Styrelseledamot

Igår var det årsmöte för stora distriktet och sambon lyckades bli invald i styrelsen på två år! Grattis till honom! Nu ska han ”bara” se till att bli invald även för ungdomarna! Är så stolt över honom och vet att han kommer vara en tillgång. Dessutom ger det bra meriter!

Annars händer inte så mycket. Jag jobbar på och försöker tänka positivt inför framtiden. Närmast ligger Det stora kalaset som kommer vara under skärtorsdagen och långfredagen. Sen är det GeKås som ligger på tur. Innan dess har jag förhoppningsvis fått veta hur det ligger till med fortsatt arbete efter augusti. Jag vill verkligen stanna kvar men tyvärr har jag börjat intala mig själv att allt kommer gå åt h****e… Längtar också till att få flytta och få tvätta sina kläder i en fräschare tvättstuga. För just nu kan nästan alla andra tvättstugor räknas som fräschare. Studenter är verkligen äckliga av sig, vilket är synd. Dessutom tror jag inte bovärden bryr sig så mycket om studenternas boendesituation. Vi är ju inga kunder de ska behöva stå ut med speciellt länge.

Längtar efter Elmer gör jag också. Tänk att den lilla gossen kan betyda så mycket, även för oss som inte är hans föräldrar…

Ne, nu tänker jag slappa lite resten av denna söndagen…

My mirror’s truth


Examen och lite annat

Jag har velat skriva i flera dagar men inte orkat eller funnit tid. Känner inte att jag kan ta mig tid under arbetsdagarna att skriva lite. Egentligen skulle jag väl kunna göra det på lunchrasten men just denna veckan har jag haft ganska mycket att göra under dagarna.

I helgen var det dags för den officiella examens ceremonin för mig och Petra! Det var en mycket trevlig ceremoni. Jag hade sambon, vännen L, hennes mamma och svägerskan med mig som mina VIP-gäster. Var precis dem jag ville ha med mig, det kändes så bra! Efteråt var det en tillställning i en hyrd lokal för mina vänner och för min familj! Det bjöds på smörgåstårta och lite kladdkaka. Hade så trevligt och mysigt och jag kände mig verkligen uppskattad och äntligen fick jag chansen att känna att jag faktiskt är färdig.

Imorgon ska vi, via jobbet, åka på en matmässa inte långt härifrån där vi ska förespråka alkoholfria drycker på påskbordet. Det ska bli riktigt kul och spännande. Vet inte om jag hoppas på att få några värvade men kanske väcker man en tanke hos besökarna som tittar förbi oss, och det kan vara värt mycket det med! Detta fick jag lära mig av Vidar, UNF:s förbundsordförande!

Ser just nu på uppdrag granskning och jag vet inte vad jag ska tycka eller tänka. Jag tycker att man alltid ska utgå från att människor inte ljuger om att bli våldtagna. Hur ofta sker egentligen det?! Borde inte en sådan hemsk sak alltid utgås från att vara sann, det är ju nog svårt att berätta i första taget. Att då direkt bli ifrågasatt måste kännas ännu mer kränkande. Usch och fy! Ne, nu orkar jag inte se mer.

Ska försöka gå i säng tidigt idag så jag orkar en heldag ståendes imorgon…

My mirror’s truth
– vill skriva mer men hinner inte alltid


En dag på Tollare

Ligger just nu på folkhögskolan Tollares vandrarhem och bara softar. Har haft en heldag med utbildning och hittills lyckats få ihop åtta dataskrivna sidor med text. Känns riktigt bra. Har fått träffa några nya även denna gång och Tollare är lika mysigt som många beskriver det. Fast jag tror att dess riktiga charm kommer fram mer när det är vår eller sommar. Rummet jag har nu delar jag med min chefs chefkollega T. Vi kommer bra överens och just nu är vi de enda tjejerna här. Kan bli ganska många roliga samtal då.

Imorgon blir det mer utbildning innan vi vid tre ska ge oss för att fara hem. Mitt tåg går inte förens vid sex så jag tänkte spendera någon mer timme med moster. Bara ta en liten fika och samtala lite mer. Blir ju lite konstigt att bara dyka upp och intensivspendera tid med varandra tills man nästan stupar efter att man inte setts på väldigt många månader. Dock ska jag till storstan snart igen, ”redan” i maj så då hoppas jag kunna träffa henne en stund igen. Sen blir det hemfärd till härliga sambon och sin egen säng. Men man verkar hur snabbt det går att vänja sig vid att sova borta. Har haft en lång tid där jag haft ångest för sådant, men efter jag börjat med medicinen så har det gått bättre, vilket är mycket skönt.

Torsdag, fredag och lördag är det jobb som gäller. Sen efter kl. 14 på lördag så blir det examen för hela slanten. Ser fram emot även om det är mkt som inte är ordnat. Mycket som min svärmor måste hjälpa mig med vilket känns sådär.

Snart är det dags för natten innan det är dags för en ny dag!

My mirror’s truth


Dags att...

0-43f4983017cb664923cd73aff4e95e8c.png

Dags att resa igen. Denna gången bär det av till Stockholm för lite utbildning. Det är alla vi nyanställda som ska samlas på Tollare och lära oss lite grunder =)

Till helgen blir det både årsmöte och examens firande. Innan dess ska jag hinna med denna utbildning, klippning och färgning av håret. Får inte heller glömma att beställa smörgåstårta senast onsdag. Kanska får jag smsa svärmor och be henne göra det. Kanske är enklare. 

Igår var jag på äventyr med lillasyster. Hon var barnvakt åt söta T. Vi spenderade några timmar i Mariebergsskogen. Jag tror faktiskt jag brände mig lite i ansiktet av att vara ute. Solen sken ju så och det var mycket snö. Bäst att försöka tänka på det till nästa gång då min medicin gör mig ännu känsliggare mot solens strålar än vad jag normalt är. 

Tror jag ska ta en tupplur innan vi är framme i storstaden!

My mirror's truth


Det är lördag...

...och jag har redan hunnit tvätta klart och städat lägenheten. Just nu sitter vi mest i dvala och funderar på hur vi ska lägga upp resten av dagen. Ska vi bege oss ut på stan med alla andra, ska vi bara softa eller vad ska det bli?! Jag borde sy överdrag men egentligen är det inte så bråttom med det. Solen lyser vackert så man borde väl i alla fall ge sig ut en stund. Frågan är bara vart?!

Nästa helg är det examen plus jobb. Känns overkligt på många sätt. Dessutom kommer vi antagligen skriva kontrakt på en ny lägenhet till veckan. Dags att börja unna sig saker. Kan inte gå runt och anta att allt ska gå åt helvete. Allt måste lösa sig till slut. Så är det bara. Jobbar jag inte efter augusti så fortsätter jag och plugga samtidigt som jag söker jobb. Svårare än så är det inte.

Dags att ta tag i sig själv!

Njut av solen!

My mirror’s truth –
Timo Räisänen-style


Solig vårvinter dag

Igår var en mycket trevlig dag. Var till IKEA en sväng med vännen L för att köpa ”pynt” till kontoret. Det blev automtiskt lite dyrare att ha med henne då hon förbjöd mig att köpa plastblommor om de inte var rosa. Och rosa ville jag inte ha, inte när resten av kontoret går i svart och orange… Blir liksom lite väl avvikande. Istället blev det två Guzmania i orange (vet inte ens om de heter så men det är namnet på kvittot) och sedan en Spathiphyllum att ha på det bord som står på kontoret. Ska också sy svarta överdrag till de marinblåa sittdynorna. Kommer bli så tjusigt på kontoret och folk kommer nog trivas när de kommer in där. Kom och hälsa på ni som vill. Jag kan bjuda på te/kaffe och kanske t o m en kaka =) På kvällen blev det en resa till Örebro för att vara med på synkmöte. Ett möte där de båda styrelserna ska bestämma vad jag ska jobba med och hur jag ska fördela tiden. Måste säga att det känns väldigt overkligt att sitta på ett möte där alla deltagare sitter och pratar OM en och inte MED en. Dock fick jag chansen att prata med dem i Örebro efter mötet tagit slut. Blev lite mer avslappnat då. Hade velat stanna kvar hos mormor och morfar men det är svårt att vara spontan när man har saker som man måste ha ansvar för, t ex sitt arbete. Som tur är kommer de till mig nästa helg om de får må bra och då blir det lite kalas och examen.

Idag ska vi kolla på lägenheter. Var och kollade på en gör mysig trea i onsdags och jag vill verkligen ha den. Dock har vi inte tackat ja till den då sambon ville kolla på några fler innan vi tar sådana beslut. Är rädd för att någon annan redan fått den. Som sagt var det ju en mycket trevlig trea. Ska möta bovärden idag så vi får väl se vad hon säger. Hoppas, hoppas på det bästa.

Dags att fortsätta här…

My mirror’s truth

p.s. Grattis på födelsedagen morfar <3


Vuxenpoäng!

Idag har jag varit så vuxen att jag nästan skrämmer mig själv. Jag har börjat pensionsspara, alltså pensionsspara privat. Den allmänna (PPM) pensionen går ju automatiskt när man jobbar, har jag upptäckt. Dock ska nu min bank hjälpa mig att förvalta även det och även min premiepension… Eller vad det nu heter. Nu har jag i alla fall fixat det. Har dessutom börjat långsiktigt spara (även om det bara är 100 kronor i månaden), pengar som jag kan använda vid husköp, bilköp, bröllop eller vad jag nu kan behöva i framtiden som kostar lite extra.

Det mindre bra är jag har haft många migränanfall den senaste tiden. Samtidigt värker det i nacken, samma ställe som jag ”skadade” när jag krockade i somras. Inte bra alls. Fortsätter det så måste jag kanske få hjälp med det. I alla fall tycker sambon det.

Näsan har i alla fall blivit bättre. Skönt det! Hade verkligen inte ville behöva gå med en röd näsa på examen. Det räcker med att jag inte har någon aning om vad jag ska ha på mig. Igår ringde några vänner till svärföräldrarna och ville komma på ”festen”. Trevligt! Blir nog inte så många som kommer på festen. Fast lagom många blir det nog, skönt…

My mirror’s truth


Uppe med tuppen...

Idag är jag uppe med tuppen. Det är sådant man gör när man jobbar... tror jag i alla fall. Tekniskt sätt skulle jag kunna börja kl. 10 men då måste jag jobba längre ikväll. Och jag går hellre hem i rimlig tid än börjar senare. Sambon sover ju ändå nu på morgonen och är mer vaken på kvällen. De flesta tror jag skulle välja som jag!

Igår var jag hos läkaren med min näsa... Det är inte jättekul att ha två personer som stirrar på ens näsa, intensivt! De diskuterade fram och tillbaka och kom preliminärt fram till att det är en allergisk reaktion (tillsammans med stress) som gjort att jag har som röda fräknar över hela näsan (men bara på näsan). Så nu blir det att tvätta med apotekets parfryfria och milda produkter och så ska det förhoppningsvis läka/gå bort inom några dagar. Annars skulle jag höra av mig. Hoppas innerligt att det försvinner till examen. Vill inte gå in där med min fyllenäsa som sambon kallar den...

Dags att fixa sig innan bussen tar mig till jobbet!

My mirror's truth


RSS 2.0