Dagens bild!



My mirror's truth


NR 2

Jobbansökan nr 2 är utskriven och påskriven och ska bara postas... Skulle gärna ta detta jobbet men tror inte jag har så bra chanser. Håller fortfarande tummarna på jobb nr 1 =)

My mirror's truth - mer väntan...

Mitt 2009

Vill ta chansen att summera 2009, som så många andra. Denna lista delvis är hämtad från Petra, delvis skapad själv!

Fem saker inför 2010:
* Fortsätta min viktnedgång fast på ett lite långsammare sätt
* Glädjas mer över dem jag har omkring mig
* Umgås med Elmer
* Finna ett jobb jag trivs med
* Skapa nya bekantskaper

Mitt 2009:

Gjorde jag något i år som jag aldrig gjort förut?
Jag har faktiskt gjort ett antal nya saker: Gått ner i vikt på ett hälsosamt och kontrollerat sätt. Jag lärde mig att jogga i hela 20 minuter i sträck. Blev medlem i IOGT-NTO och UNF och slutade därmed dricka helt (även om jag aldrig varit någon stordrickare precis). Sa ifrån i situationer som inte var bra för mig. Blev moster (giftasmoster).

Är det något jag saknat år 2009 som jag vill ha år 2010?
Det skulle vara att faktiskt nå min mål vikt, men främst att hålla den vikt jag har idag. Ett jobb ligger också högt på listan. Och en riktig semester…

Vad var min största framgång 2009?
Måste nog skriva min viktnedgång, trots att jag inte ännu nått min målvikt. Men 25 kg är en bra bit på vägen =)

Har jag varit sjuk eller skadat mig?
Faktiskt så var det inte jag som hamnade på akuten mest i år. Bara en gång och inga skador förutom en ömmande nacke och rygg. Sedan också någon förkylning.

Gjorde någon/något mig riktigt glad?
Elmer födelse, gossen en verkligen underbar!

Gjorde någon/något mig riktigt ledsen?
Simbas bortgång var tuff. Saknar henne ofta, framför allt nu när det är så mycket snö ute. Sedan finns det familj och vänner där det knakat i relationerna vilket gjort mig ledsen.

Vilken/a sång/er kommer alltid att påminna mig om 2009?
All hope is gone med Slipknot

Bästa filmen/erna 2009?
Nya Harry Potter var rätt bra. Har för mig att jag även såg Hellboy and the Golden army i år. Grym film. Har jag sett på så många filmer att jag inte kommer ihåg alla som ”bara” släppts i år.

Var jag gladare eller ledsnare i år jämfört med tidigare år?
Jag tror faktiskt att trots att det hänt MYCKET detta år har det ändå varit bättre en föregående år. För jag tror att när jag slår ihop allt tror jag det som gjort mig glad väger tyngre!

Vad fick mig att må bra?
Viktnedgången, och att människor runt mig trodde på att jag skulle klara det och stöttade mig. Min sambo, Elmer och älskade, älskade Simba!

De bästa nya människor jag träffade?
Har träffat en del nya ansikten som är tacksam över, sedan har jag förstärkt vissa band med bekanta jag känt ett tag. Hoppas kunna expandera mina relationer nästa år.

My mirror’s truht
- summerar

 


Nervös väntan

Då var det gjort… skickade ÄNTLIGEN in jobbansökan till det jobb jag verkligen vill ha. Får se hur det går…

My mirror’s truth
– då börjar väntan…


Julfynd

Har tagit en lugn julhelg med en massa mys med sambon. Vi har också hunnit vara nere på stan och shoppat på mellandagsrean. Åkte ner tidigt och slogs av att det var väldigt lite folk där. Men bara klockan närmade sig mer lunchtid började också folket strömma till. Vi hade nog tur som inte hade bil att välja som färdmedel för vilket kaos det var. Framför allt vid köpcentrat.

Blev faktiskt några fynd för oss båda, men nog mest för mig. Först bytte jag en julklapp jag fått. Fick en tränings-t-shirt som jag tyckte var lite kort i midjan. Vill ogärna visa magen när man sträcker på sig. Hittade istället detta snygga och bekväma träningslinnet. Har samma egenskaper som tröjan men är längre i midjan vilket jag ser som en fördel.



Sedan blev det mycket på H&M. Som denna blusen. Brukar inte köpa färg men tyckte ändå att den passade mig färdmässigt.



Sen köpte jag denna koftan i samman färg också. Tänkte man kunde välja att vara färgmatchande eller inte. Snygg var den i alla fall och ett bra pris.



Sen hittade jag denna ursnygga kjolen också. Tycker det är så kul att jag faktiskt köper mig en kjol- Hade jag inte drömt om förra året. Är i manchester vilket jag tycker passar perfekt på vintern. Dessutom är den svart så den passar till allt!



Sen blev det en sväng på Kappahl där jag köpte detta linnet. Hade tittat på det ett tag men inte köpt det. Men nu slog jag till. Man kan aldrig få för många linnen!



Sambon hittade lite t-shirts och någon överdragströja. Han var ganska besviken över utbudet av herrkläder i stan. Han tycker det är orättvist att vi tjejer har så mycket mer rea. Jag kan hålla med honom. Herravdelningarna på H&M och Kappahl är små i jämförelse med hur stor yta vi tjejer har. Och tyvärr är majoriteten av kläderna på Dressman inte riktade till åldersgruppen 20-30. Så har vi Carlings. Är schysst ställe men kläderna är gjorda för killar som har size zero fast för killar. Kanske inte riktigt, men nästan. Snyggt på killar som kan ha det, men tyvärr har inte sambon riktigt den formen. Så vilka alternativ finns?! Han vill också kunna köpa tre plagg för 300:-, inte 1,5 plagg…

Ne, nu är det dags att läsa igenom sambons uppsats och sedan påbörja min hemtenta plus att svägerskans katter ska tittas till!

My mirror’s truth


God fortsättning!



Tar ett par lugna dagar med sambon!

My mirror's truth


Dagens bild!

Denna dag behöver inga ord. Allt kan sägas med en bild =)


Sambon i pulkabacken =)

My mirror's truth

En summering

Har velat skriva något vettigt nu i ett par dagar men inte riktigt orkat. Men jag tänker ta mig tid och energi nu =)

Som kanske gick att klura ut från bilderna nedan så var vi på besök i hemstaden i lördags. Hann med någon timme hemma hos farföräldrarna. Var trevligt och mysigt med ändå så ledsamt. De är verkligen ensamma trots att de är två. Önskar jag hade tid att åka dit minst varannan vecka… Bara för att umgås, allt från att baka, prata, dricka te, skotta snö. Vad som helst nästan. Allt för att kunna ge dem en liten gnista tillbaka. De har minst sagt givit mycket till mig under åren. Sedan bar det av till svärföräldrarna för middag och lite för-julstämning.

Som jag skrev så skickades också uppsatsen in i fredags… men av någon anledning krånglade det så jag fick skicka den åter på söndagen. Jag som trodde att den värsta stressen skulle ge sig när jag skickade den och så börjar det krångla. Inte alls bra. Och på allt detta har jag fått en sådan irriterande hosta och jag känner mig helt matt i kroppen. Vågar inte riktigt träna när jag mår så här. Trots att jag inte har feber (vad jag vet) så vill man ju inte förvärra det. Men ändå så beror nog mattheten på dålig kost och noll träning.

Imorgon ska doktorn ringa mig också. Vet inte vad jag ska förvänta mig. Hoppas på att han hjälper mig, lite i alla fall. Är glad över att han tagit mina besvär på allvar men ändå. Man vill att det ska ha ett slut också.

Ne, nu är det nog dags för sängen. Imorgon blir det köttbullsrullande och stekande och sedan kanske jag ska börja med hemtentan. Ingen ro och ingen vila.

My mirror’s truth


Lite bilder


Har gjort marknadsnougat, både vanlig och med mintsmak =)


Svärmors tomtar, förklarade för farmor att det var "dyra tomtar" =)


Farmor och farfar har öppenspis. Var riktigt varmt och mysigt hemma hos dem!



Detta är en julklapp jag skapat åt Elmer! Fonten är heffaklump som går att ladda ner från dafont.com!

My mirror's truth


Kras...

Tänkte jag skulle fixa de sista klapparna idag... blev rätt nöjd när jag hittade något så jag tjänade 25 kr. Men efter bara någon timme hade jag lyckats tappa påsen *kras* Tre av fyra inköpa julklappar låg nu i små, små delar... F**n alltså...

Skriver ett inlägg senare med lite mysiga bilder tagna med den nya kameran... just nu måste jag få upp blodsockernivån så jag inte ältar mitt nedrans misstag...

My mirror's truth

Jullov nästa?!

Idag skickades den in. Tidigast imorgon får jag reda på om skolans datasystem Urkund friat mig från plagiat. Jag är verkligen kolla citat och referat så noga jag bara kan men man vet ju aldrig vad en dator kommer säga. Det är både skönt och läskigt att vara färdig och inskickad. Man får nästan lite separations ångest fast man verkligen hatar allt som heter uppsats sista veckan. Ändå kan man inte riktigt släppa det. Men nu är det gjort så nu är det bara hundra andra grejer som ska göras.

Som exempel är julklapparna… Har inhandlat två stycken innan idag. Så det blev en lite paniktur ner på stan där vi började bra med att inhandla till tre för 70:-. Ett riktigt kap om jag får säga det själv. Dessutom hittade jag något till mig själv för 20:- också. Blev barnböcker på seconhand. Tycker jag är ypperligt. Barn sliter ju ändå på böckerna så då kan de väl lika gärna få några som kan slitas med gott samvete. Dessutom går pengarna till välgörenhet och sådant gillas! Sedan tog det stopp. Hade fyra ytterligare klappar att köpa och vid 18 hade vi endast två kvar. Men det får vi vänta med för de flesta billiga butikerna stängde då. Väl hemma testade jag mig på att göra marknadsnougat. Funkade rätt bra faktiskt. Hade önskat att det smakade lite mer choklad men det är inte lätt när det är första gången. Allt kan inte bli perfekt då. Tror jag ska testa att ha i lite mintextrakt i en halv sats bara för att jag är så himla förtjust i mint =)

Dessutom har jag hunnit hjälpa Petra med en uppgift också. Är en av hennes ”testpersoner” eller vad jag ska kalla mig. Kul att få vara till hjälp! Nu ska den bara skickas till henne på något sätt ;)

Imorgon blir det ”samkväm” med familjen. Förhoppningsvis blir det en tur till farföräldrarna också. Det tror jag de skulle uppskatta. Borde ha ringt till dem idag men är lite sent nu. Får bli det tidigt imorgon istället.

Dags för lite hemmagjort fredagsmys!

My mirror’s truth

P.s. Äääälskar nya kameran. Har inte riktigt förstått den helt än men är ändå supernöjd. Måste bara ha något att fota =P Får visa sen. Kanske blir det ett hemmagjort videoinlägg någon gång också =)


Förtidig julklapp

Gissa vad jag klickade hem igår =)



En ny kamera med tillhörande minneskort och kameraväska. Det blev en Panasonic Lumix DMC-TZ7 i en härligt röd färg. Moster tyckte att jag borde väntat till mellandagsrean men jag betvivlar att just den kameran kommer ut på rean. Och gör den det får jag väl skylla mig själv…

Idag har jag också fått ett opponeringsokej av handledaren. Har dock lite smådetaljer att förfina innan jag ska skicka den via Urkund på fredag. Har också illustrerat ett eget julkort som jag skickat via mail till nära och kära. Skrev också ut bilden till mormor och morfar samt farmor och farfar då de inte är några datamänniskor precis. Lättast för dem att få det via posten. Dock blir det inga julfrimärken för min del utan det får gå med vanligt post. Men det gör inte så mycket om det bara är två brev man ska posta. Det är skillnad för dem som skickar MÅNGA julkort. Sådant har dött ut hemma hos oss. Kändes billigare och lite bättre att göra något personligt fast via nätet. Har ju ändå mest kontakt med alla via nätet!

Nu ska jag nog kanske lägga mig innan det sista på uppsatsen ska genomföras imorgon!

My mirror’s truth


Nu kommer det igen...

... det här med uppsatsen. Men så är det när allt runt en kretsar kring uppsatsarbete. Vet att det säkert är hur tråkigt som helst att läsa men ibland måste man få skriva =)

Satt ihop mycket att det som jag nu reviderat och såg att jag fått ihop ca 28 sidor text eller något på 9800 ord. Det är ganska bra tycker jag. Har fortfarande en del att skriva. Men det blir nog högst fem sidor till. Vilket gör att jag antagligen landar på ca 33 sidor text. Max antal sidor är 40 så 33 blir precis lagom =) Hoppas nu bara att handledaren godkänner mig för opponering nu i januari.

Mitt i allt söker jag jobb också och har stött på problemet med att ange löneansprål. Framför allt när man inte lyckas hitta någon lönestatistik som behandlar yrket i fråga. Så svårt verkligen. Önskar man kunde gå en kurs i lönehantering. Ska kolla med mitt fack om de inte har någon sådan träff där de i alla fall ger lite tips som man kan tänka på. Har ni tips får ni gärna delge er av dem =)

Dags för sängen tror jag... imorgon är det möte och mer uppsats!

My mirror's truth

3:e advent

Tänkte att jag skulle ge er lite bilder från dagen. På första bilden får ni se min/vår adventsljusstake. Tycker den är oss. Inte för mycket pynt, svarta ljus och sedan en tomte... Om jag hade haft lite mer tid på mig att jag försökt köpt vita stenar alt bara vanligt krossat glas istället för de vanliga stenarna jag har nu.



Förutom att skapa denna idag har vi även pyntat resten av lägenheten så det känns riktigt mysigt faktiskt. Dammsög och torka golv också vilket behövdes. Sen var vi till Elmer med familj plus svärföräldrarna på fika. Kul att få spendera lite tid med familjen. Vi pratade om min ev examen och den ev examensfesten. Är en sådan där larvig person som tycker det är lite olustigt att bjuda in folk (framför allt från sambons sida) till något som rör mig. Väl hemma igen ställde jag mig och bakade tre sorters muffins!



Första muffinsen (högst upp på bilden) är banan och chokladmuffins där man delar upp smeten i två delar och lägger banan och choklad i mitten. På så sätt blir det som en liten kladdig överaskning i mitten.

Andra muffinsen (mitten) är blåbärsmuffins fast jag lade lite hallon i mitten.

Sista muffinsen blev chokladmuffins med choklad och hallon i mitten. Allt har redan provsmakats och de blev riktigt saftiga!

Dags för sängen och morgondagen ger en ny vecka av rättningar för tyvärr blev det noll plugg idag.

My mirror's truth


Terminator Salvation

Så blev det en film igår, Terminator Salvation med Christian Bale i huvudrollen. Hade absolut inga förväntningar alls på denna filmen och det var nog bra. Har hört att den fått ganska dålig kritik och jag kan förstå det. Men å andra sidan så är det ju en terminator-film. Tror egentligen inte det finns någon större variation i just den genren av filmer =) Kan säga att den var en typiskt terminator-film. Dock fanns det en riktig lågpunkt i filmen och det var den lagom dataanimerade Schwarzenegger –roboten. De var väl bara tvungna att ha någon bra länk mellan denna filmen och tidigare filmer. Men jag kan tycka att de kunna skippat den delen. Blev lite väl löjligt då.

Ger den två stjärnor, inte mer trots att den faktiskt är en terminator-film =): *  *!

My mirror’s truth


Public enemies

Förra helgen blev det filmen Public Enemies. Det är en verklighets baserad film som handlar om ett antal bankrånare i USA under 1930-talet med John Dilinger som den ledande bankrånaren. Man får följa Dilingers liv från det att han hjälper några av sina vänner ut från fängelset, genom FBIs  jagande av dem alla, tills hans död. Det är Johnny Depp som spelar Dilinger och han gör det bra. Lite kul med all 30-tals rekvisita. Finns en viss charm med designen då. Men annars så saknar den något. Säger inte att den är dålig men kanske lite tam. Dock helt klart sevärd!

Ger den tre starka stjärnor: *  *  *!

My mirror’s truth


Idéer för...

... att peppa upp sig själv. Vad gör ni för att göra livet lite lättare? Tar ni en kopp kaffe, eller kanske en kopp gott te?! En chokladbit? Vad gör ni för att hitta lite extra energi?!

Jag försökte med Marabous nya choklad med hallon och youhurts-smak (tror den heter något med sensation?!). Inget jag rekomenderar faktiskt... var inte alls en god smak. Kan inte riktitg förklara men inget jag kommer köpa igen. Dock funkade verkligen Friggs te. Den kändes lyxig men god. Lyx brukar nämligen inte alltid betyda god. T ex har jag också testa Anton Bergs mörka choklader och de ger en ganska hemsk bitter eftersmak, och det är inget för mig.

Så nu, för att fortsätta hålla mitt flow på hög nivå, ska jag ta mig en kopp te! Hoppas få mer idéer från er på sakerna man kan göra =)

My mirror's truth

- Update -

Hittade en sida som gav ut rabattkuponger för Friggs olika produkter, bland annat teerna. Ni hittar sidan här!


Antagningsbesked

Antagningsbeskedet kom precis… gick in och kolla och såg att jag blivit antagen till båda de kurserna jag vill läsa. Så jag tackade ja på en gång. Så till våren ska jag läsa Statsvetenskap A på helfart. Sen ska jag läsa Praktisk datorkunskap på 3 hp vilket jag är 1,5 veckas undervisning. Tror kursen ligger utspritt över hela vårterminen. Det är en kurs där man läser sig hur man bygger sin egen dator och läser sig massa termer. Ska bli riktigt kul att lära sig. Kanske blir man lite mer kunnig när man ska köpa datorer i framtiden och framför allt när datorn krånglar. Känns bra att veta vad man har som backup till våren. Önskar bara att jag kunde ha sparat mina sista år som jag får ta studielån, men som arbetsmarknaden ser ut så vill jag hellre veta vad jag ska göra till våren än att gå arbetslös, även om jag inte har någon större studiemotivation just nu. Men kanske är det skillnad när man egentligen inte har några större krav på sig att få ett resultat då examen redan är tagen då.

Blev inget mer te för kvällen, men morgondagen hoppas jag att just det teet ska rädda min pluggsituation! Ska försöka hitta Friggs med lakrissmak… låter sååå gott!

My mirror’s truth


H1N1

Idag har det inte hänt mycket… bara tre timmars handlande. Egentligen tog inte det tre timmar att handla men att ta bussen dit och sedan upptäcka att sambons läkartid är i precis när man stiger av bussen så man hinner inte hem. Sååå kul… Men i väntan på sambon så såg jag till att ta vaccinet mot H1N1 dvs grispesten. Ännu inga större biverkningar. Lite stickningar i armen, men det var den vanligaste biverkningen.

Skrev till handledaren i söndags att jag skulle skicka in ett utkast av undersökningen igår eller idag, men så blev det inte. Har inte gjort något sådant… Ligger så efter, fast ändå inte. Det är bara så att jag inte vet hur jag ska få det att bli bra i slutet. Fick i alla fall mail från handledaren. Han hade några synpunkter kring hur frågeställningen skulle formuleras och sedan några språkliga fel som han inte tyckte vi skulle lägga fokus på. Han skrev också att han såg fram emot att få läsa helheten och trodde inte att de språkligga felen skulle förhindra mig då jag skriver bra… tänk att en sådan kommentar kan göra så man lyfter, lite i alla fall. Så nu är det BARA att se till att kunna skicka in undersökningen. Faan att det ska vara så krångligt egentligen.

Har också sökt lite jobb idag. Skickat i väg en ansökan lite sent. Den skulle vara inne imorgon och det stod inte att man skulle skicka via mail. Men jag lyckades hitta kontaktpersonernas mail på nätet så jag chansade och skickade iväg den i alla fall. Imorgon hoppas jag kunna skicka iväg en ansökning till. Så synd bara att jobben ligger öster ut mot Stockholm och inte alls i närheten av mitt nuvarande hem. Vill egentligen inte lämna dessa trakter… Vore trevligare att bo kvar här!

Föresten, när vi handla idag köpte jag något nytt. Ett te som jag sett på någon blogg (vilken kommer jag inte ihåg). Tänkte jag skulle testa det. Är av märket Friggs och är ett ekologiskt te. Smaken jag valde var Roobius Rabarber och vanilj. Var faktiskt riktigt gott. Dock får man ”endast” 12 påsar och det kanske inte är lika billigt som andra teer men verkligen något jag rekommenderar… Dessutom är det en härligt fyrkantig förpackning vilket gör att den blir lite extra speciell.


Härligt rosa =)

Nu ska jag ta mig en kopp Friggs te till och försöka skriva lite mer på undersökningen. För jag är bäst!

My mirror’s truth


Tidens susar förbi

Ännu en helg är slut och jag är inte riktigt säker på vart dom två senaste veckorna har tagit vägen. Denna helg har spenderats mycket framför datorn. Tyvärr inte skapandes av något speciellt roligt. Inte när man är mitt i det i alla fall. Men jag ser slutet, snart… Skickade iväg ytterligare ett utkast idag. Hoppas på att handledaren har tid för mig. Som det sett ut genom dessa tio veckor är att han INTE haft tid. Och nu när det snart är slut är det ju mest viktigt att han har just det.

Men det har inte bara varit datorn. Idag, på förmiddagen, så var jag och svägerskan på ett loppis och sålde grejer. Det var riktigt kul men på grund av en dubbelbokning kunde vi bara stå halva tiden men det kommer säkerligen komma en andra gång. Vad tycker ni om loppis?! Sälja eller köpa?!

Dessa två veckor har också varit fylld av alldeles för mycket saker som inte är bra för kroppen. Men ibland för själen. Och ibland kanske man måste få göra så. Jag har ju verktygen för att fortsätta ett mer hälsosammare liv men just nu, när man också varit sjuk, så prioriteras inte de extremt nyttiga alternativen. Men det ska bli bättring med det. Har inte ens vägt oss denna månaden. Vågade inte… tänk att tio kilo kan vara så irriterande. Ja, ja… de försvinner så småningom.

Nu ska jag sätta mig riktigt bekvämt i soffan och se på min nya favvo serie Eureka på en nätsida. Har vara två avsnitt kvar innan tredje säsongen är slut… sen får jag vänta med spänning på fjärde säsongen som jag verkligen hoppas kommer.

Ha en trevlig andra advent!

My mirror’s truth


Uppdatering

Jag är verkligen helt slut efter en dag framför datorn. Just nu ligger jag på ca 20 sidors text. I slutet av veckan ska jag förhoppningsvis tagit mig upp till i alla fall 30 sidor. Just nu har jag de två svåraste punkterna kvar. Inledningskapitlet och analysen… Ska sätta mig och läsa teorikapitlet i en avhandling för att se om det är en teori jag kan använda mig av. Ska också försöka hitta den metod jag använder mig av så jag kan presentera den på ett vetenskapligt sätt. Fattar inte att jag snart ska vara klar. Men jag känner mig inte allt för stressad, än. Idag har öronen fyllts med gamla Disney-klassiker. Lite uppmuntring att sjunga med i gamla favoritlåtar.

Annars då, ja du… hinner inte med så mycket annat på dagarna än att sitta framför datorn och skriva. Försöker umgås med sambon men han är inte riktigt frisk än så det blir inte så mycket mys precis… mest försöker att inte hosta eller nysa på varandra. I natt hade han feber igen. Men under dagen har han varit feberfri. Hoppas vi får en lugn natt med mycket sömn och inget feberstoj.


En bild från i morse när solen nådde mitt ”kontorsfönster”!

My mirror’s truth

 


RSS 2.0