faktiskt är det mesta fett och inte muskler. Han börjar bli rätt tanig nu. Han säger själv att det snart får räcka och han istället nästan helt ska satsa på att bygga upp muskler. Framför allt över axlarna. Men det kan inte göras just nu då han inte orkar att träna efter att ha sprungit en mil 6 dagar i veckan. Ni förstår själva. Normalt sätt bör man vila varannan dag om man tänkt träna endast ett område. Han får vila en dag i veckan. Det räcker egentligen inte alls och det märks på söndagarna. Han är helt slut och går nästan bara på vilja, inget annat.

Nu ska jag borsta håret efter ännu en nattdusch.

My mirror's truth

Försenade födelsedagspresenter

Förra lördagen fick jag två försenade födelsedagspresenter från en vän. Ett mycket fint gröntskimrande halsband med ett härligt grönt armband gjort av stora pärlor. Tänkte jag skulle lägga upp bilder på dem.







My mirror's truth

RSS 2.0