Intensivt

Detta kommer vara en mycket intensiv vecka på många sätt. Så mycket som ska göras och så lite tid att göra det på. Därför kommer jag antagligen inte uppdatera så mycket som jag skulle önska men jag blir förhopppningvis inte bort för länge =)

My mirror's truth

Likasinnade

Ibland är det bara så skönt att prata… skönt att veta att man är på rätt spår. Att man har likasinnade omkring sig. Detta hände bland annat igår när UNF hade sitt första medlemsmöte/kväll och vi fick träffa på två nya ansikten. Idag pratade jag med någon annan som är i samma situation som jag, mycket att göra, både uppsats och dessutom jobb (vilket ökar för henne nu inför julen). Det är inte bara jag som fastnat med t ex uppsatsen eller som funderar över framtiden. Så skönt att bara säga det till någon och den håller med. Får en att inte känna sig så ensam. Som hon sa till mig ”det finns nog fler som tänker som vi, vi har bara inte hittat dem än”. Så klokt, så mitt mål är att söka efter fler som tänker som jag. Kanske nästa års nyårslöfte =)

Tänker inte ens skriva vad dagen har på schemat för det vet ni redan vid det här laget ;) Dock hoppas jag på att allt löser sig. Att det snart blir som om en propp släpper och allt bara flyter på. Sådana stunder behövs ibland.

Ha en trevlig fredag och hoppas att de 13 timmar sol vi haft här i Värmland ökar med någon timme under dagen!!!

My mirror’s truth


Såååå typiskt

Inte bra alls detta. Har en uppsats (som jag tjatar om jämt, jag vet) som måste skrivas och så går man och blir sjuk. Termometern visar ingen feber men ändå känner jag mig alldels tung i både huvud och kropp. Sambon temperatur visade nu 38,1 och det betyder att han gått och fått lite feber under dagen. Verkligen inte bra. Vi har ju båda UNF imorgon som vi verkligen sätt fram emot men nu kanske måste ställa in… Sorry Petra! Såklart ger jag inte upp i första taget. Men man vill ju inte må skit och dessutom riskera att smitta andra. Även om det bara är en ”vanlig” förkylning. Ingen ska behöva vara sjuk i onödan.

Jäkla skit är detta verkligen… nu av alla tillfällen… dessutom har jag en massa annat jag ska ta tag i som får vila tills uppsatsen är färdig. För man är inte riktigt sig själv när man är i slutet av en uppsats som borde ha skrivit för länge sen.

Dags för att fortsätta producera och eventuellt äta lite…

My mirror’s truth


När man...

72f89847645f06d3e4009c8c911ff457.png

När man är lite sjuk då får man plugga i sängen. Även om det innebär en enda röra. Har i alla fall ingen feber, dock tog jag panodil innan jag kollade tempen men det var ju några timmar sen. Tänkte försöka kolla tempen med jämna mellanrum. Måste hålla mig hyfsat frisk så jag orkar med uppsatsen och också så jag kan följa med på den medlemskvällen som jag själv (tillsammans med resten av styrelsen) har ordnat. Vore tråkigt att missa det. Borde väga mig denna vecka också men det är inte prio.

Dags att fortsätta skriva.

My mirror's truth


Dålig dag...

Den där retande hostan har nu utvecklas till ont i halsen och slöhet i kroppen. Kanske är det bara stress, kanske håller jag på att få min andra förkylning. Jag hoppas att det bara är en tillfällighet och att detta inte ska sinka mig i min uppsats... Tog sovmorgon idag och en riktig långfrukost. Får se om jag kan sätta fart på skrivandet nu. Är ju inte så långt kvar varken i tid eller skrivandet.

Ha en trevlig dag!

My mirror's truth

2012

Så var det biodags. Denna gång blev det den omdiskuterade filmen 2012. Jag hade väl inga direkta förväntningar på filmen förutom att det skulle vara helt otroliga effekter. Och det var det också. Av alla ”allt går åt helvete”-filmer som finns där ute tror jag nog mest på att detta skulle kunna hända. Hela händelsen överensstämmer lite med vad man har för teori om hur t ex dinosaurierna dog ut. Det bästa med filmen, tyckte jag i alla fall, var att även fast man hade en huvudfamilj/person som man följde fick man också lära känna många fler ganska bra och det gjorde att man inte blev trött på historien då filmen ändå är 2:38 lång. Kan säga att det inte märks, längden alltså. Kanske skulle jag inte ha valt John Cusack som huvudpersonen men det går ändå =) Ska nog helst ses på bio eller om man har ett grymt hemmabiosystem!

Jag ger den tre starka stjärnor: *  *  *!

My mirror’s truth
- recenserar


Helgen som varit...

Från förra onsdagen har allt i stort sätt bara gått framåt. Jag har samlat in det material jag behöver (tror jag) och ska bara sammanställa allt.

I lördags hade jag tänkt sitta en heldag med uppsatsen men jag orkade helt enkelt inte. Hade en riktig svag dag både kropp och själ och jag tror sambon såg det så han tyckte vi skulle ge oss ner på stan. Även om jag mådde skit så älskar jag verkligen honom, för han ser när jag behöver något extra. Vi åt i stort sätt alla mål för dagen ute. Blev inte billigt men ibland så måste det få bli så… Sen skulle vi ha avslutat kvällen på bio men det fanns inga bra platser så det blev på söndagen istället. Mer om det blir i ett annat inlägg.

Sitter just nu och tittar på GeKås. Jag längtar verkligen dit. Hade chansen att få åka dit gratis men det sunda förnuftet sa emot. Har egentligen inte riktigt tid för att ge mig av även om det verkligen skulle ha varit sååå kul. Istället blir det antagligen en ”roadtrip” runt om i Värmland och det är inte fy skam det heller.

Dags för en lugn kväll. Min hals/lungor krånglar just nu. Känns som om jag har något som sitter fast. Får sådan irriterande hosta. Har satt i mig Bisolvon idag (heter det så?!?). Får se om det blir bättre snart. Mår bra i övrigt… förutom att jag, pga hostan, håller på att tappa rösten.

My mirror’s truth


Paus

0-226975890801aa24848432c548475dc4.png
Tog en paus från uppsatsen idag fast jag inte borde. Men jag orkade helt enkelt inte med det. Istället sitter jag här och äter kladdkaka med hallonsås och grädde. Inte för att det får mig att må bättre men det var gott. Mycket som far omkring just nu. Fick i alla fall lite sol idag. Får vara tacksam för det lilla antar jag.

My mirror's truth


Full fart idag...

För idag kom de, tidningarna… och det var fler än vad jag trodde, många fler. Nu för tiden finns det 10 nummer av Accent per år, 1993 fanns det 24 nummer per år (!) och då är inte de 6 nummer av Motdrag som ungdomsdelen ger ut. Jag som trodde att jag skulle få ha för lite material till min uppsats. Nu har jag antagligen mer än tillräckligt. Mitt problem nu är jag har en massa material jag kan ställa frågor till men inga bra frågor att ställa. Även om jag har väldigt dåligt med tid kvar så vill jag ändå att uppsatsen ska bli så bra som det bara går. Jag har svårt att lämna in något halvdant när det är något som jag faktiskt tycker är kul. För det tycker jag, även om uppsatsarbete ger mer ångest än glädje så känner man sig oftast så nöjd efteråt och i vissa fall även stolt. Så vill jag känna denna gång. Dessutom har två extra personer som ska läsa min uppsats, frivilligt och då vill man göra sitt bästa.

Mitt tillfälliga hemmakontor


Så nu är det full rulle och jag gillar det faktiskt. Gillar det eftersom det går framåt. Det är skillnad när det är full rulle men man inte tar sig framåt utan den mer hopar sig och mer och mer kommer till.

Ska försöka ta en tidig kväll i kväll så jag ta mig upp tidigt och ta mig ner till distriktskontoret! Får se om det blir något möte med handledare också!

My mirror’s truth


Började bra...

Vet inte vad jag gjort för att förtjäna mitt tillstånd idag. Började dagen hyfsat bra med en lugn start. Lite inläsning blandat med något avsnitt av Eureka. Åt både en stadig frukost och ett bra mellanmål. Hade precis kommit igång med uppsatsen, dvs få ordning på det hela och börja skriva in, när vi tog lunch. Blev en sen lunch idag men sådant händer ibland. Väl efter maten var det bara att slå sig till ro igen och fortsätta med uppsatsen. Och då, självfallet, börjar det… magen… hade inte känt något alls (förutom lite hunger precis innan lunch) förens precis efter maten. Nu är den sur på mig och jag är så otroligt svårt att koncentrera mig. Försöker få ner några rader mellan varje gång den börjar. Försöker med mina vanliga knep som att ta det lugnt, dricka vatten, sluta prata med den/ignorera men än så länge tycks inget fungera… Vi hade tänkt försöka träna idag för att få igång oss själv för denna veckan. Men att träna när man mår så här är uteslutet. Har redan försökt två gånger tidigare och det har båda gångerna slutat med en långdusch istället för gymmet.

Är så förbannat trött på detta att jag bara vill sätta mig och gråta…

My mirror’s truth
– ska försöka att sluta klaga…


Samtal

Jag och min sambo diskuterade vänner här om dagen… Framför allt min tendens att välja speciella vänner. Speciella åt båda hållen. Och jag är medveten om att jag ofta har för stor tilltro i människor vänlighet och att jag ofta blir sårad av onödiga saker som lätt kunde ha undvikits om jag bara velat. Men jag har alltid varit dem som man valt bort, av olika anledningar. Inte tuff nog, inte smart nog, inte smal nog… även anledningar som inte kan identifieras. För många är vänner en stor del av livet, så också för mig. Men att ständigt hamna i ett fack där man inte riktigt hör till börjar bli jobbigt… Frågan är om jag någonsin kommer ha ett sådant omdöme att jag kan undvika att bli lämnad. Att jag kan finna en vän, precis som jag funnit en sambo, som faktiskt tycker om mig för den jag är. Inte för att jag är bra att ha ibland eller för att man tycker synd om mig eller vad det nu kan vara. Sitter här och bölar över något så självklart för många. Avundas de som har många vänner som behandlar dem väl. Vänner man kan tänka sig bjuda till viktiga tillfällen i livet. Vänner som kommer vara där i resten av livet… Har nog insett att det antagligen endast är en utopi. Jag är antagligen för svår att umgås med. För konstig… svår att placera… dricker inte men älskar fester, gillar att diskutera svåra saker som politik men gillar lika mycket att prata om allt och ingenting… helt enkel för svår trots att jag har många sidor. För många sidor tydligen… Så vad vill jag med detta… ingenting… mest bara inse att det där med vänner är nog något jag aldrig kommer förstå mig på.

My mirror's truth


Funderingar...

Sitter och chattar med en vän! Vi sitter och drömmer oss bort i landet där vi inte längre är studenter och har råd att unna oss vardagslyx som nya kameror. För henne gäller det en systemkamera. För mig vet ni ju redan vilken kameror jag väljer mellan. Men här om dagen kom jag och tänka på något mer som skulle vara riktigt roligt att ha. Ett ritbord till mitt Paint.net. Helst kanske man också skulle ha råd att köpa ett mer ordentligt redigeringsprogram men för en nybörjare som jag passar Paint.net perfekt. Tycker att ni som skulle vilja ha något mer avancerat redigeringsprogram men gillar det enkla tycker jag ni ska ladda ner Paint.net. Det är gratis!

Annars då?! Denna dagen har varit otroligt seg. Har faktiskt fått lite läst. Var ju och lånade ännu mer litteratur igår på biblan så det blir ännu mer som ska läsas in. Ska försöka sätta mig ner och faktiskt skriva in allt bra jag läst om och skicka in det till läraren. För kanske, kanske löser sig det här med uppsatsen. Min kompis berättade att hon skrev en B-uppsats på fem dagar… Kan hon så borde jag kunna på tre veckor (plus två veckors extra finputsning)! Eller vad tror ni?! Kände mig nedslagen i veckan då handledaren tyckte jag borde ge upp men några uppmuntrande ord och trevliga mail gjorde att jag bestämde mig själv för att lyckas. Även om det kanske innebär en lite senare inlämning. Den ska vara klar innan jul, trots ev icke-opponering i januari.

Tillbaka till kameran. Jag funderar starkt på att 4000:- är värt att lägga på en ny kamera+tillbehör. Undrar bara om han jag delar pengarna med håller med =)

My mirror’s truth


Allt på en gång

Idag har varit från noll till hundra på många sätt och vis. Dagen började med ett mail från handledaren där han tolkat mitt mail som om jag bestämt mig för att inte hinna färdigt. Detta gjorde mig ledsen och ändå fick jag ännu mer lust att bevisa att jag minsann skulle klara av detta. Sedan kom det mer positiva mailet från redaktören på tidningen Accent som sa att jag kanske kunde få låna årsupplagor av tidningen om jag bara satt vid distriktets kontor. Helt plötsligt kanske jag har en uppsats att skriva. Sen dess har jag verkligen försökt läsa in en massa bakgrund så att delar av uppsatsen snart är färdig och endast själva undersökningen behöver läggas till. Samtidigt har jag haft en massa sysslor med nya föreningen. Det ska tas en massa beslut, skrivas protokoll och budget. Och över allt detta så har min mage varit en riktig jävel idag. Inget duger. Försökt med milt te, tablett mot sura uppstötningar (som även funkar mot annat), banan. Men nej det tänker inte vara på min sida. Detta sinkar mitt arbete och sätter en negativ prägel på humöret. Har ingen lust att äta något mer idag men ändå vet jag att kroppen behöver energin… Ska nu sätta mig och läsa på lite om IBS samtidigt som jag ska jobba med uppsatsen.

Allt på en gång…

My mirror’s truth
– full fart framåt


Chokladfest

Har ju helt glömt bort att berätta vad jag gjort i helgen, förutom att kolla efter kameror och våndas över uppsatsen. I lördags var vi nämligen bjudna till en Chokladfest och det precis vad det låter som dvs en fest där allt består av choklad. Det fanns muffins, kladdkaka i olika konstellationer, chokladmousse/pudding, mörka chokladkakor, o’boy som välkomstdrink och mycket mer. För en person som jag som verkligen ÄLSKAR choklad var denna festen suverän! Dessutom var det min kompis E och hennes kollektiv som anordna det hela och det gör alltid trevliga fester. Vi var säkert 30 person där under kvällen. Vi gick hemåt vid halv ett och innan dess var den ingen som fått i sig för mycket choklad, som tur var. Även jag och sambon tog det hyfsat lugnt och för åt oss faktiskt inte. Det bästa med det hela, om jag får säga det själv (förutom själva chokladen) var att även fast vi blev sena hem och skulle träffa svärfadern på söndagen som så mådde vi ypperligt och antagligen tack vare att chokladen inte intogs med någon alkoholhaltig dryck… Kan inte hjälpa att skriva dit denna mening av moralpredikan. Men jag är stolt över mig själv som vågat aktivt ta ställning för att man kan leva ett skitroligt liv helt utan mer berusningsmedel än choklad =) Ska definitivt försöka anordna något sådant här själv i framtiden!

My mirror’s truth
– förälskad i CHOKLAD


Ett alternativ?

Har hitta en kamera till.



Denna har både svägerskan och lånehunden Simbas husse och matte så jag vet att det är bra. Skillnaden mellan dem är inte så stor. Visa finesser så som att Casion har en närgräns på 15 cm medan denna Panasonic har en närgräns på 3 cm. Finns en skillnad mellan hur mycket megapixel och zoomen också. Den största skillnaden är egentligen priset. Casio kostar runt 3000 och Panasonic kostar 3500 och uppåt. Och de priserna är exklusive eventuella minneskort och kameraväska. Det är svårt detta. För egentligen borde jag väl spara alla pengar jag har eftersom jag troligen är arbetslös till våren. Men å andra sidan så har jag ju sökt in på en kurs till våren så jag kan ta studiemedel även till våren, även om jag helst skulle vilja spara på studiemedlet så vet jag inte vad jag helst väljer. Vill man unna sig denna mycket onödiga västvärld grej eller spara pengarna till det vettigare ”betala-hyran-&-köpa-mat”-grejer. Snacka om i-landsproblem. Dessutom borde egentligen bekymra mig mer över uppsatsen än en sketen kamera… men, men… Tips tas tacksamt emot =)

My mirror’s truth

P.s. Tryck på bilderna på kamerorna för mer information om dem!


Julklapp

Funderar på att köpa mig en kamera i julklapp till mig själv (eller egentligen till både mig och sambon även om det är mest jag som brukar hålla i kameran). Jag har några saker som jag skulle vilja få med. Önskar hyfsat bra med megapixlar då den jag har nu knappt har 4. Sedan skulle jag vilja ha lång och bra zoom. Tills sist vore det kul om man skulle kunna filma med HD-upplösning. Har hittat denna:



Men jag vet inte om det blir den. Har ni några tips så säg gärna till!

Dags för fredagsmys!

My mirror's truth


Ibland får jag fart...

Igår hade vi vårt första givande möte med UNF och vår nya förening. Dock var ordinarie ordförande sjuk så jag fick hålla i mötet. Vi beslutade en hel rad med viktiga och roliga saker som föreningen ska hålla i. Bland annat chokladprovning med Fairtrade choklad! Känner att detta kanske kommer bli riktigt lyckat.

Idag har jag också försökt vara duktig så jag har både mailat och ringt angående min uppsats och hoppas att kanske löser sig tillslut. Enda nackdelen just nu är att allt bra material verkar finnas i Sthlm och det är inte speciellt praktiskt när man inte bor precis runt hörnet. Ska fortsätta söka och kämpa imorgon med hade jag tänkt. Har också sökt jobb. Något jag försöker göra nu även fast jag inte än är officiellt arbetslös. Önskar att det fanns några fler jobb där ute och att det inte fanns så många som behövde jobb. Hade hoppats på att ekonomin skulle ha vänt uppåt nu tills jag slutar på universitetet men det verkar inte ske.

Idag har jag också träffat älskade Elmer. Vi tog också en promenad i snöovädret. Det var mindre kul. Man blev ju både blöt och kall och det var inte alls så där mysigt som man föreställde sig när man tittade ut och såg de stora flingorna falla. Dock var det väldigt skönt med en promenad! Borde promenera mera.

Föresten, på min jobbansökan jag precis skickat in skulle man bl a svara på vilka tre kända människor som jag tyckte hade en stark utstrålning. Till en början kunde jag verkligen inte komma på någon, framför allt ingen svensk person. Och jag vill helst undvika att skriva något klychigt som Oprah eller liknande. Till slut blev det i alla fall dessa tre: Ellen DeGeneres, Lotta Gray och Tom Hanks. Den sista platsen stod mellan Tom Hanks och Ralf Gyllenhammar. Har en hyfsat bra motivering till de två första. Men Tom Hanks vet jag inte riktigt. Tycker han utstrålar ett stort lugn och förnuft. Räknas det tro?  Ellen DeGeneres valde jag då jag tycker hon har en otrolig utstrålning dessutom var hon en vav de första inom Hollywood-branchen som kom ut med att vara gay och det är beundransvärt att göra i en sådan speciell värld som Hollywood ändå är. Lotta Gray (journalist/skribent på Se och Hör, tror jag) tog jag för att hon visar så stor utstrålning och styrka trots två stora canceroperationer, cellgift m.m. Beundrar verkligen hennes mod och ork. Vilka tre personer skulle ni välja och varför?

Dags att inta kvällen sista mål, undrar vilken smak det blir på baren idag =)

My mirror’s truth


Vecka 40 + 5 dagar

Vi vägde oss lite senare denna period för det kändes som om resultatet inte skulle visa något nytt, och vi hade rätt. I alla fall gällande mig. Det står helt stilla. För sambon försvann lite fett och lite muskler lades till (som vanligt går det bättre för killar). Har inte bestämt mig ännu om jag ska ta tag i det sista eller bara låta det vara.

Mitt resultat efter 40 veckor med xtravaganza (totalt minus i parantesen):

Vikt:
78,4 kg (-24,4 kg)
Fett %: 35,4% (-11,9 %)
Fettmassa (kg): 27,8 kg (-20,8 kg)
Muskler (kg): 50,6 kg (-3,6 kg)
Vatten (kg): 37 kg (-2,7 kg)

My mirror's truth - min resa mot ett lättare liv

Saffrans gifflar

Idag gick jag iväg till gymmet riktigt förbannad. Men jag tror det gick hyfsat över efter ca en timmes hårt gymmande. Men ändå tycks jag komma tillbaka hem med en mycket vemodig känsla. Har börjat inse att det antagligen inte kommer bli någon uppsats för mig. Har ingen lust alls. Det hjälper då inte heller att man går runt och har graviditetsliknande symptom fast jag inte ens är gravid. Min moster försökte uppmuntra mig med att jag snart borde bli av med dessa skojerier ju bättre min mage blir. Men jag är inte säker på det. Några dagar i Sthlm gjorde susen för mitt humör sist men jag kan ju inte resa bort hela tiden för då kommer det bli ännu mindre gjort.

På vägen hem från gymmet/stan bestämde sig sambon för att köpa lite fika från konsum. Där hittade han saffransgifflar! Har redan införskaffat pepparkakor och nu mumsade vi på saffransgifflar också. Kan inte bli mysigare, även om de verkligen skulle ha undvikits eftersom jag redan känner mig nog pluffsig.


Saffransgifflar och lemonté

Nu är kvällmaten intagen och jag ska försöka, verkligen försöka göra det jag ska. Tveksamt om jag kommer lyckas.

My mirror's truth


Ny design

Ännu en dag spenderad med annat än vad jag borde ha gjort. Började med den nya designen redan i helgen men idag fick jag denna superidén att testa min utklippningsförmåga och även min förmåga att jobba med lager i Paint.net. Tycker nog att det gick riktigt bra och jag känner mig nöjd. Fick till en riktigt snygg header och bakgrund också. I bakgrunden finns en spansk dikt skriven av José Martí. Dikten heter Cultivo una rosa blanca (översättning jag odlar en vit ros). Passande, eller hur?!

Ge gärna lite feedback!

My mirror's truth - designar

Duplicity

Filmen igår var bra men ibland förvirrande. Var först i mitten av filmen som jag började få klä på de olika tidshoppen framåt och bakåt och det var först när filmen var helt slut som jag förstått hela filmen ordentligt. Skådespelarna i filmen kan man inte klaga på. Clive Owen, Julia Roberts, Tom Wilkinson m fl. Helt fenomenala! Man får följa två före detta agenter, deras första möte och sedan deras plan att tjäna 40 miljoner dollar. Det är svårt att beskriva handlingen utan att krångla till det eller förstöra spänningen. Kan säga att den helt klart är sevärd och det är en fördel att veta om att det kommer hoppas mycket i tid.

Ger den tre stjärnor av fem möjliga: *  *  *!

My mirror's truth - recenserar


Alla helgonas helg

Igår hände absolut inget, förutom att vi skjutsade syster till en fest, och sen hem igen. Fast då utrustad med platspåse, vatten och huvudvärkstabletter. Dock var det inte till lillasyster. Minst sagt spännande.

Idag har vi hunnit med det roliga att städa. Tog chansen att plocka undan lite fler för stora kläder. Bland annat våra nyinköpte vinterkläder från förra året. Och gissa vad jag fann?! Jo en vinterkappa som jag köpte någon gång 2002 tror jag. Och jag som inte trodde jag hade några vinterkläder. Nu har jag två kappor (eller en jacka och en kappa). Kändes väldigt dumt att ha gått och köpt en jacka för 699:- när jag hade en i lager. Mycket illa. Men sambon blev inte alldeles för ledsen över detta. Även om han lite skämtsamt sa ”öppet köp, gäller det fortfarande?!”.  Men, men, nu kan jag ju variera min outfit =)

       
tända ljus                   vinterkappan

Även om inget hände igår så tände jag ändå lite ljus för min gammelfarmor och gammelfarfar på den spegeln som min gammelfarfar gjort till mig. Kunde inte bli mysigare!

Ikväll blir det nog film, Dublicity med Julia Roberts och Clive Owen. Hoppas den är bra. Att den är lagom komplicerad så man kan sitta och lite slappt hänga med. Får återkomma med vad jag tycker om den =)

My mirror’s truth

Fasiken vad segt nätet går just nu… irriterande!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


RSS 2.0