Semestern är bokad!

I förmiddags så beställde jag och sambon biljetter till Metaltown och även resan dit. Nu är det bara boendet kvar. Vi har kollat på Scandic Hotell där vi har studentrabatt men sedan hittade vi något som kallades mini-hotell som det verkar finnas dubbelrum att boka. Hoppas bara att de tillåter att man kommer och går som man vill. Festivalen slutar ju inte förrän ca 02.00 och kanske inte kommer hem på mindre än en halvtimme! Ett vandrarhem skrev att det skulle vara tyst 23.00. Ett sådant ställe kan vi inte bo på.

Resten av dagen bestod i att kolla runt lite på datorer och kolla vad sambon kan äta för att slippa dessa j*kla soppor (de som jag äter). Blev riktigt sugen på en dator som vi hitta men ska kolla runt lite om den. Fick lite information på plats men man vill ju kolla om den finns billigare någonstans och se vad andra tycker om datorn.

Imorgon blir det skola igen och jag ska försöka kämpa med sopporna fram till torsdag och så tar jag ett nytt beslut då!

Home sweet home

Solen tittade bara fram en stund på morgonen men försvann sedan in i molnen och det började blåsa mycket och kallt. Inte trevligt alls. Något som är trevligt är att sambon idag fick komma hem! Det kändes så bra att äntligen ha honom hemma. Behöver nu inte tänka på hur han sitter ensam på sjukhuset utan nu är han här bredvid mig och vi kan ta det lugnt.

Idag var första gången som det lagades mat hemma hos oss på 74 dagar. Spisen fungerade men det var jobbigt att stå där och tillaga kycklingen i vetskapen om att man själv inte får äta upp det. Dock sade sambon att det var riktigt gott så även om jag inte kan smaka av den maten jag lagar tycks det ändå som jag har en känsla för kryddningen. Det känns lite som vuxenpoäng att göra något sådant. För er som undrar kryddades kycklingen med örtsalt, torkad persilja och torkad basilika. Det ska jag definitiv testa igen sedan när jag ska äta. Det är tufft nu men målet är att klara till torsdag kväll. Sedan får vi se hur det går!

My mirror's truth - feeling loved

Vår igen, vågar man hoppas?!

Idag kommer det återigen bli en lång dag, dock verkar solen vara på min sida... ibland i alla fall. Det är fortfarande mycket moln på himlen men ändå tittar solen fram då och då. Det är skönt. Skulle vara fint ett par dagar (med moln) men man vet ju aldrig när det blir vinter igen. Det är ju Sverige.

Som sagt kommer det bli en lång dag. Ska besöka sambon på sjukhuset i eftermiddag igen då det verkar bli ytterliggare än natt inlagd. Även om det är tufft för oss båda, främst sambon, så menar ju personalen där väl. De vill ju inte släppa hem honom för tidigt i fall det kommer ske något mer som gör att han blir sämre, kanske sämre än då han åkte in. Just nu agerar jag informatör. Sambon ringer/smsar mig och sedan för jag nödvändig information till de som är intresserade, främst hans föräldrar. De vill, precis som jag, att han ska få komma hem.

My mirror's truth - wants spring...

Lååång dag...

Idag har varit en tuff dag. Är osäker på vad det beror på men det är varit tung. Sambon fick inte komma hem, men det var ett ganska trevligt kalas. Svägerskan blev i alla fall glad över presenten Mia & Klara - ska vi skratta eller ska vi gråta heter boken hon fick. Den innehåller några av de karaktärerna som de haft med i sitt radio- och tv-program.

Imorgon blir det undervisning och sedan har jag bestämt  med syster att vi ska ta en promenad. Det kan bli skönt tror jag. Hoppas solen visar sig imorgon också!

Hoppas på nya tag imorgon!

My mirror's truth - were did my good energy go?

Up, up and away!

Ska snart gå iväg på kalas. Delar av kalaset kommer ske på sjukhuset då sambon inte får komma hem idag heller. Värdena kan vara bättre så de vill ogärna släppa iväg honom för tidigt vilket är bra, men tråkigt. Han slipper i alla fall nålar i armarna nu och får äta riktig mat så det går långsamt åt rätt håll.

Som ni ser har jag inte hunnit med så mycket på listan än. Att diska är tråkigt...

Dags att sörpla i sig lunchen innan svägerskan ringer och hämtar upp mig!

My mirror's truth - up, up and away!

Sommartid

Nu har jag ställt om alla klockor i mitt hem. Äntligen sommartid, eller jag vet egentligen inte om jag känner någon skillnad. Denna dag innehåller också ett par 'att göra'.

Att göra:
- Tvätta kläder
- Diska
- Gå på kalas
(- FÖRHOPPNINGSVIS få hem sambon från sjukhuset)

Vågar inte hoppas för mycket på den sista punkten. Men än så länge verkar det gå åt rätt håll. Vi väntar med spänning på doktorn.

Idag blev det sovmorgon och det var skönt! Sen var det bara att bege sig till tvättstugan! Dagens första 'att göra' påbörjad!

Mys på hög nivå

Mitt hem under Earth hour!



Så här skulle jag kunna tänka mig att ha det oftare! Fast helst med sällskap!

My mirror.s truth

Earth hour

Även fast jag försökte få nog med sömn och att ta en sovmorgon så blev jag snabbt sliten idag. Men nu är jag hemma igen och jag hann med alla mina ärenden =) Fick lite sällskap av en vän nere på stan. Det kändes skönt men det var MYCKET folk. Lite för mycket för min smak!

Idag är det Earth Hour och jag har redan börjat förbereda. Ljusen är tända och lamporna släkta. Just nu är det bara TV:n och datorn som stod på. Sedan stänger jag av dem också, fast jag inte behöver, eller inte datorn. Där får bara sladden åka ur en timme =)

Så här mysigt har jag nu!


 



My mirror's truth -
goes earth hour

Sovmorgon!




Fast inte för mig... eller det blev en timme extra men ändå stod klockan på 08:07 när jag steg upp idag. Tänkte jag skulle hinna med att städa lite innan jag tänkt bege mig ner till stan och sedan vidare till sambon på sjukhuset.



Detta ska hinnas med idag:
- Städa toaletten
- Diska
- Dammsuga hela lägenheten

- Bädda sängen
- Köpa present åt svägerskan
- Besöka sambon

Hoppas kunna hinna allt utan att bli för sliten!

My mirror's truth - I have new energy!


Semester

Det är vad jag längtar efter nu, framför allt efter att ha pratat så mycket om Metaltown idag. Det är en festival som går av stapeln i Göteborg på bananpiren.  Det är två dagar á 12 timmar hårdrock/metal. Det är semester för mig. I år hade vi tänkt att lyxa till det och ta in på hotell. Men just nu är det långt bort! Dels snöar det, dels är inte sjukhusvistelsen något som gör att man så ofta tänker på glada ting.


Men nu är det kväll och efter en lång tag är planen att inte ha någon plan utan bara låta tröttheten ta över... Så verkar det bli nu iaf...

My mirror's truth!

Och så kom vintern...igen

Jag är trött och sliten men ska snart rycka upp mig. Dock gör inte vädret det speciell mycket bättre. Hade detta varit som vilken annan fredag (utan bekymmer) hade jag (och sambon) hyrt mig en film, satt på mig mysbyxorna, tänt ljus och bara haft det skönt. Men denna fredagen är inte som alla andra. Dagen kommer bestå i att sitta på sjukhuset fram till 19.00. Bege mig hem och försöka få i mig något att äta. Sedan blir det nog att somna med huvudvärk idag också. FÖRHOPPNINGVIS kommer jag ha ett mycket trevligt samtal med min älskade moster och tillika extramamma. En lång historia som vi kanske tar en annan gång. Saknar henne så och skulle gärna kunna säga att hon borde åka till mig. Men det är långt... 30 mil och det ligger ungefär 10 cm snö runt omkring där jag bor... Inte lämpligt att ge sig ut på vägarna då... Även om man gärna skulle önska det.

Tackar mina vänner! Man märker att det finns ändå några stycken som faktiskt bryr sig om vad som händer med mig. Är mycket tacksam för det... även om jag är dålig på att be om hjälp är jag glada att ni hör av er. Bara ett sms med 'kram' kan ibland räcka för att man ska klara någon timme till! Så tack igen! Ni betyder mycket!

My mirror's truth is broken

Sjukhus

Att vara på sjukhus skapar mer ångest och sjukdomar än att inte vara där... Sambon är nu inlagd och det är tungt. Detta var inte vad jag tänkt mig att bloggen skulle handla om... men så blev det...

Vet inte riktigt vad som vad som är felet... men det verkar vara sår/blödningar i tolvfingertarmen. Hoppas han kommer hem snart för jag saknar honom redan... Vet att natten kommer bli tung, men antagligen ännu tyngre för honom.

Äta och vila är vad jag ska försöka göra nu... Hoppas det går.

Upptrappning... men inte för mig

Om ca 1,5 timme ska min sambo till doktorn. Vi är båda mkt rädda för att det är något allvarligt. Han har redan bestämt sig att han under morgondagen kommer påbörja upptrappningen till riktig mat för nu har han stått stil i mätningen i snart fem veckor och får dessutom lida mycket. Jag ska dock försöka lite till... även om det kommer bli tungt...

Jag vill kunna se ljuset i tunneln men just nu blir det bara mörkare och mörkare...

Det är nu jag skulle behövt dig min vän, men det är inte alltid man kan planera in eller förutspå sådant här. Vi pratar när du kommer hem...

My mirror's truth

USA i ett nötskal

Dr Phil får mig ofta att spä på mina fördomar kring USA och framför allt politiska frågor. Just nu diskuterar han samkönade äktenskaps vara eller inte vara. Vid valet hade (vad jag förstått) Kalifornien en omröstning om att ta bort rätten till samkönade äktenskap som tidigare lagts till. Dr Phil började sitt program med att säga om det är 'rätt eller fel' och att han inte tänkte påverka tittaren och det ena eller andra hållet. Jag har svårt att tro på det. Och när han började tala om rätt och fel lät det nästan som om det handlade mer om det är rätt eller fel att vara homosexuell. Jag vet att Svenska Kyrkan har en liknande diskussion.

Jag är helt klart för rättigheten att ingå äktenskap oavsett vem man vill göra det (man+man/kvinna+kvinna/man+kvinna) och jag tycker, som kristen, att det självklart ska kunna göras i kyrkan. Jag hoppas också att det snart kommer ske, men det ser inte allt för ljust ut. Som det ser ut verkar kyrkans lösning vara att avsäga sig vigselrätten.

Jag är stolt över min lillasyster som är homosexuell och jag vet att hon vill ha chansen att viga sig i kyrkan när den dagen kommer. Jag hoppas det blir så!


Solen skiner ute, men inte inne

Ute strålar solen och man kan känna värmen. Men här inne känns inte värmen av.

Efter 10 veckors kämpande har det nu slutat i stora problem för min sambo och det som påverkar honom påverkar också mig. Jag har så svårt att se honom lida. Läkartid är beställd och efter lunch imorgon får vi förhoppningsvis veta om hans kropp klarar av två veckor till innan det är dags för den såkallade upptrappningen till att äta riktig mat. Det känns som det är så kort tid kvar nu att det nästan känns som om man ger upp. Visserligen kan jag fortsätta själv dessa två veckor men som det ser ut nu är det nog svårt att se andra äta, och kommer då antagligen vara ännu svårare att ha någon som äter riktig mat i ens egna hem.

Jag hoppas att solen snart ska skina här inne hos oss också!

My mirror's truth


Vem är jag?

Eftersom detta är en nystartad blogg är det väl på sin plats att berätta lite mer om mig själv. Vem är då jag?!


Lite allmänt: Lever ihop med världens bästa kille sedan 5 år (6 år senare i år) och har varit hans sambo sen 4 år tillbaka. Bor i en väldigt trevlig värmlänsk stad. Studerar på dagarna och räknar med att ta min examen i januari 2010. Har sedan 2001 varit medlem i Svenska Kyrkans Unga och var under en tid mycket aktiv, men gjorde ett val som jag då och då ångrat.

Mer privat: Har sedan 13 januari påbörjat en seriös viktminskning av ca 30 kilos övervikt. Har alltid varit lite större än kamraterna men det har tagit tid att hitta en motivation som gör att jag kan fullfölja något sådant. Har kommit halvvägs med mina kilon men det är ändå långt kvar. Kommer då och då delge hur det går för mig.
Jag är stolt över det jag gör nu och är glad för den stöttning jag fått från vänner, sambo och familj, och kommer också endast lyssna på de uppmuntrande kommentarer...

Kanske blir ni mer (eller mindre) intresserade av att fortsätta läsa denna blogg...


My mirror's truth

Dagens bild



Bilden är tagen under en promenad och får representera en önskan om att vädret ska byta från snö och kyla till sol och värme!

Varför 'My mirror's truth'?

Namnet 'My mirror's truth' är delvis hämtat från låten The mirror's truth som gjord av ett av mina favoritband, In Flames (titta här för att se låtatexten och tryck här för att höra låten).

In Flames (info om bandet kan ni se här) spelar enligt det såkallade Gothenburg-sound som är en form av hårdrock/metal vilket också är vad min musiksmak är baserad runt. Jag skulle ha sett dem live på festivalen Metaltown i Göteborg förra sommaren men insjuknade i snuva och feber och orkade inte stå där bland alla andra 10 000 åskådare. Tror det kunde ha blivit lite farligt då.

Delvis är också namnet en hint om att det som skrivs här är ur min synvinkel. Det jag tycker min spegel visar. Det behöver absolut inte överensstämma med vad andra ser. Genom att veta om det kanske man också kan ha större förståelse om vad folk skriver om. Det är inte alltid man är överens men man behöver inte heller ta illa upp av ett inlägg! Det är i alla fall vad min spegel visar för mig.

Hoppas nu mina försök att skapa länkar fungerar ordentligt.

My mirror's truth


Välkommen hit!

Första inlägget i min första blogg. Måste väl redan nu erkänna att jag drabbats precis som många, som massan, av bloggandet. Dock är denna blogg mest till för mig egen del även om jag hoppas kunna påverka någon någonstans. Denna blogg blir en del av mitt pysslande, min såkallade konstnärliga ådra och det är så jag kommer använda den som.



My mirror's truth

RSS 2.0