Fredagsmys

Idag har det varit fredagsmys hela dagen. På förmiddagen kom det ett sms från Diana som undrade om jag ville besöka IKEA med henne. Såklart ville jag det så vid lunch begav vi oss iväg mot det härliga IKEA. Där hittade både jag och Diana lite lampor. Jag kom hem med en liten rund lampa och en väglampa som jag satte vid soffan. Sedan begav vi oss mot Willys där det riktiga fredagsmyset köptes. Sen blev det en tur in till stan och Boulevard där jag köpte mig två duschbollar. Mitt i allt detta han vi med ett mål på MAX också.

Tycker vi hade riktigt kul. Hade jag haft lite mer pengar hade jag kommit hem med ett par vinterstövlar också. Åh så mycket snyggt det finns just nu. Resan med syster till Ullared blir inte av, hon åker men jag följer inte med. Funkade bara dagen efter löning och det skulle bli så stressigt om vi åkte då så nu åker hon och flickvännen själv dit. Kan vara trevligt för henne/dem.

Lite varmfodrade stövlar:

Varmfodrad Stövel från Skopunkten.com
Varmfodrad Stövel från Skopunkten.com

Hög Stövel från Skopunkten.com

(finns på skopunkten.se)

My mirror’s truth


Under ombyggnad

Som ni kanske märkt har jag förändrat bloggen lite. Den är dock fortfarande under omgörelse men eftersom jag egentligen inte har tid att syssla med sådant nu så blir det då och då. Just nu är det ny bakgrundsfärd och en ny header. Kanske byter jag stilmall, men som sagt hinns detta inte med nu. Min sambo har så snällt påmint mig om att blir inte uppsatsen klar så kan jag inte ha någon examensfest, och det vore ju illa =)

My mirror's truth - bygger om

State Of Play

Igår var det äntligen dags för lite film igen. Blev ju ingen riktigt recension sist av Underworld: The raise of the Lycans (fick två stjärnor av fem: *   *). Men denna gången tänkte jag försöka vara lite ordentlig.

Vi såg alltså State OfPplay. Den handlar om en journalist, som tyvärr var en riktig stereotyp. Lite luffsig, rörigt skrivbord, konflikt med kvinnliga chefredaktören, inget förhållande, körde en mkt gammal bil, hade en sunkig lägenhet och såklart kände alla bra kontakter i hela staden. En av hans vänner från skolan satt i kongressen och hade precis påbörjat en utfrågning av ett privat säkerhetsbolag PointCorp som sysslade med en något tvivelaktig verksamhet när hans älskarinna och också huvudutredaren blir mördad. Mordet på denna kvinna (plus mordet på en uteliggare och en pizzautkörare) inleder en spännande konspirationsteorietisk resa. För att innehålla Ben Affleck i en av birollerna (kongressledamoten) så var den riktigt bra. Höll spänningen uppe hela tiden och det var inte svårt att hänga med i handlingen. En lätt men bra thriller. Helt klart sevärd för den som gillar genren och som gillar lite konspirationsteorier.

Ger den tre stjärnor av fem (tyvärr ingen fyra pga Affleck): *   *   *!

My mirror’s truth
- recenserar


Så lite tid...

Önskar att jag hade mer tid att blogga men just nu borde jag inte sitta här. Ligger efter med uppsatsarbetet, och det är helt självförvållat, tyvärr. Försöka sitta nu och reda ut hur detta ska sluta. Är ju inte allt för lång tid kvar nu på denna del av mitt liv. Har redan börjat söka jobb. Det går sådär men jag försöker se hoppfullt på allt men det är ibland svårt. Dessutom är jag helt prickig just nu… Fått massor av finnar helt plötsligt… men det är väl så det ska vara. Vill helst bara gömma mig och hoppas på det bästa!

Just nu försöker min syster fixa till en resa ner till Ullared (över dagen bara). Dock har hon ett datum som är mitt i löningen så det vara HYSTERISKT mycket folk och då vet jag inte om det är värt det. Kommer bli nog stressigt som det är att bara göra det under en dag och sedan åka hem. Får se hur planerandet slutar. Vore faktiskt kul, men kanske är det bättre att fixa egen bil och ge oss iväg!

My mirror’s truth


Från helgen

Här kommer en bild på vad som inhandlades under helgen i Stockholm. Blev en vanlig långärmad tröja från H&M. Det blev också en ursnygg stickad tröja också den från H&M. Sedan hittade moster ett snyggt midjeskärp på Vero Moda som också hamnad i min shoppingkorg =) Riktigt nöjd faktiskt. Man önskar att man hade lite mer pengar och lite mer ork så skulle man komma hem med ännu mer roligt =)

(Tyvärr krånglar blogg.se så bilden får bli en annan dag, håll ut)

My mirror's truth

--Update--

Äntligen funkar blogg.se så här kommer bilden:


Min helg…

… för den som är intresserad =)

I fredags begav vi oss iväg mot stora staden Stockholm. Vi var framme lagom till lunch då vi hälsade på moster på jobbet. Väldigt mysig arbetsplats. Fick också träffa hennes arbetskamrater som visst hört mycket om mig =) Vi tog en fika innan vi gav oss iväg ut på stan. Vi hann shoppa lite innan vi begav oss hem till moster där vi lagade till tacos. Vi hyrde också Underworld: The raise of the Lycans. Visst var den bra men kändes lite onödig då jag tycket jag redan fått all den informationen i de två andra filmerna (denna ska räknas som nr 1 i serien).

Under lördagen gick vi på kurs i IOGT-NTOs regi och vi fick lära oss om aktuell alkoholpolitik. Mycket intressant och roligt att träffa människor från hela Sverige! Efter kursen tog vi en lite sväng på stan innan vi begav oss mot IKEA där vi hjälpte moster att köpa ny säng. Verkligen ett äventyr det =)

På söndagen begav vi oss återigen ut på stan och sambon hittade lite mer kläder. Vi besökte Livrutskammaren, Kulturhuset och tittade in på NK =) På kvällen köpte vi med wok hem till moster och hon blev så glad.

Idag var det dags för hemfärd vilket höll på att sluta dåligt. Vi hade hela FEM minuter att ta oss från T-centralen till Centralstationen. Visserligen brukar både jag och sambon jogga men med packning och upp för rulltrapper sliter verkligen. Vi kom PRECIS på tåget innan det åkte från perrongen. Annars gick hemresa bra.

Väl hemma bestämde vi oss för att testa att storhandla genom att åka buss. Gick ypperligt med två stora ryggsäckar och sedan två påsar (tygpåsar). Dock tog det 45 minuter hem med bussen… det var mindre roligt. Men mat fick vi. Nu har vi myst ner oss i soffan med mysbyxor och te.

Skönt att vara hemma!!!

My mirror’s truth


Ny vecka = Nya tag

Dags att ta tag i mitt liv, främst studierna. Får försöka se denna nya vecka som en nystart. I eftermiddag blir det möte med UNF och det ska bli riktigt intressant. Ska sätta mig ner sen och skriva ner olika punkter på saker som jag skulle vilja att UNF sysslade med. Om ni har några förslag så tas de tacksamt emot.

Idag har jag också tävlat lite med GeKås-bloggen =) försöker vinna mig en gratis övernattning, bad i trätunna och ett presentkort på GeKås. Får se hur det går. Har skickat in svar för både mig och sambon så vi ökar chansen i alla fall lite =)

Nu när de värsta sakerna för hösten är över tänker jag försöka hålla mig positiv. Försöker inspereras lite av Petra som är sååååå duktig och klarar av sina studier såååå bra! Det fokuset du har Petra önskar jag att jag själv har. Du är så duktig och stark! Kämpa på!

Dags att ta tag i denna veckan!

My mirror’s truth


Super-fredag

Igår fick vi se Mustasch live och de var skitbra som vanligt! Riktigt rolig spelning. Hela en och en halv timme med hårdrock. Om det inte vore nog fick jag med mig en gör snygg tröja hem plus autografer från hela bandet! Kan inte bli bättre än så tror jag! Live-musik är verkligen så gött att lyssna och se på. Man borde unna sig sådant oftare, det och live-hockey =)

Blev sent igår så hela dagen idag har blivit lite omvänt men det flyter på. Måste bara ta tag i uppsatsen. Måste bli av någon gång annars halkar jag efter ännu mer.

Lördags-mys med sambon =)

My mirror's truth

Nu är det över...

Gårdagen gick bra… tack gode gud för lugnande och smärtlindrande mediciner. Får dock vänta på provsvaren i tre till fyra veckor men doktorn jag träffade igår såg inget direkt alarmerande då vilket är en lättnad.

Fick också avsluta kvällen med att Elmer somnade i min famn. Så mysigt var det. Längtar efter att ha en liten egen som man kan mysa med. Får dock en liten Elmer-dos idag med! Ska försöka komma igång med uppsatsen nu. Kan inte dra ut på det mer.

Måste slänga ut en lite allmän fråga till er. För er som testat andra blogg-sajter förutom blogg.se, vilka har ni testat och vilka för- och nackdelar har de i jämförelse med blogg.se? Har några bloggidéer som jag ska spåna på =)

Dags att fortsätta läsa lite… halv ett ska jag med syster och hämta en nyckel till hennes nya lägenhet. Halv två ska vi till älskade Elmer!

My mirror’s truth


Dagen D...

...då var det dags då… Dagen som jag fruktat de senaste två veckorna. Försöker fortfarande hålla mig 100% fokuserad och vill inte tänka för mycket på det. Men när man är så trött som jag är just nu är det svårt att hålla fokus på topp. Försöker tänka som min svägerska, hon försöker alltid motivera dåliga saker med att vid den här tiden imorgon är allt över. Ganska bra sätt att tänka på faktiskt. Om man bara orkade. Elmer är målet just nu. Imorgon blir det någon timmes mys med honom. Så skönt… Sen har vi nästa mål, Mustasch live på fredagkväll! Såg dem senast i sommar på Metaltown. Ska bli riktigt nice. Vår årsdags-present! Dessutom ska vi få låna bil ner till stan så vi slipper ta bussen med alla andra.

Borde inte uppmärksamma detta, men idag fyller min pappa 50 år… önskar bara att den pappan jag tänker på fanns… men han är sen länge borta, tyvärr. Kvar finns inte ens spillrorna av han utan någon som säger sig vara han, men han ljuger…

My mirror’s truth


Ny vecka...

...och idag börjar helvetet… har precis sagt hej då till sambon då han inte kommer få komma hem förens mycket sent ikväll. Ser verkligen inte fram emot denna dagen. Ska leva på flytande, klar vätska hela dagen och sedan i eftermiddag ska det förberedas inför doktorsbesöket imorgon. Just nu vill jag bara att det ska bli torsdag och allt detta är över. Drömmer om torsdagen… då ska vi vara barnvakt och lille Elmer i någon timme. Mysigt! Får ha det som slutligt mål så kanske jag klara denna dag. Har verkligen stålsatt mig inför idag. Inte låta känslorna komma fram, alls. Känner mig som en robot. Men jag vet inte hur jag ska klara detta annars…

Faaaan för detta!

My mirror’s truth

Livet flyter på...

…varje dag är en bergodalbana men jag försöker hålla mig fokuserad. Mycket som händer runt mig, som tur är inte bara dåliga saker utan en hel del bra saker också. Uppsatsen går inte framåt, men det ska gå. Inte ge upp nu.


Mitt bästa initiativ denna sommar och hösten är när vi här hemma bestämde oss för att gå med i IOGT-NTO och UNF (för ni som inte vet: IOGT-NTO är en av Sveriges största nykterhetsrörelser och UNF är deras ungdomsavdelning, sedan har de JUNIS som är för de lite yngre)! Vi har aldrig varit ett fan av alkohol, aldrig riktigt förstått meningen med det så därför var inte medlemskapet ett speciellt stort steg för oss. Nu ska vi dessutom starta upp en 18+ ”loge” inom UNF. Det ska bli riktigt spännande och vi hoppas såklart på att det ska finnas ett intresse hos de som är pub-myndiga men inte vill gå på krogen och ta en öl men ändå älskar att dansa och umgås. Det kommer inte bara bli en massa stoj och stim utan också allvar genom att diskutera Sveriges alkoholpolitik och även på lokal- och individnivå med frågor som: vad har krogarna egentligen att erbjuda de som inte dricker? Hur säger man nej till grupptrycket? Kan man vara student utan att dricka? osv. Det ska bli riktigt kul och spännande och redan den 24 oktober åker jag och sambon iväg på en endagskurs om aktuell alkoholpolitik i Stockholm. Kommer bli en alldeles utmärkt start på detta engagemanget. Om det finns ett intresse så hör av er, ni är mer en välkomna!


Det är detta beslut som gör att jag inte helt och hållet faller ner även om det är tufft. Jag hoppas också på att när undersökningen nästa vecka är gjord ska jag må bättre, mentalt, och förhoppningsvis snart också fysiskt!


Nu hade jag tänkt försöka ta tag i lite uppsatsläsning!


My mirror’s truth
– goes UNF =)


Just nu...

Jag försöker strukturera, det går sådär. Men jag måste, verkligen måste för att det är mycket som ska göras. Tyvärr befinner jag mig just nu inte alls i nuet utan är vid nästa tisdag och onsdag. Ska till doktorn då och jag ser inte fram emot det… Ångesten är stor och jag jobbar varje dag på att den inte ska ta överhand. Har en uppsats som måste skrivas, ett möte imorgon som eventuellt leder till ett mindre uppdrag. Allt har jag valt frivilligt och så kom denna undersökning emellan och rubbar den balansen som jag försökt skapa… Dessutom har jag lyckats planera in en kurs i Stockholm om två helger så då blir det att träffa moster också.


Ska verkligen försöka hitta mitt lugn igen annars kommer det bli mer kaos än vad det redan är…


My mirror’s truth


Vacker söndag

Denna dagen har varit både uppe och nere flera gånger om. Det är skönt att kunna krypa ner i en säng och få ovillkorlig kärlek från en katt. Butt (egentligen Lilleskutt) är en riktig goskatt, om man bara gör som hon vill. Att höra henne spinna är det vackraste som finns, i alla fall efter Elmer och Simba. Jga hoppas att resterande söndagfortsätter i en mer jämn känslomässig ström för det är svårt att vara normalt när man ena stunden känner lugn och harmoni och andra stunder känns allt skit. Jag har verkligen försökt att intala mig själv om att denna oktober kommer bli bra, eller i alla fall ok. Det skulle räcka för mig. Men det är svårt. Förra veckan fick jag brev från doktorn. Ännu en undersökning... Till veckan firar vi sex år också... vill inte... varför måste det vara oktober?

My mirror's truth - unnar sig en kanelbulle på kanelbullens dag

Vi har besök...

... av en lite dam som heter Flisan. Hon är kanske ca 8 månader gammal. Väldigt charmig och älskar att busa. OCH väldigt liten jämfört med Simba... Det är vid sådana här tillfällen som man märker hur mycket man saknar Simba och att man antagligen inte kommer skaffa sig en liten hund när man kommer till det tillfället. Visst är det bekvämt med en hund som inte väger så mycket när man ska gosa... Men allt annat blir så litet... svårt att förklara men man är van vid att säga till en hund på 40 kg, Flisan kan knappt väga 5 kg... Till och med Elmer väger mer nu tror jag. Det är ändå ganska trevligt. Just nu försöker vi lära känna henne lite och går försiktigt fram. Promenader var tredje timme (ca) då vi inte riktigt har koll på vad som betyder "jag är kissnödig" och vad som betyder "klia mig". I framtiden kanske vi kommer vara hundvakt till henne fler gånger, och även under längre tider. Vi får se hur det blir... just nu är man ovan och det känns kontigt...


Flisan

My mirror's truth


RSS 2.0