Snart dags för mat =)

Dag 13 och imorgon blir sista dagen. Då har jag gjort två veckor och jag känner mig hälsosammare. Nu finns det ingenting som egentligen kan stoppa mig att fortsätta gå ner i vikt, fast genom att äta bra och balanserat. Idag bestämde jag mig för kjol för det var så vackert väder. Kjolen bara gled på. Den satt bättre än när jag köpte den. Sådant gör att man förstår värdet av att försöka ta hand om sig själv.

Har pratat med facket idag, mitt nya fack. Fick reda på att min anställning som jag har nu inte stämmer med lagen vilket gör mig lite frustrerad. Dessutom fick jag reda på att de inte kan ge mig mer provanställning om de väljer att ha kvar mig för att jag skulle inte ha haft någon från första början. Så imorgon blir det att ringa någon av cheferna för att diskutera hur vi ska göra till hösten. För just nu ser jag tre valmöjligheter, inte förlänga, ge mig en kortare period bara (typ tre månader till, vet dock inte om de får göra så) eller ge mig det år som ordinarie anställd ska vara tjänstledig. Jag hoppas såklart att det ska ordna sig och att jag faktiskt ska få jobba med de saker som både jag och styrelserna tycker är viktigt. Jag har sökt andra jobb men man vill ju såklart gärna stanna där man är… bara allt klaras upp…

Min längtan just nu: en god sallad med grillad kyckling!

My mirror’s truth


Stress och lite annat

Just nu är det mycket som händer... Träffade chefen här om dagen och han var inte imponerad av min insats hittills... Kändes inte alls bra. Jag som känt att allt faktiskt fungerat. Men siffrorna säger något annat. Synd att man inte uppfattat att allt handlar om siffror i slutändan.

Det är också en massa annat på jobbet inför sommarens tur till Arvikafestivalen. Just nu ser det inte ut som vi har tillräckligt med budget vilket är riktigt surt. Vi får helt enkelt försöka banta budgeten och se vad vi kan göra av det.

Fick idag i alla fall en härlig stund med kompisen L! Hon är verkligen en klippa! Är så glad att jag har henne. Snart ska hon på långsemester till USA. Någon gång i livet ska jag också unna mig en riktigt semester =) Hoppas hon får trevligt! Till veckan blir det shopping med en nyfunnen vän! Hon är såååå trevlig och jag tror vi kommer trivas tillsammans!

Imorgon blir det upp tidigt för att åka på Tankesmedjan i Arboga. Sen på kvällen blir det grillning hos svägerskan. Vi ska fira svärmor på morsdag! Dock får vi dricka soppor. Kan säga att varje dag är en riktig pina och jag har go lust att bara ge upp. Tycker inte jag märker något samtidigt som jag hela tiden diskuterar med mig själv om det är värt detta... Nej, inget mer tänkande på det! Dags att bara mysa med sambon!

My mirror's truth

Kreativt...

Kände att det kanske var dags att få iväg tackkorten för min examen. Så nu har jag varit på Panduro och fixa grejer och har suttit och pysslat nu någon timme. Måste verkligen rekommendera Panduros självhäftande sammet utsmyckning för t ex scrapbooking (och annat). Finns också i andra utformningar än just sammet. Så enkelt att få en snygg detalj på det man gör utan att behöva krångla med en massa lim. Dessutom köpte jag färdig-stavade-ord. Väldigt snyggt och behändigt måste jag säga. Nu ska jag bara fixa insidan av tackkorten så är det bara att skicka.

Idag är det en vecka av soppor och jag köpte för en vecka till. Det värsta är inte alls det fysiska utan det psykiska. Att t ex sitta med under förmiddagens och eftermiddagens fikapaus på jobbet eller lunchen när alla har sin mat eller annat tilltugg. Dock är fikapauserna en viktig social del av jobbet och det är många som tycker att det är lite otrevligt att man inte sitter med. Men allt känns så konstigt att sitta där med sitt glas av vatten och bara stirra på folk. Får väl skylla mig själv att jag inte höll mig vikt. Hade jag bara gjort det hade jag sluppit detta, precis som jag lovade mig själv. Förhoppningsvis lär jag mig av mina misstag annars vet jag inte vad jag gör. Orkar nog inte en gång till.

Har suttit länge nu och försökt få kamerans minneskort att visa sig på datorn men lyckas verkligen inte. Jag som för en gångs skull tänkte lägga upp en bild. Får bli en annan dag…

My mirror’s truth


Arvikafestivalen

Just nu består arbetet i att förbereda inför Arvikafestivalen dit jag och 25 andra ska åka. Det ska bli riktigt roligt men ändå läskigt. Det är mycket som ska ordnas. Ledare som ska utbildas och en massa andra viktiga detaljer. Tycker det är riktigt roliga arbetsuppgifter! Hoppas allt går vägen. Därför kommer det inte bli Metaltown i år. Men jag hoppas ha en rolig sommar i alla fall. T ex ska sambons familj ha en stor släktträff dit vi är bjudan. Sådant är alltid kul, mycket för att jag själv inte har någon sådan sammanhållen släkt.

Dag 6 av helfart och det går mycket bättre när man har något att göra på dagarna. Då glöms det jobbiga bort. Dessutom har jag upptäckt att det blir mycket godare på kvällen om man har lite pepparmyntsolja i chokladen. Detta gör målet lite lättare att få i sig. Dessutom är vi ute och går mycket. Väldigt skönt, fram för allt nu när det är så fint väder (även om det inte är så varmt just nu).

Om någon har tips på ställen man kan köpa billiga men fina tapeter får ni gärna säga till!

My mirror's truth

Söndag...

Dag 5 och det går segt när man inte har något speciellt att göra. Gårdagen spenderades att fixa ett andrahandskontrakt för de veckor vi flyttar in innan vårt förstahandskontrakt börjar. Sedan blev det en eftermiddag med härliga Elmer. Han babblar på men det är inget man förstår sig på ännu. Dock försökte vi lära honom frasen ”Hej Bus” varje gång katten Busan dök upp och jag tror nästan han förstod det =)

Annars är det just nu mycket planer för flytten. Vad som ska göras när, om vi ska hyra en flyttbuss, om vi behöver flytthjälp med mera. En av de större frågorna är ju närifrån man ska anmäla sin flytt. Just nu tror jag vi har en helg satt som möbelflytt-helg men inget är bestämt. Vet inte riktigt vad det hänger på men snart måste vi ta ett beslut tror jag. Eventuellt kommer jag ta ut lite komp för de dagar då vi ska flytta…

Som sagt är det 5:e dagen av att återigen vara igång med helfart och det är träligt (som det heter på värmländska). Utan någon syssla blir dagarna otroligt långa… sååååå långa… Dags att försöka hitta på något tror jag.

My mirror’s truth


Dag 3, igen...

I onsdags bestämde vi oss... det var dags att få ordning på våra matvanor igen. Och vad är det bästa sättet att göra det om inte att köra helfart igen. Så nu är vi inne på dag 3. Måste säga att just nu känns det lättare en första gången. Men kanske är det för att jag mår sådär av den förkylningen jag precis drabbats av. Trots att jag gått upp ca 13 kilo sen då jag vägde som minst så är det "bara" fett... Jag har inte tappat några muskler alls vilket är otroligt bra. Men förhoppningvis ger detta en liten push i rätt riktning och jag blir av med det värsta sötsuget.

Annars är det mycket jobb, fast mest roliga grejer. Arbetsdagarna i Örebro var sköna. Fick träffa morföräldrarna och kusierna. Under två dagar kunde jag sitta ute på morföräldrarnas terras och jobba. Snacka om att jag har det lyxigt på jobbet. Det enda jag egentligen behöver för att jobba är min dator, internet och telefonen. Sen kan jag sitta i stort sätt var som helst. Så gött!

Igår kom äntligen åskan. Men med den kom också en mycket långt avbrott av TV:n, internet och telefonen. Snacka om att man märker hur handikappad man blir när inget fungerar... och inte heller kan man göra någon middagsmys när man bara dricker soppor... Men nu är allt tillbaka och det är skönt. Men inte finns det något bra att se på TV för det...

My mirror's truth

The Haunted

Igår blev det lite konsert! The Haunted spelade på Nöjes. Riktigt bra faktiskt! Inget band jag lyssnar på så ofta men att se något live gör upplevelsen så mycket bättre. Så skönt att gå på en tillställning där det inte är en massa bråk. Allt var lugnt och trevligt. Dessutom kom vi med en tidigare buss hem som det inte heller var en massa stoj på.

Innan konserten blev det lite bowling. Riktigt kul, men jobbigt! Man får springa mycket när man ”bara” är två som spelar. Vi låg nära varandra länge men jag vann tillslut. Tror det berodde mycket på att sambon tappa stinget efter ett tag. Han tyckte det var roligt till en början, men det blev lite mycket med 55 minuter.

Idag har det regnat från och till hela dagen. Men ändå är det ganska varmt. Tillräckligt så att jag var tvungen att ta en dusch efter en promenad med svägerskan, svågern och Elmer. Riktigt åskväder är det. Men ännu har jag inte hört något. Vore skönt om spänningarna släppte lite. Jag kan verkligen känna av dem. Imorgon bär det av till morföräldrarna då mormor fyller år. Sen stannar jag där i tre dagar för att jobba. Får se hur det är att jobba därifrån… Hoppas jag får träffa några jag kan ha nytta av.

Dags att bara njuta av ledigheten.

My mirror’s truth


Grattis på födelsedagen Farmor!

Idag fyller Farmor år! Jag har haft ångest över att åka men idag måste det ske. Jag har övertalat sambon att följa med som stöttning då föräldrarna kanske också är där. Jag tror inte jag orkar med alla på en gång. Idag känner jag mig inte alls redo att möta dem. Det är så olika från gång till gång. Idag är en svag dag... Nästa gång kanske jag kommer känna mig oövervinnerlig.

Gårdagen var mysig med Elmer. Han börjar bli så stor! Han har kommit in i den fasen att han är lite blyg mot den som kommer. Det gäller då att inte bara rusa fram utan ge honom lite tid. Annars kan det lätt sluta i tårar trots att han vet vem man är. Önskar jag hade mer tid med honom! Men snart är det sommar och semester. Då ska vi spendera en hel vecka tillsammans. Det kommer bli mycket spännande! Ser fram emot det!

Dags kanske att göra sig i ordning, även om vädret inte är på vår sida idag... och bättre verkar det inte bli på ett tag...

My mirror's truth

Äntligen lite ledig

Känns ganska skönt att ha lite ledigt nu ett par dagar. Inte för att jag egentligen vet vad jag ska göra dessa dagar. Idag blir det nog en date med Elmer =) Man får ta chansen nu när jag inte har ledig tid mitt på dagarna längre. Ev åker jag till farmor i morgon. Hon fyller år och jag har inte varit där på mycket länge, vilket jag ständigt får höra. Därför jag tvekar så över att åka. Det är verkligen inte kul att ständigt höra hur dåligt det är att man aldrig är där. Vilja att åka dit blir inte större precis.

Ni som missade att jag lade upp en länk förra inlägget kan gå in på denna adressen så kommer ni till min nya del av bloggen. Finns inte så mycket där än men jag har massa saker jag vill skriva om. Det är bara tiden som fattas.
http://mymirrorstruth.blogg.se/debatt

My mirror's truth

Intresserad av att debattera

Om Du är intresserad av att debattera lite om bland annat ungdomsfrågor eller alkohol och drogpolitik kan Du titta in på min nya del av bloggen!

My mirror's truth

Tillbaka på jobbet

Kalaset igår var hur trevligt som helst. Trivs så bra i Örebro. Känner mig så välkommen där. Har planerat in två arbetsdagar senare i maj som jag förlagt i Örebro. Då blir det mer kvalitetstid med morföräldrarna och kusinerna.

Imorgon bär det av till teamträff i Sthlm, eller jag tror jag åker imorgon. Måste veta om det finns sängplats till mig redan från imorgon, för det var inte meningen att jag skulle sova där utan hos moster. Men moster är på semester i vagnen så det blir inget av det. Kanske bokar jag nya tågbiljetter. Tyvärr kan det bli lite dyrt. Får se vad arbetsgivaren säger.

Längtar så till helgen, eller rättare sagt jag vill längta till helgen. Men just nu är veckan så full med grejer att jag inte hinner med att längta eller vara utvilad till helgen. Tänkte sätta mig nu och fila lite på shoppinglistan. Något jag måste komma ihåg att skriva upp är tackkort. Måste skicka ut sådana från examen. Måste också komma ihåg att köpa present =)

Fila på listan var det ju…

My mirror’s truth


1:a maj

Idag har varit en riktigt grå dag. Man kan inte riktigt förstå att det är 1:a maj idag. Har inte sett solen en sekund av min vakna tid idag. Väldigt tråkigt. Hoppas dock att det blir lite sol imorgon, framför allt i Örebro då vi ska fira Fridas 6 års dag! Hon blir så stor!!! Hon har fått ett gammal dockskåp av mormor och morfar och de tipsade mig om att köpa saker att ställa där i. När jag väl hittade saker till dockskåpet kändes de inte riktigt barnvänliga utan mer som man ska ha som prydnad. Därför bestämde jag mig för att köpa det lite annorlunda, de är en miniatyrekorrfamilj. De är så söta och de finns en massa grejer att ställa i ett dockskåp. Precis lika mycket saker som i den andra samlingen. Det är svårt att beskriva. Men sött var det och jag tror det passar en tjej i Fridas ålder mycket mer. Jag skulle definitivt välja just detta själv!

Det är mycket som jag bearbetar just nu. Vet inte riktigt vart jag står i allt. Vet inte heller hur jag ska beskriva det. Varken glada eller ledsamma funderingar men ändå finns de där. Kanske beror det på att min ”ingång” i vuxenlivet kanske inte riktigt blivit som jag tänkt mig…

My mirror’s truth


RSS 2.0