Valborg...

Denna Valborg blev inte som andra. Istället för att umgås med familjen, grilla och se på eldar har det städats, tränats på gymmet och nu sittandes framför datorn/tvn. Är alldeles mör i kroppen. Detta kommer kännas imorgon. Hoppas att kvällen ändå blir ganska trevlig!

Vet att bilden är oskarp (tagen med mobilen) men sådana träd vill jag ha i min trädgård när jag blir stor!!!


Alldeles rosa är bladen - Vackert!


My mirror's truth  - trött som bara den... men på ett bra sätt!

Klappa sig själv på axeln

Idag har jag varit riktig duktig. Enligt mig själv i alla fall. Har nu skrivit färdigt mitt PM och ska bara sitta och fundera lite på hur jag vill redovisa detta, dvs vad jag vill betona osv. Sedan har jag också varit en sväng på gymmet och testat vibrationsplatta. Det var riktigt läskigt men det kändes! Får se hur stel jag är i morgon. Ska definitivt låta det komplettera resten av min träning. Som lyx åt jag och sambon en varsin sallad på stan. Kanske var det lite för lite protein på tallriken men kändes ändå ganska skönt att kunna sitta ute mitt i stan och äta en sallad, även fast man är på diet!

Hela morgondagen kommer spenderas på universitetet lyssnandes på en massa redovisningar på samma tema. Hoppas det inte blir en alldeles för lång dag. På kvällen har jag lovat syster att följa med och köpa ett puder eller brunkräm till ansiktet i RÄTT färg. Hon hade det när hon var 14 men det var i helt fel färg och jag kan inte påstå att hon direkt visste hur man applicera det. Så därför ska storasyster med och instruera henne =) Det ska bli riktigt roligt!

På lördag ska jag äntligen få träffa mina småkusiner igen. Såg dem senast tror jag vid förra midsommar. Dåligt av mig. Ena kusinen är ju mitt faderbarn, eller gudbarn som jag hellre säger även om det inte heter så längre. Lillkusinen Frida fyller hela fem år. Hon börjar bli riktigt stor nu. Får se om de känner igen mig. Frida brukar inte ha några problem med att acceptera en men lilltjejen Emma (min guddotter) är mycket mer skeptiskt. Det ska bli kul. Får också träffa mormor och morfar. Får se hur det mår, egentligen. De säger ju inte hela sanningen på telefonen, i alla fall inte morfar.

Förbereda det sista var det =)

My mirror's truth

Utan för mitt fönster

Sakta men säkert ser man hur knopparna på träden utvecklas till vackra löv. Det är vår. Dock skvallrar vädret inget om detta utan just nu är det stora gråa moln på himlen och i eftermiddag väntas regn. Tråkigt som bara den. Just nu känner jag mig på ett fixar humör. Skulle vilja fixa till vårat hem lite. Bara piffa till det lite och fixa lite bättre förvaring och dylikt. Just nu känns hela hemmet fullt och man vet inte vart man ska stoppa sakerna. Värst är det i städskruben. Vi har haft problem med att lådorna som hänger i skruben ramlat ner och sista gången de gjorde det försökte jag återigen sätta upp dem, men så tappade jag skruven och sket i det. Så någonstans inne i röran ligger en lite skruv och väntar på att sättas upp på skrubens vägg. Garderoben i sovrummet måste rensas också. Har hur mycket kläder som helst som jag inte kan använda längre. Även om det denna gången är en posistiv utveckling när det gäller storleken på kläder känns det ändå så dumt att ha lagt ner en massa pengar på saker som man sen ska kasta.... Framför allt när det gäller kläder som är hyfsat dyrt.

Men inget av detta får jag göra innan imorgon klockan 16. Måste färdigställa ett PM som ska redovisas under morgondagen och jag får inte använda tiden till så mycket annat just nu, ändå sitter jag här =) Men en paus behövs ibland. Ska snart laga mat... Tredje målet för dagen. Sen är det träning! Ska testa en ny grej idag, vibrationsplatta... Vet inte riktigt vad jag tycker om det, men gör den mig lite slankare tackar jag inte nej =)

My mirror's truth - vill för en gångs skull städa =)

Högtryck

Det är trevligt att det börjar bli vackrare väder och med det snart en härlig sommar. Dock bär det vackra med sig en massa dumt också. Dels har vi den härliga pollen. Även fast jag inte är superkänslig känner jag av den och det rinner ur näsan. Dels högtrycket. Har alltid varit känslig för när det slår om från låg till högtryck (och säkert tvärtom också) och nu sitter jag här med huvudvärk bara för att trycket där uppe i himlen ändrat sig... Vet inte riktigt vad man göra åt det mer än att bita ihop och i värsta fall ta en huvudvärkstablett.

Sedan jag och min sambo började denna viktminskningsresa har vi då och då tagit för vana att ta ett foto av oss två för att genom bilder kunna följa vår resa. Detta har varit väldigt nyttigt för oss. På mötet vi hade i torsdags pratade vi om vår bild av oss själva. Att våra hjärnor inte riktigt hängt med och inte förstår att vi inte längre behöver gå på t ex XLNT-avdelningen på Kappahl. Idag kan jag faktiskt få på mig samma mode som alla andra har, även om det kanske inte klär mig. Men bilderna hjälper oss lite. Även om man ibland sitter och tittar på dem och säger 'ne det har nog inte hänt så mycket'. Tur att vi har varandra. För jag ser det på sambon, och jag vet att han ser skillnad på mig.

Skoluppgiften är inte ens påbörjad och jag måste hitta inspiration från någonstans!

My mirror's truth

Dagens outfit

Äntligen har jag fått handla lite kläder som inte sitter löst! Det var riktigt skönt att få på sig dem idag. Har också orkat sy upp ett av de par byxor som svärmor donerat. Så idag kunde jag strosa omkring i kläder som faktiskt satt både behagligt och snyggt. Testade också att använda mina nya vårskor. Bad sambon ta ett kort på mig. Blev lite suddigt men så brukar han inte vara den som fotograferar speciellt mkt i vår familj =)



Tröjan är från Kappahl och byxorna tror jag är beställda från La Redoute. Mina vårskor syns tyvärr inte så mkt men de finns där under byxan =)

My mirror's truth

Storhandlat

Guuuud vad skönt att det är att storhandla ibland! Det sprang iväg lite men det har nog mycket med att vi nästan bara köper kyckling och lax att äta. Och det är inte det billigaste märkte vi =)

Idag testade vi nya barer. Riktigt gott faktiskt! Köpte på oss för långt framåt. Hoppas det räcker nästan hela månaden... Tror inte det men, men...

My mirror's truth - har slösat pengar

The Day The Earth Stod Still

Såg en ny film igår. Hade ganska höga förväntningar på dem som inte riktigt uppfylldes. The Day The Earth Stod Still handlar om hur jorden får besök från aliens. De har för syfte att rädda jorden, dock inkluderar det inte människan. Keanu Reeves har huvudrollen och han gör den väl ganska bra. Men hela filmen skulle kunna vara fräckare, mer fartfylld och med lite bättre dialog. Efter ett tag uppfattade man ordet snälla i varje dialogtillfälle. Får endast en mycket svag tvåa av mig; *   *!

Ni får själva se den och bedöma!

My mirror's truth - recenserar

En trevlig helg

Det var en trevlig dag igår även om det inte blev något vettigt gjort. Idag skulle det regna. Har redan fallit några droppar men säkert blir det lite till. Men just idag gör det ingenting, vi håller ändå på att tvättar. Hoppas kunna storhandla idag, det behövs verkligen. Känns som vi springer till Konsum varje dag. Dags att verkligen fylla hela frysen!

Bild från gårdagen!


My mirror's truth - ganska nöjd ändå

Redo för dagen

Har smörjt in mig med solskyddsfaktor 20 och är nu redo för dagen. Sitter ute på svägerskans uteplats med datorn spelande musik för fullt. Stänger man av musiken hör man hur fåglarna kvittrar i kör. Det är så mysigt! Jag längtar till att själv ha en uteplats. Bara något litet som man kan vara hemma men ändå sitta ute. Att skaffa hus kanske är extremt just nu men en lägenhet med balkong skulle verkligen inte sitta fel. Men det kommer väl sådana tider också. Just nu får jag njuta av att låna svägerskan då och då. Katterna har redan givit sig ut på äventyr! Hoppas verkligen på en fortsatt fin dag. Just nu kan det inte bli så mycket bättre! Önskar alla en trevlig och solig lördag!

My mirror's truth - njuter!


Fredag... dagens som försvann

Dagens började ganska bra med seminarium. Även om jag inte hade läst speciellt mycket inför detta så gick det bra. Dock kände jag redan då att solen från igår hade påverkat huvudet men jag tänkte att det skulle gå över efterhand. Efter lunchen drog vi till gymmet och körde en timme. Fortsatte sedan på stan, men orkade inte riktigt. Blev supertrött efter gymmet och väl hemma var det en riktig kraftansträngning att laga mat. Huvudet blev aldrig bra utan snarare tvärtom. Så det blev sängen. Vaknade nu vid nio för att äta mitt sista mellanmål. Visst har jag inte längre någon direkt huvudvärk, men oftast efter jag haft sådana 'anfall' så är jag helt slut i kroppen fysiskt. Får nog snart gå och lägga mig igen.

Morgondagen kommer bestå av att sitta på svägerskans uteplats och skriva ett PM, men svägerskan är inte där. Vi ska vara kattvakter. Inte för det blir så mycket vaktande. Man sitter mest och tittar på dem medan de är ute i trädgården. Kanske gosar lite med dem när de kommer. Såklart ge dem mat, men de äter inte jättemycket när de är ute en hel dag. Ska bli så skönt att sitta ute i vårsolen. Kanske kommer inspirationen automatiskt när man får sitta i värmen!

My mirror's truth - ser fram emot morgondagen

För mycket sol

Satt två timmar på lunchen ute mot en väg. Det syns nu... Fast bara på halva sidan! Som vanligt alltså... jag blir bara knallröd just nu och sedan ingenting efteråt. Måste smörjas, men får bli efter maten! Det kurrar för fullt av hunger just nu!

Tog ett foto med mobilen men det lägger jag upp efter maten!

Update 21:06

Har smörjt in mig nu men det börjar sakta med säkert svida. Imorgon blir det solskydd på. Känns töntigt men hellre vara på den säkra sidan...

Dagens bild!



My mirror's truth - rödingen

Snart helg

Solen skiner och när jag gick för att hämta tidningen så tyckte jag nästan att den värmde. Kanske har helgens värme redan börjat komma. Det skulle verkligen vara härligt. Till helgen ska vi vara kattvakter i svägerskans hus. Detta innebär att vi kommer ha tillgång till uteplats (under tak)! Kan se mig sitta där under dagarna på uteplatsen med datorn i knät! Så härligt!

Min dag idag är fullspäckad! Börjar halv nio och kommer inte komma hem förrän vid halv sex-sex ikväll. Sådana dagar kan vara både bra och dåliga. Allt beror på vilka sysslorna som man ska göra är. Just idag är det väl inte världens roligaste grejer. Det finns roligare saker att göra. Ett PM kanske...

My mirror's truth - längtar sig bort... eller hem?!

Underliga ting

Just nu har jag en talande mage... Började någon gång i helgen och har mest pågått från och med kvällen vid nio-tio och sedan även under natten och tidig morgon. men slutat så fort jag fått i mig frukost och resterande mål under dagen. Idag ändrade sig allt. Vaknade som vanligt av att den lät så förfärligt. Åt min frukost och begav mig till universitetet. Tog ungefär en timme efter frukosten så började den låta. Och jag kan säga att det är inte något tyst utan det hörs tydligt och väl för de som sitter bredvid. Sedan har det hållt på hela dagen. Enda gången nu under dagen som jag direkt inte känt eller hört något var när jag lade mig i sängen en stund. Dock började det igen så fort jag ställde mig upp. Jag har förstått att det inte är något farligt med det är riktigt läskigt och otrevligt. Jag inte bara hör den utan 'känner' även ljuden. Jag vet inte vad jag ska ta mig till. Kan ju inte sitta under föreläsningarna med en hel orkester i magen. Stör både mig och de som sitter bredvid. Går väl bra så länge de bredvid är vänner och bekanta men sådan tur har man ju inte på en kurs med ca 60 personer. Tips mottages med glädje!!! Om det inte slutar tänker jag kontakta någon inom sjukvården för de på xtravaganza vet säkert inte vad jag kan göra åt det... Märker hur magen påverkar min sömn... Hur vanlgit är det egentligen att bli väckt av sin egen mage som låter... inte så är min gissning...

My mirror's truth - med den talande magen

Uppe med tuppen

Att gå upp halv sju på morgonen är verkligen inte roligt. Dock får man se hur solen sakta tar sig upp! Idag verkar det bli en solig dag. Finns i stort sätt inga moln kvar på himlen. På vädret säger de att helgen kommer bli varmare och jag längtar redan. Dessa dagar har varit delvis soliga men riktigt kalla. Nästan så jag valt att ha mössa och vantar på mig. Men eftersom jag bestämt mig för att det är vår (envis) så har jag hellre frysigt!


Känner hur träningsvärken sakta men säkert smyger sig på, men det gör inte så mycket. Då vet man att man faktiskt gjort något bra. Nästa träning blir på fredag. Så småning om hade vi tänkt att träna tre gånger i veckan. Problemet med det är att gymmet vi använder nu på xtravaganza endast har öppet måndag till fredag. Det begränsar valmöjligheterna för träning lite. Dock hade vi tänkt att fortfarande promenera mycket i kombination med gymmet.

Universitetet idag om bara några minuter... skönt att vi slutar elva...

My mirror's truth - låta solen lysa!


Kär vän

Idag var en mycket kär vän på besök. Det är så skönt och trevligt när hon kommer för att hon kommer inte endast för att umgås med mig utan hon funkar också mycket bra tillsammans med sambon. Alla vi tre pratar om allt mellan himmel och jord. Dagens diskussioner handlade om skillnader mellan ortodoxa och katolska kyrkan, Kina och dess kultur (mat osv), boktips, spansk påsk mm mm. Vi hade verkligen så trevligt och jag tycker det är synd att vi inte tar oss tid och sitter ned mer ofta. Nästa gång tror jag det blir ett besök hos henne i kollektivet! Då blir det nog filmkväll! Längtar redan!

Resten av kvällen ska väl spenderas framför dumburken. Imorgon är det universitetet igen, men endast halvdag. Tror facket skulle komma imorgon, men vi skulle inte ställa frågor om arbetsintervjuer och CV-skrivning.

På TV visas just nu Debatt. Vet inte riktigt vad det handlar om för att vi kom in mitt i och för att jag just nu endast lyssnar med ett halft öra. Dock gillar jag verkligen inte Janne Josefsson. Han är för mig ingen bra debattledare. Han gör bara allting mer rörigt och gör så att jag slutar lyssna istället för tvärtom. Debatt är väl meningen att man ska bli engagerad och delaktig, men för mig slår det bakut. Kanske är jag ensam om att reagera så men jag står för det. En dabatt tycker jag ska vara mer samtal annars orkar jag inte hänga med, tyvärr.

My mirror's truth - saknar solen!

Gymmet

Idag begav vi oss till gymmet för första gången på ett antal veckor. Sedan en tid tillbaka bestämde vi oss för att främst vara ute och gå och vänta med gymmet tills vi började äta ordentligt. Nu har vi både börjat äta och sambon har fått chansen att läka inombords så idag var det dags. Är lagom trött. nu, sådär härligt sliten.

Nu ska det lagas mat och sedan ska sambons läkare ringa och berätta hur värdena ser ut. Hoppas det är positiva nyheter!

My mirror's truth - hungrig som bara den


Heldag

Det var första gången på länge som jag hade en heldag! Började halv nio och slutade klockan fem. Dock hade jag ungefär två timmars lunch och det var skönt. Första gången som jag köpte något i restaurangen efter jag börjat min viktnedgång. Det var nog också första gången min sallad kostade under 40 kronor =) Dagens på universitetet avslutades mycket bra, fick positiv kritik. Kändes så bra!

De här barerna är verkligen beroendeframkallande. Det är så härligt att äta något som påminner om godis... eller vad man ska säga. Skulle kunna tänka mig att byta ut godis oftare även i framtiden mot dessa barer. Det räcker ju faktiskt med en per kväll och så länge man följer det så får man inte i sig för mycket av det goda.

Påtal om ingenting alls. De senaste dagarna har min mage låtit så förfärligt mycket. Främst sent på kvällen och under natten. Kan vakna bortåt 4-5 på morgon av min egen mages ljud. Det är väldigt läskigt. För det hörs inte bara, det känns! Försökte söka på låtande mage på nätet och fick fram olika saker. Det står det att stressmage (vilket jag har) inte ska äta för mycket fibrer utan ska hålla sig mer till vit bröd och liknande. Att man inte bör äta havregrynsgröt till frukost, och det gör jag ju nu varje dag. Och massor med fibrer... Hmm... Berättade för kompis om detta och hon bara 'det beror ju på att din mage inte vant sig än, det går nog över'. Vet inte riktigt om jag tror på det. Blir det inte bättre får jag väl tala med någon expert... antingen läkare eller de på xtravaganza. Har ni några idéer så får ni GÄRNA höra av er =)

My mirror's truth - tänker njuta i soffan

Söndagsparty - med Filip och Fredrik

Idag körde programmet Söndagsparty med Filip och Fredrik igång. Sambon har längtat efter detta tror jag. Han tycker att Filip och Fredrik gör bra program. Dessutom skulle både Jonas Gardell och Marilyn Manson i soffan hos sig. Riktigt roligt är det. Just nu sänder de från New York. De älskar USA och den kulturen, eller att driva med kulturen.

Det svåra med att titta på dessa två är att de är så nervrotiska. Pratar HELA tiden, både mycket och snabbt! Lite kaosartat när de kör live. De skulle behöva redigeras ibland just för att de har så svårt att hålla sig till ett ämne. De gör många utsvävningar =)

Under kvällen nu har vi testat andra sorters barer. De som xtravaganza säljer är ganska dyra och vi har sätt att andra märken som finns i mataffären så idag köpte vi olika sorter för att jämföra om det går att byta ut. Vi upptäckte att de faktiskt är jämförbara. Plus att de typ kostar 20:- mindre. Också bra att veta i framtiden. Vi kommer väl antagligen inte vara medlemmar där för alltid och eftersom man bara får köpa deras grejer medan man betalar medlemsavgift är det bra att se vart man kan hitta substitut.

Nu får nog kvällen fortsätta med att jag funderar på hur morgondagen kommer fungera. Har inte gjort någon matlåda, dock har jag två timmars lunch så jag kanske hinner hem i mellan. Hmm... borde bestämma mig snart. Annars får jag väl fixa något på skolan. En sallad eller något sådant.

My mirror's truth - avslappnat slut på helgen

The Baader-Meinhof complex

Igår blev det film, igen =) Denna gången blev det den omtalade The Baader-Meinhof complex. Jag kunde inte mycket fakta kring filmen (den verkliga händelsen) innan men medan jag såg på filmen kändes det inte heller som man behöver det. Man lär sig fakta och förstår sammanhang medan man ser den. Filmen är hela 144 minuter (ca 2 tim och 24 min) och det kändes ibland. Då och då fick jag 'aha'-upplevelser av andra filmer jag sätt och kunde då helt plötsligt se andra sammanhang. Gillar man filmer som berör politik och historia är denna filmen helt klart sevärd. Tre stjärnor *  *  *!

My mirror's truth - recenserar

Spotify

Alla har pratat om det, om hur helt fantastiskt det är med Spotify. Jag har förstått att det kostat men nu finns det visst en gratis version man kan få och jag var inte långsam innan jag fixat det till mig själv. Än så länge håller det måttet. Det finns musik även för mig och min sambo, även de band som räknas som mer okänd inom de allmänna kretsarna. Gött som bara den =)

Kvällen kommer väl fortsätta med lite TV och lyssnande på Spotify. Resten av helgen kommer spenderas delvis bland studielitteratur, delvis hemma hos svägerskan. Ska testa lite byxor som svärmor skickat dit. Några i min nya storlek =)

My mirror's truth - music is life!

Semestern =)

Ja, då var allt färdigt för semestern i sommar. Har bokat tågresan, biljetter till festivalen och nu sist hotellvistelsen! Det ska bli så skönt att få lyxa till det lite. Dessutom kändes det som vi kom realtivt billigt undan för att bo på ett hotell som Scandic. Endast 3160:- kommer fyra nätters vistelse kosta för två personer i dubbelrum. Kanske är jättedyrt, vad vet jag. Men de normala rumspriserna är visst 1900 per natt och vi betalar 790 så då känns det som ett riktigt kap =) Nu blev längtan ännu större. Ska bli så himla kul! Kan knappt bärga mig. Kommer orka så mycket mer nu när jag är lättare plus att man bor på ett fint ställe. Det är mest maten nu som kan bli ett problem. Kan ju inte påstå att festivalmaten är så allsidig precis. Som tur är finns det ganska bra vegitarisk mat, men sådant gillar inte sambon =)

Det där med att skriva PM och plugga är verkligen inte min grej just nu. När man gått från ständig stress och oro och nu helt plötsligt ha nästan 2 veckor på sig innan PM:et ska vara inne blir man helt förslöad. Måste skärpa mig =)

My mirror's truth - har helt plötsligt massor av saker att se fram emot, kanske blir 2009 ett bra år ändå =)

Vackra vår

I förmiddags lyste solen stark och jag kunde sitta här i vardagsrummet och bara blunda och slappna av. Nu har de försvunnit bland molnen och på vädret i morse pratade de om att det skulle storma under helgen i vissa delar av Sverige. Jag hoppas verkligen att det inte börjar här...

Dagens bild är tagen genom mitt vardagsrumsfönster!

My mirror's truth - önskar sig en balkong

GeKås... mitt shopping mekka

Om mindre än tre veckor är det dags för årets shoppingtur! Det blir jag, sambon, svärmor och svägerskan. Det är tredje året nu som jag deltar i denna 'ritual'. Målet är Ullared och GeKås! Det tar lite mer en fyra timmar att åka dit och detta året ska det bli extra intressant. Dels ska svägerskan som då kommer vara gravid i vecka 28 med, dels så kommer jag ÄNTLIGEN kunna köpa mig kläder där. Dock oroar jag mig lite för vårens mode. Pastellfärger har aldrig varit något för mig. Jag ser bara blekar ut en vanligt med det. Jag hoppas att det också kommer finnas lite färger för den som gillar svart och rött mest =) Budgeten är pga detta större i år så vi verkligen kan känna att vi kan släppa loss. Är ju i stort sätt en helt ny garderob som ska köpas då.

Sambon vägde sig igår. Det har gått nästan fem veckor sen senaste gången och han hade tappat MYCKET. Säkert lite för att han varit så mycket sjuk. Men eftersom han inte följt dieten så bra (fuskat lite) så måste jag säga att det gått riktigt bra för honom. Han har nu tappat 25,4 kg på ca 12 veckor! Är så stolt över honom. Han har nu passerat hundra-strecket och det gör mycket för hans självförtroende. Han verkligen lyste upp igår och gick till universitetet med ett leende idag. Så glad för hans skull. Han har inte alls långt kvar till sitt mål. Nu måste han bara få klartecken från läkaren att han kan få börja träna ordentligt, mer än bara promenader alltså.

Dags för att göra något vettigt. Läs en massa tråkiga texter och försöka fixa det där PM:et!

My mirror's truth - längtar så mycket!

Fast and Furious

Filmen var bättre en den där som handlade om Tokoy... Vi diskuterade om detta var trean eller fyran men kom fram till att det borde vara fyran. Äsch skit samma =)

Sevärd för dem som gillar snabba bilar, ibland lite lättklädda tjejer och en massa action. Kanske inte en familjefilm och man kanske skulle kunna säga att det är en typisk killfilm. Men jag gillar den! Vin Diesel gör hela filmen! Han passar den karaktären han spelar, dessutom talar de mycket spanska i filmen vilket jag tycker är riktigt kul!

Den får tre och en halv stjärna från mig =) *  *  *  '

My mirror's truth - recenserar =)

Bio

Av någon anledning har promenaden inte blivit av ännu. Men istället ska vi ner på stan och sambon ska väga sig. Han missade ju det i torsdags eftersom han låg på sjukhuset. Sen blir det bio Fast and Furious på bion. Fick två presentkort med 200:- vardera i julas som vi inte använt ännu. Ska bli skönt att unna oss något speciellt! Datorn var ju inte direkt det, bara lite =)

Får ta kort med mobilen sen, nu när jag kan föra över det =)

My mirror's truth - biodags!

Sommarkänslor

Solen skiner och man kan känna sommaren enda in i vardagsrummet. Önskar bara att det var minst lika varmt som det ser ut att vara. Längtan till sommaren är stor.

Det är så roligt att ÄNTLIGEN ha en fungerande dator, där verkligen allt fungerar. Kan nu t ex tömma min mobil på bilder (om jag vill). Har överfört några bilder. Bland annat bilder från svärföräldrarnas stuga. När man tittar på dem börjar man längta ännu mer. Har knappt utforskat 1% av datorn (känns det som i alla fall) men hoppas veta mer om bara några dagar. Vill verkligen kunna utnyttja alla finesser. Letar just nu efter diverse kortkommandon som skulle kunna göra hanterandet av datorn lättare. Om någon har några tips hur man hittar dem till Vista så gärna till! Antagligen finns de väl i någon av alla de handböcker som ligger på datorn. När det gäller att läsa saker så föredrar jag att ha dem live, dvs tryckta. Men man lär sig väl snart att läsa bättre på skärmen.


Svärföräldrarnas stuga, sommaren 2007!

Idag blir det nog en promenad. Vi pratade också att kanske unna oss lite bio, men sambon fick nyss reda på att han har en grupptenta till på måndag... Känns lite sent av kursen att lägga ut det idag, men vad ska man göra. Han missade ju kursstarten för denna delkurs och sa de det då kan man ju inte klaga. De behöver ju bara säga det första gången vad jag vet. Själv har man inte vidare värst mycket att göra just nu. Ska läsa en massa och försöka komponera ett PM. Inte så spännande men det är också ganska skönt att inte ha något som stressar än så mycket.

My mirror's truth - a.k.a. tekniknörden =)

Efter många telefonsamtal

Har nog varit på telefonen sedan ca halv sju fram tills nu (min klocka säger 21:20). Mormor verkar ändå må ganska hyfsat. Dock ska hon operaras igen. Mest var hon deppig över att behöva ligga på sjukhus. Sambon förstår henne precis. Hon har dessutom legat där i 15 dagar...

Har pratat med alla på den 'goda' sidan av släkten. Fan vilken röra det är i min familj... Svårt att förklara och svårt att förstå. Jag har turen att ha en sambo som tror mig och förstår det mesta. Utan han hade jag nog varit ganska ensam.

Nu när man börjat äta mat så kan man luska fram vad man tål och inte. Ägg är inte bra. Kommer helt strykas från menyn. Hoppas att det inte blir så mycket mer. Keso (som måste räknas som något med laktos i) funkar ganska bra. Får se om det ger några utslag i framtiden... Hoppas inte det!

My mirror's truth - trött som bara den

Kaos igen... hoppas inte

Såg precis ett sms från min syster som jag fick för ca två timmar. Hon skrev att mormor låg på sjukhuset och var dålig... Jag vet inte vad jag ska känna... Är helt tom. Har varit så mycket nu så det verkar nästan som om jag inte orkar reagera på detta... Mailade älskade moster som bor i storstan bara för att meddela. Har dock inte lyckats få tag i syster för att se vad hon vet. Vill inte bara ringa till mormor och morfar i panik. Min släkt är inte riktigt sams så det är inte alltid säkert man får sådan här information. Så det gäller att skicka vidare till den eller dem man tycker bör få reda på detta...

Vet inte om jag orkar mer kaos nu...

My mirror's truth - vad ska man göra?

Kraschad dator och stora utgifter

Ja, det var det vår tur. Min/vår bärbaradator kraschade igår, mitt i uppgiftskrivande för universitetet. Trodde jag hade förlorat allt. Det var bara att ge sig iväg till affären och köpa en externhårddisk så vi kunde försöka rädda så mycket som möjligt innan den kraschade igen. När vi ändå var där köpte vi oss en ny dator... Det blev stora utgifter igår. Som tur är tror jag det kommer gå ihop ekonomiskt ändå. Men det märks först till sommaren.

Måste i alla fall säga att datorn är super =)

My mirror's truth - storshopparen!

Min påskhelg

Även om det hade varit skönt med en lugn helg hemma efter allt som hänt bar det av till hemstaden i lördags. Det är inte ofta jag är där och finner det ganska stressfyllt att gå nere i centrum. Dock gick det ganska bra denna gången. Försökte att inte titta efter folk jag skulle känna utan försökte njuta av sällskapet. Sedan blev det svärföräldrarnas stuga där vi satt ute och åt fram till ca 19. Det var så varmt och mysigt. Tog och besökte farmor och farfar och de fick titta två gånger för att se att det var jag. Kändes bra! Farmor tyckte min viktnedgång räckte nu, men när jag sa hur mycket jag vägde så tyckte hon allt att det var lite mycket =)

Idag har jag försökt plugga lite då jag ligger efter riktigt mycket. Men det har gått sådär... Men det är ju röd dag imorgon också så det får bli mer pluggtid då!

Här kommer en sammanfattande bild! Kan säga att kyckling smakar VÄLDIGT bra när man inte ätit det på 12 veckor.



My mirror's truth - börjar känna mig lite lugnare...

Det är svårare än vad man tror

Idag har verkligen inte gått som jag tänkt mig. Visserligen har jag städat i stort sätt hela lägenheten plus att sambon fått komma hem idag. Nu när jag börjat äta mat igen är det meningen att jag ska få i mig 6 mål per dag. Idag började allt fel. Fick inte i mig frukosten förens vid elva. Sedan mellanmål vid två, lunch vid fem och mellanmål igen nu vid sju. Dvs jag har endast fått i mig fyra mål idag och enda gången jag fick i mig ett helt mål var vid lunch. Mellanmålen och frukosten har inte alls funkat. Det är mycket svårare än vad man tror... och ingen aptit har jag egentligen inte heller. Funderar på om jag kanske går runt och har feber eftersom min värld tycks snurra då och då. Då kanske bristen på aptit är förstålig.

Imorgon är det påskafton och för mig känns inte som det. Ledigheten som jag skulle önska finns inte eftersom jag ligger efter i skolan. Ska också träffa familjen imorgon. Ska bli trevligt men jag är trött, så trött. Hoppas bara att jag inte blir för sliten då jag måste bli klar med uppgifterna.

Dricker en kopp te och tittar på mitt mellanmål. Har verkligen ingen lust... Imorgon kanske blir en bättre dag.

My mirror's truth - varför ska det vara svårt, det skulle ju bli enklare...

Första dagen...

Idag var det dags att börja äta. Första frukostförsöket gick inte så bra. Det var surt och väldigt svårt att få ner. Gav upp efter en timme. Men eftersom jag måste äta något gjorde jag iordning någon matsked med nästa alternativ. Det gick bättre... men nu är jag sååååååå mätt. Fem matskedar och jag tror jag ska spricka. Det är nästan lite läskigt. Men nu har jag börjat.  Nu finns det ingen återvändo. Tänker inte äta bara soppor igen, även om det är enkelt att tillreda.

Hoppas resten av dagen kommer gå bra... Får ta det lite lugnt tror jag. Ingen stress idag. Eller jag ska försöka i alla fall... Får se hur det går.



Nedre bilden är första försöket, kesella och osötade bär. Översta bilden är andra försöket, keso med kalkon och örtsalt.

My mirror's truth - halvfart påbörjad

Missade festen

Idag var det riktig fest på torget, men jag missade det. Har varit en tur på sjukhuset. Sambon hade visst vunnit första pris i en tävling för den tidningen han prenumererar för så det kom en luvtröja och en väska på posten idag. Han blev riktigt glad. Han ligger nu på ett eget rum, dock funkar inte TVn. Den blir helt röd (bilden) efter några minuter. Riktigt trist när man ändå får och kan se på TV hur mycket man än vill.

Som vanligt pratar doktorn om värdena. Kanske skulle han få komma hem imorgon. Hoppas inte på något utan blir det så blir det. Just nu är min fokus helt på att jag ska börja äta riktig mat imorgon och jag är inte säker på hur det kommer gå. Hoppas på att kroppen reagerar positivt. Problem behöver jag verkligen inte nu.

Min vän är just nu på läger. Hade gärna varit där, men efter omständigheterna är jag glad över att jag inte också hade det att tänka på. Räcker med allt som jag ligger efter med i skolan.

Blev godkänd idag... så roligt... nu är det bara att ta tag i mitt vanliga studieliv =)

My mirror's truth - önskar Glad påsk!

Efter 12 veckors möda...

Eftersom ni inte fått vara med från början redovisar jag alla veckors resultat. Vägning sker endast var fjärde vecka. Mätningen sker varje torsdag. Men ni får endast resultatet för veckan som vägningen sker.

Siffran i parantesen är totala sen början!

  

Start mått och vikt 15/1 2009:

Vikt: 102,8 kg

Midja: 101 cm

Höft: 121 cm

Överarm: 38 cm

Lår: 67 cm

  

12/2 2009:

Vikt: 94,5 kg (-8,3 kg)

Midja: 90 cm (-11 cm)

Höft: 112 cm (-9 cm)

Överarm: 33 cm (-5 cm)

Lår: 54 cm (-13 cm)

  

12/3 2009:

Vikt: 89,7 kg (-13,1 kg)

Midja: 85 cm (-16 cm)

Höft: 108 cm (-13 cm)

Överarm: 31 cm (-7 cm)

Lår: 51 cm (-16 cm)


Och så dagens resultat, här är jag nu!
  

9/4 2009:

Vikt: 84 kg (-18,8 kg)

Midja: 82 cm (-19 cm)

Höft: 100 cm (-21 cm)

Överarm: 30 cm (-8 cm)

Lår: 48,5 cm (-18,5 cm)

Jag har ca 7 kg kvar tills jag inte längre räknas in i riskzonen. Men jag hade tänkt mig ca 20 kg till. Får se om jag lyckas. Sambon gillar ju när man har former =)


My mirror's truth -
min väg till ett hälsosammare liv


Läget idag...

Sambon ligger på sjukhuset igen. Även om det är hemskt jobbigt så är det skönt att han är där och inte hemma. Det blir som en paus för mig. Jag vet ju att han blir omhändertagen. Mer än vad jag skulle kunna göra just nu.

Senare idag kommer dagens resultat. Då får ni också tidigare mått och vikt. Återkommer då!

My mirror's truth - försöker ta paus

Till sjukhuset igen

Fick åka in akut i natt och jag (plus svärföräldrarna) satt på akuten med sambon till ca 05:00 sen var det hem och städa. Sov två timmar innan det var dags för skola. Sovit ytterliggare 2,5 timme. Ska vila lite mer sen men först ska jag tillbaka till sjukhuset med lite grejer till sambon. Borde inte sitta här men ändå... får återkomma.

My mirror's truth - trött...

FBK är de bästa... fast inte riktigt just nu

Just nu pågår finalen i hockey-elitserien och för de som inte hänger med eller inte är intresserade står det mellan Färjestad BK (FBK) och HV71. Som den värmling som jag är hejar jag givitvis på FBK. Idag (just nu) spelar den fjärde (av högst sju möjliga) finalmatchen och allt utspelar sig på hemmaarenan Löfbergs Lila Arena. Jag tror vi alla fans trodde att det såklart skulle gå super för FBK nu när de ska spela hemma två matcher i rad att de lätt skulle vinna detta då de redan vunnit två av trespelande matcher. Men icke. Andra perioden är nu slut och det står 1-2 och HV leder. Vad hände? Var är glöden? Här hemma skriks det just nu mer NEEEEEEEEEEEEEEJ än JAAAAAAAAAA. Vi hoppas nu innerligt här hemma att FBK skärper sig i tredje och sista perioden så de inte behöver spela på HVs hemmaarena i Jönköping. Vi får se hur detta slutar...

Promenade var i alla fall stärkande och jag känner att träningsvärken sakta men säkert börjar lämna min kropp. Dock är jag inte alls uppe i lika många steg som igår. Men jag kämpar på. En dag är jag där =)

Att planera och studera

Det känns som jag ligger efter med skolarbetet. På måndag (alt tisdag det vet jag inte ännu) ska två uppgifter in på vardera 3-4 sidor och jag har egentligen inte börjat med dem än. Jag tror inte 'tänka på dem' gills. Inget finns nedskrivet och jag har endast läst 5 sidor i ena boken som ska belysas. Det känns inte riktigt bra. Vet vad jag kommer få göra hela påskhelgen. Dessutom satt jag nu och kollade in nästkommande kurs som börjar måndag vecka 19. Är inte riktigt säker på vad de vill med den kursen men det blev 899:- för all litteratur (845:- om den fortfarande finns kvar på campusbokhandeln när de nya pengarna kommer den 24 april)!!! Ska läsa 5 veckor och litteratur på 899:-, det blir ca 180:- i snitt per vecka. Det kunde såklart varit värre. Sambons litteratur ligger på runt 1500:- per delkurs och det är också uppdelat i fyra 5 veckors perioder (för utom sista som egentligen blir metod/litteratur/uppsats i ett och därmed 10 veckor men exameneras som 5+5). Det är betydligt mer i snitt.

Detta är nog egentligen den enda stora nackdelen med att studera på universitetet. Det finns inte så jättestor konkurrens på kurslitteraturen då det nästan alltid är samma tryckeri även om det är olika försäljningställen. Det går att få tag på en del begagnat men då ber kurserna om NYASTE upplagan. Såklart går det att låna på bibliotek men där finns det 1-5 kopior och det går allt från 20-150 studenter på kurserna. Ni kan själva räkna ut svårigheterna i att få chansen att låna en kopia. Jag har satt i system att köpa min litteratur. Dels för jag tänker att den kan vara bra att ha i framtiden, dels för att jag tänker att de jag inte känner jag vill ha kvar kan jag sälja och i alla fall få tillbaka en del av summan.

Det här kändes som ett riktigt tråkigt inlägg men detta är en del av studentlivet. Denna eviga kamp om att få studiemedlet att räcka till samtidigt som man vill klara sina poäng. Men snart är jag klar. Dock har jag ingen aning om vad jag ska göra då. Söka jobb... men vad gör jag när det inte finns några?!

Stegräknaren, ett mysterium

Idag gick vi inte lika långt som igår. Tror vi gick närmare 4 km igår och kanske max 3 km idag. Dock räknade stegräknare i stort sätt hela turen och mätaren står nu på 7712 det betyder att jag måste ha varit upp i minst 8000 steg igår, om inte mer. Jag får hålla lite koll på mätaren för meningen är ju att jag ska tävla lite med mig själv och också se hur mkt som krävs för att komma upp i 10 000 steg som ska bli mitt mål. Hoppas kunna nå dit någon dag denna vecka. Kanske blir det en långpromenad på påskafton med svärföräldrarna. De gillar ju sådant =P

På torsdag är det dags för mätning och vägning inför min upptrappning (= börja äta riktig mat). Vet inte vad jag ska hoppas på. Dock ska jag verkligen berömma mig själv som klarat 12 veckor helt på tre soppor, totalt 500 kcal. Det ska bli så skönt (men skrämmande) att börja äta riktig mat. Får väl uppdatera resultatet på torsdag och också visa hur det gått tidigare!

My mirror's truth - går o går o går =)

Påskveckan inledd & 5,5 års dag

Nu har påskveckan börjat och på flera håll i landet börjar skolorna ha påsklov. Men inte min. På universitetet här finns det inget som kallas lov. Jag vet att det på andra universitet brukar finnas ledighet precis i närheten av påsklov osv men de kallas aldrig för det.

Idag hade jag tänkt att återigen knalla ut på en långpromenad med systern. Men denna gången ska vi undvika skogens snö och lera (och ormar). Istället får vi hålla oss till traktens gångbanor tills det torkat i skogarna.

Idag är det sambons och min 5,5 års dag. Det är väl inte speciellt många som firar sina halvårsdagar efter det gått 2 år, men för mig är den en dag då jag verkligen påminns över hur länge vi varit tillsammans och hur långt vi kommit på vår gemensama resa. Tror också att det är en livslång resa. Det kände jag från första dagen ihop. Att säga jag älskar dig är ju något väldigt speciellt och jag har alltid tänkt att man endast säger det när man verkligen menar det. För oss tog det en månad tills vi båda kom underfund med att det var vi tyckte. Vi gillade inte bara varandra, vi älskade varandra. Det var många som tyckte att vi sa det alldeles för tidigt. Men jag har den åsikten att man måste få välja själv. För vissa känns det rätt direkt, för andra tar det längre tid. Det är bara Du själv (och din partner) som kan veta när det är rätt eller inte. Historien hur vi blev tillsammans tar vi en annan gång =)


My mirror's truth - love is a wonderful thing

Vårpromenad... i snö

Nu har jag varit på en lång och härlig promenad. Dock var det lite väl mycket lera och snö ute i skogen. Var svårt att ta sig fram ibland, framför allt i uppförsbackarna. Min stegräknare verkar inte funka. Hade inte fått några steg registrerade efter ca 3 km. Riktigt bittert var det när jag kom hem och var så slut. Här kommer lite bilder från promenaden.


Vi möte också en trött orm på vägen. Är nästan helt säkert på att det är en huggorm. Kan säga att den verkligen var passiv. Syster kunde i stort sätt sitta med kamerna 15 cm från ormen utan att den rörde på sig.



Och detta var också vad vi fann i skogen. Tror det är någon som jobbar som reklamutdelare som valt att lägga dagens arbetsuppgift i skogen istället för människor brevlådor. Vilken idé... Att ingen kollar sådant! Men det kanske de gör.




Härligt solsken

Sambon, jag och syster (från vänster till höger)

Kroppsmärkning

För ett tag sen bad en vän till mig om en tjänst. Hon ville att jag skulle designa en tatuering åt henne. Den skulle innehålla hennes namn i en vågig och rockig stil. Jag tror jag lyckades med uppgiften även om den ännu inte pryder hennes kropp. Idag satt jag och fixade lite med den. Lade till lite detaljer som jag skulle tycka var snyggt. Jag vet att hon vill ha det enkelt men det kändes så skönt att få sitta och vara kreativ.

Har också tänkt mycket på hur jag själv skulle vilja märka min kropp. Jag har vissa saker som jag gärna skulle vilja tatuera in. Dels skulle jag jättegärna skriva in Numeri VI:XXIV-XXVI som står för fjäder moseboken 6:24-26. Det var det bibelordet jag fick på min konfirmation och den tatueringen skulle då få representera den sidan av mig själv. Det är ju inte alltid som jag bär ett kors runt halsen men på detta sättet skulle min tro alltid finnas symboliserat på min kropp. Dels skulle jag vilja ha Winnie the Pooh tatuerad. En dröm som jag haft sen jag upptäckte det där med permanent kroppskonst. Men nu när man blivit äldre så känns det svårt att få in den på ett bra sätt utan att det bara blir en bild. Har funderat på att i framtiden sätta den i samband med ev barns namn. På så sätt får den flera betydelser och det kanske inte ser helt malplacerat ut. Har flera olika idéer men ingen färdig att rista in. Om jag lyckas väl med min viktnedgång, dvs når och håller min vikt i minst 1 år (helst 2) så funderar jag på att ge mig själv en tattuering i present. För då kanske jag också känner mig snygg nog att också visa upp den. Som jag ser ut nu skulle ingen få se den och det känns tråkigt...


Pooh+ev barnnamn+datum=kanske?!


I eftermiddag blir det promenad i solen med lillasyster och sambo. Ska bli så härligt! Det är så skönt när solen är framme och man märker verkligen hur den påverkar humöret åt ett positivt håll.


My mirror's truth - framtida yrke som designer?!


Härlig promenad

Promenaden var mycket trevlig och härlig. Solen riktigt värmde, fast i skuggan är det fortfarande väldigt kallt och ruggit. Promenaden gav mig också lite motivation och ork att slutföra dagens sysslor vilket känns skönt. Då kan jag ägna resten av kvällen och morgondagen åt vad helst jag önskar. Dock bör jag nog läsa kurslitteratur. Alltid något som ska göras. Är det inte saker i hemmet så är det en massa uppgifter och litteratur som ska läsas. I morgon ska det också tvättas kläder. Det är vår standard dag att tvätta på. På så sätt glöms inte den tråkiga sysslan bort. Annars skulle jag kanske inte tvätta förrän det verkligen behövdes =)

Det är vid sådana här dagar som jag önskar att vi hade balkong på lägenheten. Men det har vi inte. Endast loftgång och där är solen endast en stund på kvällen nu på våren. På sommaren kan man nästan sitta där hela kvällen. Dock har grannen sin ytterdörr endast en meter från vår dörr så det blir inte så privat precis. Men här ska vi inte bo alldeles för lång tid... ett år ca innan vi måste flytta till annat då detta är en studentlägenhet.

Nu ska jag fortsätta kvällen med min kvällsmat och kanske en bra bok?! Läser många av Paulo Coelhos böcker. Favoriten är fortfarande Alkemisten men även Pilgrimsvandringen och Vid floden Piedra satte jag mig ned och grät. Läs dem!

När dagen spricker upp

Dagen började med en tät dimma och allt kände ganska deppigt. Men nu, några timmar senare har solen spruckit upp och det är nästan inga moln alls på himlen. Det är verkligen så härligt! Även jag känner mig bättre till mods. Har märkt att allt blir värst framåt kvällen. Då har t ex sambon ätit mat sex gånger under dagen medan man själv fått trycka i sig tre påsar med soppor. Jag hoppas att solen kanske bidrar till det bättre humöret. Ska försöka att inte låta något förstöra mitt bättre humör idag.

Senare kommer syster på besök. Hon ska som vanligt låna min datorn =) Det är alltid trevligt att ha henne här, trots lånandet av datorn =P Kanske tar vi en promenad alla tre. Det vore härligt. Min stegräknare har inte riktigt visat de summor som jag hoppats så kanske kan det bli lite bättre idag =)

My mirror's truth - på bättre humör!

Burn after reading



Filmen är gjord i ett virrvarr där berättelserna går i varandra hela tiden och tillslut kan man bli lätt förvirrad. Det finns några riktiga höjdpunkter i filmen. Dels har vi Brad Pitt och hans karaktär Chad Feldheimer som är helt oslagbar. Det är verkligen inte en typisk Brad Pitt karaktär =) Dels har vi agenterna på CIA och deras mycket lysande diskussion. Kan väl erkänna att det är lite så jag ser på amerikaner (om man ska dra alla över samma kant). Vill inte avslöja för mycket men det är i alla fall två saker man kan titta efter i filmen. Men annars så var alla karaktärer väldigt klockrena i det de skulle porträttera. Det är alltid kul att se en sådan här film där ambitionerna inte varit så höga (kanske) utan skådespelarna har fått göra något för skojsskull mer! Helt klart en sevärd film! Blir nog fyra stjärnor * * * * av fem möjliga!

My mirror's truth - recenserar

Film och annat

Det känns som om jag gått hela dagen hungrig och det har varit riktigt frustrerande. Vet inte riktigt varför. Jag dricker mitt vatten men det känns inte som det blir bättre. Kanske har jag lämnat min ketonfas (som det så fint heter). Har jag det kan jag lika gärna börja äta då det är svårt att komma igång med den igen. Jag vet att jag precis i det tidigare inlägget skrivit att jag skulle fortsätta en vecka till, men det är tufft. Mycket på grund av annat runt omkring, förutom maten.



Ikväll blir det en efterlängtad film Burn After Reading. Jag hoppas verkligen att den är bra för vi har verkligen sett fram emot att få se den. Vi tänkt gå på den när den gick på bio, men det blev aldrig så, varför kommer jag inte ihåg. Är den riktigt bra köps den nog någon gång under sommaren! Det är så vi brukar göra då vi ofta ser om filmer fler gånger. Får återkomma med en kort recension senare =)



My mirror's truth
- film (och mat?!)

Fredag, ljuva fredag!

Ok, nu har nog ett beslut tagits. Ska kämpa vidare denna veckan också så får påskhelgen bli min mathelg. Den passar lite bättre eftersom jag då inte har några speciella krav på mig att vara trevlig, i fall magen börjar krångla.

Såg precis ett inslag på nyheterna om hundförsäljning via nätet. Bilderna är verkligen hemska. Små valpar som ligger med ihopbundna ben. Usch så hemskt! Tänk att det finns människor som håller på med sådana saker. Allt antagligen pga pengar. Kanske är det så att människor aldrig kommer bli så goda som jag hoppats på, men jag får väl inte ge upp den kampen än. Vill tro gott om alla människor (eller i alla fall de flesta).

Solen har helt försvunnit över staden. Istället täcks himlen av en grå massa. Hoppas inte att det blir någon nederbörd idag. Ingen mer snö tack! Ne, nu vill vi ha stabilare väder. Igår var det ju så varmt och skönt. Dags att fortsätta dagen!

My mirror's truth - en vecka till, bara en vecka till...

Inga beslut tagna...än

Nu har jag lagat min sista soppa för dagen. Om jag fortsätter med det imorgon eller inte har jag inte kommit fram till än. Ingen kan välja åt mig, tyvärr tycks det som jag inte heller komma fram till något. Längtan till mat är väldigt stor men när man inte har ätit på 11 veckor så finns det också en stor rädsla för maten. Det är svårt att förklara.

Solen har verkligen värmt staden idag. Det var så man kunde gå med uppknäppt jacka. Mer vågade jag mig inte på då jag säkert skulle bli förkyld. Känns som det ligger otur i luften hemma hos oss. Dock har sambon i alla fall försökt röra på sig idag. Det går långsamt men jag tror det kan vara bra att inte bara sitta still hemma. Då blir han nog bara mer stel.

Just nu räknar vi väldigt mycket här hemma. Vi har inte fått något sommarjobb ännu men vi har sparat en massa. Pengarna ska användas till sommarens räkningar men också till semestern (Metaltown), en shoppingresa till Ullared och GeKås (där nya, mindre kläder ska inhandlas) och förhoppningsvis en ny dator. Enligt våra uträkningar bör vi ha pengar kvar till att även göra annat till sommaren men det är svårt. Man vill inte göra av med pengar man kanske behöver senare till något viktigare än en dator. Det är ju ingen panik, än.

Får väl återkomma med beslut, både om datorn och ätningen =)

My mirror's truth - beslut, beslut... bara en massa beslut!


Livets med- och motgångar

Under kvällen och natten har jag tänkt mycket. Framför allt varför vi fortfarande har sådana motgångar här hemma. Sambon låg hela dagen och natten med väldiga smärtor i lederna. Idag vaknade han med biverkningar från medicinen. Det är då inte speciellt lätt att hålla humöret på en bra nivå. I skolan går det också mycket sjukdomar och har har varken tid, ork eller lust att bli sjuk. För blir jag det så drabbar det sannolikt även sambon och så börjar allt om från början. Det känns som det aldrig kommer ta slut.



Efter att mina svärföräldrar varit i Gambia (korrigering från tidigare Zambia) fick vi denna skulptur. Det är en grubblar-gubbe. Den passar in väldigt väl här hemma, framför allt nu. Vi vill båda se ett slut. Fast sambon mår så dåligt som han mår vill han ändå inte att jag ska bekymra mig, inte heller hjälpa honom för mycket  trots att han behöver hjälp. Jag vill inte heller visa honom att jag är bekymrad och knappt orkar med tillvaron av studier och hemmet. Det leder också till en ondcirkel, en som vi båda är medvetna om.

Igår jämförde jag situationen med en ensamstående mamma/förälder och Diana har så rätt. Som ensamstående tar man nog mer hjälp av omgivningen än vad vi gör nu, men som vi kanske borde. Är så tacksam för den stöttning jag/vi får av alla, även de vi inte känner så väl. Måste bara lära mig att ta emot den på ett bättre sätt. Våga fråga efter mer hjälp... Får väl försöka börja med det idag. Bättre sent än aldrig!

My mirror's truth - grubblaren

Första april

Tidningen och tvn har försökt men inte lyckas. Tycker det kan vara ganska kul att skämta men första april är inget för mig. På något sätt så är det skillnad på att skämta och att lura. Eftersom jag inte gillar att bli lurad utsätter jag inte heller någon annan för det. Gör så mot andra som du själv vill bli bemött!

Köpte mig en stegräknar igår som också mäter distans och kalorier. Jag har hört någonstans att man bör gå ca 10 000 steg per dag. Kan säga att jag knappt nått hälften av det. Hade tänkt vandra mer i solen idag men sambon ligger i krämpor och jag har inte ork när jag måste fixa allt själv här hemma. Inklusive den maten som jag inte ens äter, en så länge. Det är tufft att hitta orken. Varje gång som sambon mått så här under denna viktnedgång har jag alltid tänkt 'så här måste det vara  att vara ensamstående med ett barn'. Vad jag bygger det på är att det endast är jag som sköter sysslorna i hemmet och att sambon knappt kan göra vissa saker själv. Om det är ens lite som jag har det nu så förstår jag att det måste  vara riktigt tufft och jag beundrar det som klarar av ett heltidsjobb som dessutom är ensamstående. Har man en partner så är man, förhoppningsvis, två som kan dela på ansvaret.

Har fortfarande inte kommit underfull med hur jag ska göra. Är rädd för att börja äta igen och också rädd för att bli besviken på mig själv senare. Har så mycket (enligt min mening) kvar som ska bort. Att börja äta gör ju att hastigheten för viktnedgången sjunker kraftigt. Det är svårt och egentligen är det ingen annan som kan bestämma det heller.

Kan inte solen skina lite här inne istället för ute?!

My mirror's truth - funderar...

Älskade sol!

Idag skiner solen härligt över staden. Hoppas det håller i sig nu för livet känns lättare när solen är framme.

Har tittat runt en massa kring boende under 'semester' och Metaltown. Mini-hotellet hade fullt och jag tror jag kom fram till att det billigaste ändå blev Scandic om man använde studentrabatten. Väntar på att höra från ett annat litet hotell. Ska i alla fall bli skönt att faktiskt med hyfsat gott samvete unna sig något sådant. Blir väl antagligen inte så mycket annan ordentlig semester under sommaren så då kan man ju lika gärna slå på stort. Det tycker jag i alla fall.

Blir mer och mer sugen på den där datorn. Framför allt efter i går kväll då jag kunde ha slängt datorn i vägen. Dock var jag ju inte heller på världens bästa humör men så fort det blir något/några dokument upp och sedan också ca tre internetsidor så blir HELA datorn seg. Det är i alla fall så jag upplever det. Hade det bara varit internetsidorna så hade jag nog kommit fram till att det är dags att uppgradera uppkopplingen.  Men inte kan uppkopplingen påverka HELA datorn på det sättet. Det har jag aldrig hört om, någon som vet?

Just nu handlar mitt huvudsakliga fråga om jag ska sluta med sopporna i morgon kväll och börja äta på fredag morgon eller om jag ska fortsätta tills den 9 april och sluta den torsdagen. Något förslag!?!

My mirror's truth - mat eller inte, det är fråga!

RSS 2.0