Inköp

Idag tog vi en tur på stan. Blev lite byte av presenter för sambons del. Själv hittade jag ett armband där intäkterna ges till forskning kring hjärt- och kärlsjukdomar hos kvinnor. Köpte även till två extra berlocker till armbandet så nu känner jag mig hur tjusig som helst. Tittade även runt på IKEA. Blev ingen huvudkudde idag heller men snart så. Kollade även om det fanns något som jag kan pynta kontoret med. Är också på jakt efter en ryggsäck att ha datorn i. Tycker inte den axelväskan som fanns på kontoret är bra. Den är så stor och klumpig om man vill ha något mer än datorn i den.

Imorgon tänker jag börja jobba hemma då jag ska försöka få tag i doktorn. Jag har en svullen höft som värker plus en näsa som är röd av utslag som jag inte riktigt vet hur jag fått. Det jag vet är att den kortisonsalvan jag har hemma knappt hjälpt och inget annat mjukgörande heller. Dessutom måste jag ju sminka för att inte ha en så kallad "fyllenäsa" som sambon säger och sminket gör inte utslagen bättre precis. Inte alls roligt att ha när man ska träffa människor. Hoppas jag får tag på doktorn så det hinner försvinna fram till examen.

Blev också lite filmer inköpta. Sambon hittade Jurassic Park-triologin för 99:-! Jättebra pris på filmer som han letat efter =) Är liksom klassiker så det var inget att tveka över. Sen blev det den andra filmen om Che Guevara plus att vi äntligen investerade i The Dark Knight. Allt för ynka 257:-, ganska bra pris måste jag säga...

Avslutar med en bild från flyget i tisdags...



My mirror's truth

Kalas och jobb

Igår hade vi (ett kort) kalas. Det var riktigt trevligt och jag fick ett presentkort på IKEA och tv-serien Eureka. Så nu har jag något att titta på när jag känner att det är tråkigt eller om jag har en kväll ensam hemma (vilket sällan händer). Efter kalaset drog jag iväg på jobb. Vägarna var knappt åkbara vilket vi upptäckte på vägen hem, framför allt när vi försökte ta oss från parkeringen. Bilen hade helt sjunkit ner i snön...

Idag är det tvättardag (som vanligt). Dock hade vi nog tänkt göra en utflykt idag. Kanske även träffa syster en stund. Ska också ringa farmor för att höra hur det är med farfar. Han fick nämligen åka in akut för bröstsmärtor igårkväll. Pratade med farmor igår och frågade om hon ville ha sällskap men just då gick det bra... sa hon i alla fall... Tror egentligen att hon skulle vilja ha någon där att prata med. Är inte lätt att vara ensam vid sådana tillfällen. Dessutom vet de inte vad som är felet... Om det är hjärtat eller något annat organ. Hoppas i alla fall att det inte var något jätteallvarligt och han snart är hemma igen.

My mirror's truth

Jobb, jobb, jobb...

Började i måndags och sen har det varit fullt upp. Resan (läs flyget) till Östersund gick strålande. Var faktiskt ganska härligt. Känns bra att gjort det. Nu ska jag bara flyg någonstans där det inte är -30 grader =P Spanien vore verkligen trevligt *ler*

Kom hem otroligt sent igår med flyget men försökte ändå komma upp i tid och iväg till jobbet. Dock blev det en kortis tillbaka i sängen för att mysa med sambon. Har saknat honom även om mina nya arbetskamrater har varit supertrevliga!!!

Ska försöka blogga mer när jag fått till mitt schema. Just nu är det mycket från ena dagen till den andra. Imorgon blir det (äntligen) lite födelsedagskalas innan det bär iväg på jobb...

My mirror's truth - arbetstagaren =)


Ledigheten slut

Från och med imorgon är jag en heltidsarbetande människa. Känns konstigt och lite läskigt! Det som skrämmer mig mest är flygturen jag ska ta på tisdag. För snöar det som det gjort i helgen så kommer min första flygtur vara den mest läskiga... vad jag tror i alla fall... Hoppas att allt kommer gå bra och att jag kommer klara arbetsuppgifterna ok också. Vet att jag kommer slängas in i det på en gång. Redan nu på lördag ska jag göra mitt första helgarbete.

Till helgen blir det också kalas för nu har både jag och sambon (nästa i alla fall) fyllt år! Får väl se hur mycket tid över det kommer bli till att blogga. Förhoppningsvis kan jag redogöra lite för vad som händer osv.

Nu ska jag fortsätta se på Ghost rider som just nu går på TV3!

My mirror's truth

Försvinnande inlägg...

Jag skrev ett hyfsat långt inlägg vid lunch idag men det tycks ha försvunnit istället för att ha publicerats... så tråkigt när sådant händer.

Idag har vi i styreslen i alla fall suttit och gjort lite saker inför årsmötet imorgon. Det kommer bli riktigt bra tror jag. Hoppas nu bara vädret tillåter att Petra tar sig in till stan. Det vore riktigt tråkigt om snön förhindrar att Petra kan delta... Arbetsdagen gick i alla fall bra och vi blev klara med alla förberedelser. Nu hoppas vi att det fortsätter vara bra.

Idag fick jag också något mycket trevligt på min jobbmail. En lönespec... min allra första på nya jobbet. Dessutom stod det att jag skulle få några kronor nu den 25 februari. Härligt! Detta innebär att vi slipper låna så mycket av det sparade och kanske kan använda dem till något mer roligt i framtiden än att betala hyra och räkningar!

Nu ska jag slappa lite på Facebook medan sambon kollar på Hannibal raisning.

My mirror's truth

Lite glädje i vardagen

Idag har det varit en ganska lugn och behaglig dag. Vi möte upp svärfar utanför hans jobb för att hämta lite saker jag ska låna inför min resa till Östersund på tisdag. Sedan unnade vi oss lite mat på stan. På vägen hem kollade jag mailen på mobilen och såg att jag fått en kommentar här på bloggen. Kommentaren fick mig att rodna lite faktiskt. Det är nämligen så att jag idag finns med i den nya utgåvan av tidningen Motdrag. Ni som vet vem jag är kan söka igenom tidningen och hitta en kort på mig som min älskade sambo hjälpte mig att ta. (Jag har nämnt det tidigare att jag skulle ta ett kort).

Såklart hade min post inte kommit än när vi kom hem så direkt när klockan var strax efter halv två (då posten brukar komma) sprang jag ner till brevlådan och där låg min alldeles egna kopia av Motdrag. Ibland reklam och annan post hittade jag också ett stort kuvert från univeristetet. Gissa vad som låg i?! =)


Är det inte mäktigt?!


Så häftligt!

Jo, mitt alldeles egna examensbevis!!! Det är så vacker att se och man känner sig verkligen stolt över sig själv. Det är fortfarande helt overkligt att jag faktiskt lyckats. Har nu också fått delvis ledigt från jobbet på min examensdag, vilket var tur då jag redan bjudit en massa =)

Nu ska jag fortsätta njuta av mitt examenbevis, nedan ser ni också lite bilder från helgen...

My mirrors truth


13 och 14 februari


Härlig promenad i solskenet lördagen den 13 februari!


Jag fixade lite extra fint till lunchen, det var ju trots allt alla hjärtans dag!


Till efterrätt blev den en riktigt tjock smulpaj med både hallon och blåbär i!

My mirror's truth


Mycket och ingenting

Jag lovade bilder men det har inte hunnits med. Vi har varit kattvakter ett par dagar och en av dessa dagarna så stannade vi över natten. Kändes inte riktigt ok att sitta vid svägerskans dator och pilla med en massa bilder. Räckte med att jag använde den för att spela jag spelar på Facebook =)

Idag är det söndag, men inte bara sönda utan också alla hjärtans dag! Här hemma firar vi det inte speciellt mycket då vi båda fyller denna månad plus att vi tycker att man ska yttra sin kärlek alla dagar på året!

Snart har jag bara en vecka kvar som arbetslös/student. Fattar det fortfarande inte men försöker ändå förbereda mig genom att läsa olika skyldigheter jag har som arbetstagar och även vilka rättigheter jag har utifrån den anställningsformen jag har. Det är mycket man inte kan något om när man är ny på arbetsmarknaden. Försöker också att planera min examen. Har lyckats bjuda in några fler än vad jag tänkt =) men det blir nog bara trevligare med dem med. Än så länge är det inte så många som svarat men jag hoppas att de sakta men säkert kommer svara på min inbjudan. Börjar istället få förfrågningar om önskelista. Jag vet att de inte vill att jag ska säga "nya jeans, presentkort" m.m. utan de vill ge något minnesvärt... Dock känner jag inte behovet av att ha någon skål eller dylikt som jag i framtiden ska säga "denna fick jag på min examen". Jag önskar mig istället sådant jag har nytta av eller verkligen behöver. Dock anses det alltid för tråkigt. Får väl se om jag sätter mig ner och skriver några rader av önskemål *suck*

Nu ska jag återgå till denna skräpdatorn och surfa vidare bland läöneavtal och semesterregler...

My mirror's truth

Flesavtat

Eftersom vi är kattvakter nu i ett par dagar var vi där på besök i några timmar. Man märker att de saknar sällskap för under de timmar vi var där så låg de i stort sätt hela tiden i varsitt knä och myste. Det är så tråkigt att veta att Lille Skutt (aka Butt) antagligen kommer få flytta om det finns någon där ute som vill bry sig om henne. Hon klarar inte riktigt av det nya livet som ”storasyster”. Elmer gör henne galen, vilket är sååå tråkigt. Tycker verkligen synd om både henne och dem. Vem vill frivilligt ge bort sin katt som man haft i elva år?! Inte jag i alla fall. Men de gör det för hennes skull. Men som sagt får vi väl se om någon vill ta hand om henne de sista åren hon har kvar. Ni kan titta och läsa om henne på denna sidan.

Annars händer inte så mycket på dagarna. Idag kom anställningsbeviset. Dock var det felstavat (som vanligt) men vi gjorde upp att jag skulle skriva på det så fixar de ett nytt när de är tillbaka på jobbet. Vill gärna att det ska stå rätt, känns inte ”äkta” annars.

Började kolla lite smått på Vampire dairy på kanal 6, det är så likt Twilight. Jag har hört att det är Twilight som delvis kopierar denna serien och serien True blood. Kan tyvärr inte uttala mig om det men har sett likheter. Vem som kom först vet jag inget om.

Hoppas kunna lägga upp lite bilder under morgondagen. Allt beror på hur mycket sambon önskar datorn. Nu när han är den enda som går i ”skolan” så får han förtur till den ”bra” datorn. Jag försöker att undvika att slå på den stationära då den är lite för långsam för min smak. Så det blir inte lika mycket datortid för mig fram till dess att jag börjar jobba… så overkligt att skriva så. Jobba, vem kunde tro det!?

My mirror’s truth


The Award

Petra gav mig en utmaning, "The Award"
"The Award" innebär att jag ska……
1) lägg in awarden (alltså den här instruktionen) på din blogg…
2) länka personen du fått den av…
3) berätta sju intressanta saker om dig själv…
4) välja sju stycken nya att ge awarden till…
5) länka till dessa sju i detta inlägg…
6) skriva en kommentar i deras bloggar och berätta att dem fått awarden.

"The Award"
fick jag av http:/livetenligtpetra.blogg.se/petra

Sju saker om mig själv, intressant vet jag inte om det är:
1) Jag spelade tvärflöjt i ca 9 år, äger fortfarande en flöjt vars munstycke är av silver
2) Är barnsligt förtjust i Nalle Puh, framför allt originalet =)
3) Sitter ett flertal timmar per dag mer Farmville på Facebook =P
4) Är ganska bra på att baka…
5) Är en självlärd i mina datakunskaper men går just nu en kurs för att lära mig ”göra rätt”
6) Jag har valt en mycket annorlunda liv i jämförelse med min familj och har klarat av det galant, även utan deras stöd!
7) Har visst sagt en gång att jag ska bli ärkebiskop när jag blir stor =)

Jag utmanar:
Har ingen aning om vilka/vem som läser här så jag låter utmaningen gå fritt… den som känner att detta vore roligt att göra får gärna göra det!

My mirror’s truth


Bra dagar...

Igår var det en spännande dag med många aktiviteter. Redan vid elva kom härliga Louise på besök. Vi tog en tur till Willys där det bland annat inhandlades ingredienser för äggfripannkakstårta =) Sen hämtade lillasyster mig för att ta med mig på en tur till Bergvik där jag fick välja en födelsedagspresent. Syster slog in den och till frukosten idag öppnade jag den.
Efter Bergvik följde syster med hem där sambon och Louise väntade. Jag stekte pannkakor och sen kalasade vi allihopa på detta. Till pannkakorna blev det blåbärssylt, vaniljglass med krossad choklad och nonstop. En av mina mest suspekta luncher på länge. Men Louise ville så gärna att vi skulle äta detta för att fira att jag fått jobb! Så söt kompis!!! Hon och syster kommer så bra överens. De sitter och slänger massa hugg mot varandra fast med en stor glimt i ögat! Så härligt att ha lägenheten full med trevliga och glada människor! Sambon tycker också det är roligt! Avslutade kvällen med en uppmuntrande och stärkande konversation med Petra. Ibland är det skönt att veta att man inte är ensam…

Denna dagen började med att sambon fixat frukost! Så mysigt. Dessutom fick jag öppna min mail där det fanns en present. Ett väldigt vackert mail skrivet av sambon! Den bästa present som man kan få (plus att den var gratis). Resten av dagen kommer nog spenderas pysslande. Ska köpa lite medicin och så kanske vi tar en tur till katterna då svägerskan och svågern åker på minisemester i Sälen.

Hoppas ni alla får en superbra dag!

My mirror’s truth

p.s. Just det, har blivit utmanad av Petra, det ska jag givetvis publicera senare =)

 


Vrede

Har precis avslutat ett samtal med min farmor där jag blev mycket upprörd. Farmor tycker nämligen att jag ska bjuda mina föräldrar till min examen, men det anser inte jag. Hon förstår inte varför de inte får komma, och jag vet att hon inte heller vill förstå för jag har sagt varför förut. Men denna gången försökte jag vara mer tydlig fast jag var så arg att tårarna spruta... Efter att ha försökt förklara säger farmor till mig: "Jag är rädd för vad jag ska säga till kyrkoherden när jag ser honom". Först förstod jag inte vad hon mena, men sen förklara hon att han nog inte skulle tycka det var bra att jag inte umgås med mina föräldrar och att det dessutom skulle bli svårare för mig att få jobb inom kyrkan "om det visar sig att du inte kan hålla sammas med folk". Hon blandade alltså in kyrkoherden i något som inte alls har med varken kyrkan eller Gud att göra... Sambon tyckte att jag var väldigt rationell i mitt ordval trots att jag var så arg. Jag kallade henne orättvis och meddelade att kyrkoherden har inget med detta att göra. Dessutom skulle nog kyrkoherden vara glad för min skull att jag idag mår MYCKET bättre än den tiden jag bodde hemma och fortfarande umgicks med mina föräldrar...

Jag är fortfarande upprörd och tårarna kan inte sluta rinna. Jag önskar att jag kunde bli arg på något annat sätt än att gråta. Jag är glad över att jag har en sambo som sitter bredvid mig och stöttar mig. Berömmer mig för att jag vågar och orkar säga ifrån. Vi får väl se vad detta komma leda till... om farmor nu kommer utesluta mig då jag blir en skam för kyrkoherden...

My mirror's truth


Allting löst...

Från och med den 22 februari börjar jag arbeta heltid och kommer göra det i minst ett halvår framåt. Känns overkligt, minst sagt. Vem kunde tro att man skulle stå med ett jobb bara några veckor efter att man avslutat sina studier?! Inte jag i alla fall. Men jag är tacksam över att allt löste sig till slut. På måndag måste jag ringa runt till bl a CSN, universitetet och försäkringskassan m fl. Förhoppningvis kommer mitt anställningvis på posten så jag kan skriva på det så att anställningen blir offeciell. En av de första sakerna jag ska göra är att ta flyget upp till Östersund för att träffas ett gäng andra som arbetar med samma sak. Har aldrig flugit i hela mitt liv och så får jag jobb och ska ge mig upp i luften på en gång... Konstigt verkligen =)

Idag blir det ett oplanerat dop där vi ska vara "barnvakter" till Elmer. Vi ska helt enkelt se till att han är nöjd under ceremonin. Efteråt får vi följa med på fika. Kommer nog bli en trevlig dag.

My mirror's truth

Velar

Igår var jag i stort sätt tvärsäker på hur jag skulle göra. Men nu, efter en natts tänkande, är jag inte längre lika säker. Framför allt inte lika självsäker… Är tacksam för att jag inte behöver tag något beslut förens imorgon, men jag funderar hela tiden på hur det kommer se ut då. Vart kommer jag stå imorgon? Tillbaka till ursprungstanken eller på ett helt nytt spår. Ingen kan jag fråga heller. Min sambo förstår helt min inre diskussion och säger varken att jag har fel eller rätt utan vill att jag ska känna efter själv. Ibland vill man att någon annan ska ta beslut åt en, men så funkar det ju inte. Förhoppningsvis är jag ett steg närmare ett beslut efter kvällen… Men i morgon, på förmiddagen måste jag ha bestämt mig. Jag måste det bara…

My mirror’s truth
- velar


Prikär situation

Jag har hamnat i en prikär situation (som svärfadern skulle ha uttryckt det). Jag är nästan 100 % säker på vad det är jag vill men vet inte om det är besvarat. Kanske finns det en liten chans att jag får reda på det imorgon. Om inte annat måste jag själv göra ett val på fredag, senast. Jag borde nog sitta här och vara otroligt lycklig och nöjd. Istället funderar jag på hur jag ska lösa mig ur det men samtidigt inte förlora något på det… Kanske kan jag berätta mer en annan dag. Just nu känns allt så virrigt så jag håller det för mig själv

Kvällen med Elmer var helt underbar. Han hade fått svininfluensasprutan idag men hade ännu inte drabbats av några biverkningar. Nästa vecka ska vi ta hand om katterna medan Elmer är ute med föräldrarna och åker skidor i Sälen! Blir nog trevligt!

Dags att pusta ut lite och funderar vidare…

My mirror’s truth


Gårdagen


Det gick bättre än förväntat igår. Kände mig inte alls lika förberedd men egentligen var jag nog mer förberedd denna gången för det kändes som jag var mig själv mycket mer. Dessutom kändes situationen annorlunda då de som intervjuade mig inte följde ett formulär lika slaviskt som de i torsdags. Sen var också alla fyra intresserade av mig tillskillnad från i torsdags då egentligen det bara var en av tre som ställde frågor. Jag känner mig i alla fall mer säker på att det är sådana här jobb jag vill fortsätta att söka (om det inte funkar denna gången) för när de berättade om arbetsuppgifterna kände jag mig nöjd och förväntansfull.

Jag vill tacka D för detta tips och hoppas nu av hela mitt hjärta att det går vägen. Ni som redan hållt era tummar, fortsätt att göra det en liten stund till =)

Idag blir det allmänt pyssel. Har redan sorterat en massa skolpapper. Slängt mycket och satt in resten. I eftermiddag blir det Elmermys i några timmar medan svägerskan och svågern är och tränar lite.

Jag trivs ganska bra med livet just nu. Är glad över att det faktiskt gått bättre än förväntat med uppsatser, hemtenor och jobbsökandet. Hoppas nu denna "tur" håller i sig.

My mirror's truth


Kör vi igen

Då var det dags igen imorgon. Magen pirrar desto mer än sist för jag tror att morgondagens intervju ligger mig varmare om hjärtat. Men ändå tvivlar jag. Varför skulle det gå bra för mig?! Ne, ingen idé att hoppas överhuvudtaget! Ne, för mig är det statsvetenskapen som gäller och hoppet om att CSN snart ska bevilja mig studielån!

Återkommer imorgonkväll, förhoppningvis, om hur det gått... Håll en liten tumme för mig!

My mirror's truth

RSS 2.0