Mors dag


Utsikten för mig som solade =)


Gårdagen spenderades på gräsmattan med datorn under ett paraply. Detta resulterade i en nästan (nästan) färdig uppgift och en härlig bränna på rygg/axlar, svank och vader. Och nu ska ni inte tro att jag blivit fint gyllenbrun utan jag är knallröd och det svider =) Idag tog vi och också med datorn ut och denna gången lade jag mig på rygg för hoppas på att det bränner mer jämt =) Det har varit riktigt skönt att ligga där ut och att datorn funkade både med en ganska bra batteritid och sedan också att internet funkade genom fönstret!




Datorn under paraply och två filtar, mer behövs inte för en pluggstund i solen!



Eftermiddagen spenderades i svärföräldrarnas stuga där vi åt god lax med sallad. Sedan var det den årliga fotograferingen framför träden. Först parvis sedan syskona =) Det var riktigt skönt att sitta där i solen och jag kände mig hur nöjd som helst. Ska ta och skicka mors dag kort till moster också, men det får jag ta och göra imorgon ev skicka ett mail... men det är inte lika roligt.


Taken

Detta var en riktig actionrulle men ändå med en seriös underton. Liam Nelson är riktigt bra som den oroade pappan som arbetat som 'förhindrare' för den amerikanska regeringen men valt att pensionera sig för att komma närmare dottern. Det är en bra blandning av allvar och action rakt igenom. Helt klart sevärd för den som gillar blandningen mellan (enligt mig) thriller, drama och action. Ger den fyra stjärnor: *    *    *    *!



My mirror's truth
- recenserar

Presenter

Då har man varit nere på stan och inhandlat morsdag-present åt svärmor. Det blev en gåva från Body Shop. Hade tänkt köpa presentkort men tycker att det är roligare att ge bort något som inte bara är papper. Dessuom kan hon låta dessa stå i stugan och lämna det hon har i lägenheten. Fiffigt va?! Dessuotm var det ett bra pris. Det är svårt att köpa gåvor när man inte riktigt har råd.

Har tagit ledigt från mig uppgift och njutit av det varma vädret. Simba är tillbakalämnad och imorgon blir det att städa bort att hår. Och såklart avsluta skolarbetet.

Nu blir det fredagsmys!

My mirror's truth

Det sista...

Håller på med det sista (eller egentligen nästsista) för denna terminen. Det är en riktigt trälig uppgift och det tar lång tid att komma igång med den. Har snart fyllt upp litteraturgenomgångs-kvoten och ska sätta mig och 'diskutera' detta. Har inget att säga. Detta känns som ännu en uppgift som MÅSTE göras men egentligen inte har något mer syfte än att se till att vi sliter in i det sista. Kunde ha varit en mycket bättre avslutning. Men kanske är det kanske min hjärna som redan tagit semester. För snart är sommarlovet här och för första gången på fyra år har jag inget jobb inplanerat. Känns både skönt och konstigt. Vet att vi klarar oss i sommar men ändå tackar man sällan nej till extra inkomster. Hade tänkt att delvis fylla sommaren med studier inför hösten. Förbereda uppsats och sådant för att hålla mig sysselsatt. Får väl se hur det går.

Nu ska jag avsluta litteraturgenomgången *suck*

My mirror's truth

RocknRolla

Igår såg vi Guy Ritchies nya film RocknRolla. Såklart var det en typiskt Guy-Ritchie-film med roliga figurer med roliga namn och våldsamheter man skrattar åt, eller i alla fall om man är van vid Ritchies sätt att skapa historier. Dock behöver man se dessa filmer ett par gånger för att hinna med att förstå allt. För ni som inte sett Guy Ritchies tidigare filmer påminner de lite om virrvarret i Burn after reading. Det är flera historier som flätas samman men i hans filmer finns det en tydligare röd tråd än vad man kanske upplever att Burn after reading har. Ska definitivt köpa denna till sambon i sommar!!! Ger den fyra stjärnor: *    *    *    *!

My mirror's truth
 - recenserar

Min dag...

Har haft en ganska sovande dag. Har somnat två gånger under dagen och har haft smärtor i magen. Studier har det knappt blivit något av och jag fruktar att det kommer bli lite panik nu inför helgen. Hade hoppats på en lugn och ledig helg. Men ibland blir det inte som man tänkt sig. På söndag är det i alla fall morsdag och jag (och sambon såklart) måste ner till stan och fixa något till svärmor. Vet inte riktigt vad så förslag är välkomna!

Nu ska jag nog vila lite mer...

My mirror's truth

Vid vägens slut

Nu har jag (antagligen) nått slutet på min valda väg. Kanske inte riktigt det jag hoppas på men bättre att inte ha något allvarligt. Diagnosen blev IBS (om nu doktorn inte hör av sig igen då hon såg något och ville ta reda på mer). En mycket vanlig diagnos som har tusen olika symtom och är helt olika från person till person. Mitt nästa steg blir att använda mig själv som försöksperson för att se vad som funkar och vad som inte funkar. Kommer bli en intressant process... Dock fanns det visst receptfria medel på apoteket som kunde hjälpa de gånger man har det för svårt. Och blir det inte bättre så ska jag kontakta dem igen.

Har inte ätit sen vid åtta igår kväll och sitter nu (min klocka visa 11:37) och försöker få i mig en skål gröt. Kommer inte hinna få i mig sex mål mat idag. Men skit samma, kan ju i alla fall inte ha ätit för mycket idag så ingen skada skedd.

My mirror's truth

Morgondagen

Sitter här och våndas... Magen känns som ett slagfält och jag vill inte något. Kan inte sova... allt känns olustigt. Är det värt detta? Är det över imorgon? Vad vill jag egentligen??? Varför kan man inte ta emot den hjälp som finns? Varför sitter jag här i soffan och skriver istället för att bli ompysslad av den som älskar en? Många frågor få svar och allt jag vill är att må bra och just nu få sova...

My mirror's truth - tvivlar

Heldag

Idag har jag haft en heldag på universitetet pratandes om jämställdhet och genus. Måste säga att det var riktigt intressant även om jag kan tycka att man kunde avverkat stora delar av föreläsningen på ett förmiddagspass. Inte för att det kanske hade så stort samband med resten av föreläsningarna vi haft men det är helt klart sådant jag tänker på i min framtida roll som mamma. Jag vill inte förespråka en massa prinsessor och superhjältar bara för att jag får ett visst kön. Jag vill uppmuntra att de blir individer med stort självförtroende. Det är i alla fall där jag lägger mitt mål =) Men det är svårt i dagens samhället att tex köpa blå kläder till lite större flickor utan att det är något tryck med texten 'cool boy' eller liknande. Mycket tråkigt tycker jag.

Föresten, det är intressant hur det kan bli. Först träffar man inte någon på sex år och sedan möts man två dagar i rad.
Trevligt verkligen!!!

Jag har redan tagit 'sommarlov' fast jag har en uppgift att redovisa skriftligt och muntligt. Hur ska detta bli?!

My mirror's truth

Löning

Denna trevliga dag då studiemedelt trillar in på kontot... Alltid en fröjd, även fast man får mindre just denna månaden. Eftersom skåpen i köket var helt tomma på mat lånade vi syster bil och for iväg till Willys (billigast där). Listan blev ganska kort men dyr, ca 2200 kronor gick kalaset på. Och då köpte vi faktiskt mest sådant som håller sig månaden ut dvs konserverer och frysmat. Men det är dyrt att leva hälsosamt. Sambon svor lite halvhögt för sig själv ' nu måste jag väl tammef*n gå ner i vikt' och jag håller med honom. Man vill att vågen fortfarande ska peka nedåt nu när man faktiskt sköter sig. Den gjorde ju det sist så jag hoppas på att det är neråt även nästa vecka. Nästa vecka blir det också 20 veckor på diet (första 12 på pulverdiet). Det är helt otroligt. Jag har varit absolut hälsosam i fem månader. Hoppas nu detta håller livet ut. Är ca 6 veckor kvar tills vi går över på lifetime som innebär att man ska vara färdig med sin viktnedgång och då får börja äta mer kolhydrater. Hoppas bara kroppen inte säger ifrån då...

Träffade en mycket trevlig person idag =D Det var säkert sex år sedan sist tror jag. Mycket trevlig verkligen =P

My mirror's truth - spenderar pengar på nödvändigt ont

Body of lies

Har precis sett färdigt på Body of lies. Stod att det skulle vara en action men efter kanske max 30 minuter kändes filmen otroligt långsam. För den som vill se action skulle jag defenitivt inte rekomendera denna. Tråkigt att detta är andra besvikelsen i filmväg. Får nog bli bättre på välja film framöver =)

Får samma betyg som The Spirit dvs en och en halv stjärna: *   '!

My mirror's truth
- recenserar

Konst

Lite bilder...


Min Buddha


Älskar gröna ögon...

My mirror's truth

Lördag...

Ännu en lördag... idag försökte vi ta lite sovmorgon utan att det ska störa vår dygnsrytm så. Men det blev ingen långdragen sovmorgon precis utan vi steg upp vid tio i nio. Innan frukosten fick Simba sig en tur. Det är så härligt att vara ute och gå när solen värmer och det nästan är ingen ute. Sådant skulle man behöva göra oftare.

Ikväll är det fest uppe på Campus. Det är ett stort arrangemang och brändbollsturnén är redan i full gång. Har aldrig varit där men funderar på om vi inte ska ta oss upp dit bara för att kolla läget. Frågan är då, med eller utan hund?! Vi hade egentligen inte tänkt att stanna utan mer kolla in vilka aktiviteter som föresgår, kanske hälsa på någon man känner och sedan smyga hemåt. Simba älskar uppmärksamhet men kan ibland bli lite stressad av för mycket människor. Och är då människorna också lite smått (läs MYCKET) berusade så kanske det blir lite mycket för henne. Får nog klura på det. Skulle i alla fall göra vad som helst annat (nästan) än att sitta här och läsa kurslitteratur. Att baka vore trevligt, men eftersom jag inte får äta bakverk känns det onödigt. Precis som detta blogginlägget...

My mirror's truth

Föreläsningskonst

Blev lite målat igår, men inget jag är färdig med och inte heller något jag kanske visar upp. Det beror lite på =) Men jag tänkte jag skulle publicera lite kladd som brukar dyka upp under föreläsningarna ibland =P

Enjoy!!!



    


My mirror's truth

The Spirit

Igår såg vi The Spirit (Criminal Minds körde såklart inte...) som är gjord av skaparna till filmerna Sin City och 300. Hade höga förväntningar på filmen då jag tycker både Sin City och 300 är mycket snyggt gjorde och med roliga monologer och dialoger. Men måste säga att jag blev besviken. Var inte alls som jag tänkt mig. Ganska lamt och tråkigt för att innehålla skådespelare som Scarlett Johanson och Samuel L Jackson. Ne, inget jag rekomenderar, i alla fall inte om man som jag sett de två andra filmerna och har höga förväntningar.

Filmen handlar i alla fall om en polis som återuppstår och anser bli en själ för den stad han lever i (The Spirit). Han ser det som sin uppgift att hjälpa den lokala polisen att finna brottslingar och hans största kamp är mot The Octopus. Såklart finns det en kvinna med i bilden som är The Spirits ungdomskärlek. Mer än så är svårt att få ut av filmen. Knappt sevärd. Fast, har man en dag där man inte vill behöva tänka så mycket och bara se en film med rätt taskiga monologer och dialoger så se denna. Ger den en och en halv stjärna *   '!

My mirror's truth - recenserar

Att unna sig

Idag ska jag unna mig själv att få vara kreativ. På vilket sätt det ska komma till uttryck vet jag inte riktigt men jag tänkte att jag verkligen skulle få vara det. Plocka fram pennorna och ett ordentligt papper och bara måla, vad som helst. Kanske sätter jag mig och pysslar med fotoalbumet. Vad vet jag, men det är jag värd idag. Hade jag levt mitt före detta liv så hade jag unnat mig själv en chokladbit, men det är ju inte mitt liv längre så då får man göra andra saker... Tror vi ska hinna se Criminal Minds och filmen The Spirit också. Vet inte ens om det är vanliga tv-tablån idag. Det märks =) Nu börjar min 'unna-sig-tid'!!!

My mirror's truth

Här och nu



 Solen värmer luften som blåser genom träden och över taken. På himlen kan man se hur molnen rör sig, sakta bortåt och himlen skiftar färg från gråmulen till härligt blå. Träden grönskar och gräset gror. Våren går på högvarv och snart byts den milda grönskan till en härlig blomsterprakt när alla av sommarsäsongens blommor slår ut. Den härligt lila syrenen tillsammans med björnbärsblommor. Allt blir så levande! Tänka ligga på en klippa men solen värmande kroppen och den milda brisen från vattnet svalka på ett behagligt sätt. Snart är sommaren här!



My mirror's truth

Smärta!!!

Sitter här och är så irriterad över hur ont jag har just nu. Även om jag ska tillbaka till doktorn nästa vecka har doktorn valt att utgå från en problematik. Så nu, medan smärtan är som värst, valde jag att söka på mina symptom på nätet. Hittade dessa två länkar (den som förklarar mer ingåenden och den som beskriver symptomen mest) som beskriver den kroniska sjukdomen Endometrios. Symptomen för denna sjukdom är nästan helt och hållet identiskt med vad jag försöker stå ut med just nu. Jag vet att några i min familj har haft problem med äggstockar och sådant och det skulle inte förvåna mig om det inte egentligen är magen utan detta... För 30-40% av paren som försöker skaffa barn ökar risken för barnlöshet... kul...

My mirror's truth - ska man skratta eller gråta över detta?!

Bereden väg för Simba


Odjuret Simba

På fredag ska vi hämta låneodjuret Simba för en veckas vaktande. Blir som en semester för henne =) Även om hon har en tendens att skita ner ganska mycket kändes det ändå lämpligt att städa (dammsuga) innan hon kommer. Så nu på mindre än en halvtimme lyckades jag och sambon dammsuga, diska (en stor hög med disk) och äta kvällsmat! Helt plötsligt blev jag effektiv. Känns i alla fall skönt att ha det gjort. På fredag morgon blir det att ta fram Simbas duntäcke och fleecefilt och bädda hennes sovplats... Och tro nu inte att Simba är ett litet odjur. Hon har en kroppsform som en blandning av en gråhund och en schäffer (två av de raser hon består av) men har långa ben (antagligen från den del av henne som kommer från rasen Newfaundland, eller hur det stavas) och sedan en svans som är böjd upp mot ryggen precis som en gråhund eller norbottenspets (vilket är den fjärde rasen hon består av). Det är vår alldeles egna lånaodjur Simba =) Riktiga matte och husse tar sonen på semester på Mallorca! Härligt för dem, men också härligt för oss att få låta Simba ta semester!

Är det någon som kan tips om nyttigheter i form av typ snacks som är GI med låg kalorihalt?! Märker att jag skulle behöva något extra när jag intensivpluggar. Funderar på att dricka te, men det kan bli lite mycket av sådant =)

My mirror's truth

p.s. Doktorn hörde av sig nu på eftermiddagen och alla prover såg bra ut. Dags för nästa steg =(

Orkidébarn

Vi alla har nog hört talas om Maskrosbarn men idag fick jag lära mig ett nytt uttryck, Orkidébarn. Om maskrosbarn är de som inte gått i sina föräldrars fotspår utan slagit sig fri från dåliga vanor/mönster så har orkidébarn egentligen inget med hur föräldrarna är. Som orkidébarn är man född med en extra känslighet till vad som händer runt omkring en. Ett exempel på detta är min sambo. Han lider av panikångest men det finns inget i hans barndom som har skapat detta utan han är bara en person som är extra känslig och i det här fallet resulterar det i panikångest. Jag tror jag kommer möta en del sådana barn/elever när jag själv blir lärare. Barn som har det hur bra som helst hemma men som ändå stöter på problematik som gör att de inte klarar av tillvaron. Kommer inte ihåg vem det är som myntat uttrycket men jag tycker i alla fall att det är ett begrepp som är nyttigt att veta, inte bara för lärare!

Ska skriva en uppgift som ska beskriva vilka dilemman jag kan stöta på som lärare. Funderar starkt på att välja orkidébarn. Dock har jag inte så många verktyg till hur man kan förbättra dessa elevers tillvaro.

My mirror's truth

Väntar

Just nu gör det ont, riktigt ont. Det är onsdag idag och jag hoppas att min doktor snart hör av sig. Att det inte blir flera veckors väntan. Försöker ha tilltro till sjukvården men det är svårt. Har känslan av att det inte är något fel... Men, men... Får ta det då!

Får se hur dagen på universitetet kommer gå. Förhoppningsvis stör magen mig inte. Den får störa mig sen, när jag är hemma igen.

My mirror's truth - trött på detta...

Vuxenlivet

Jag har aldrig varit speciellt bra på att hålla reda på mina pengar, men det blev en klar förbättring när jag flyttade hemifrån och skaffade visa-kort och internetbank. Men fortfarande är ekonomi svårt. Framför allt när man ändrar sina utgifter. Vi räknade på den månaden vi haft nu när vi ätit vanligt (nyttig) mat hela tiden. Vi trodde att det skulle räcka med 4500 kronor för maten (inklusive lite specialgrejer från xtravaganza) men när vi nu räknade slutade summan runt 5200 kronor. Känns inte som vi handlat så mycket dåligt. Mest grönsaker och frukt och ändå blir summan så stor. Känns orimligt för två personer men så är det väl att leva nyttigt. Svårt att välja bort något också då det bästa proteinet är fisk och kyckling vilket ibland inte är det billigaste. Tycker just nu att vuxenlivet och framför allt det nyttiga livet är så svårt. Längtar på ett sätt till att kunna arbeta. Då det ger mer pengar än vad studielånet ger men jag tycker det är kul att plugga. Men detta kan jag inte göra för alltid och det är inte kul att låna hur mycket pengar som helst... även om det var värt det!

Jag vet att det säkert finns hur många fler än jag som varje månad ser vart utgifterna hamnat och inte riktigt vet om man ska tro på siffrorna. Men vad ska man göra?! Är det så svårt att leva nyttigt men ändå billigt?! Får gå och lägga mig och fundera på detta...

My mirror's truth

Kaffe och lite annat

Idag kom en ny medmera-check, som alltid mycket välkomnat. Med checken kom också ett recpet, Kaffe mocca. Det lätt så gott och jag önskar verkligen att jag drack kaffe när jag läste receptet. Eftersom jag anser att det verkar väldigt gott förmedlar jag receptet här =)

Kaffe mocca (1 glas)
1 dl starkt kaffe
1 dl varm choklad
1 dl varm mjölk, vispad
vispad grädde
chokladsås!

Gör så här:
Häll först i kaffet i glaset, där efter den varma chokladen och tillsist mjölken. Toppa med vispgrädden och chokladsåsen!

Visst låter det gott?!

Sedan surfade jag runt lite på blogg.se och hamnade på Kenzas blogg. Hon visade upp armband hon fått (gratis) från ett märke som heter Lady B. Gick in på Nelly.com där vissa delar av den kollektionen säljs och såg detta armband:
5 Stones Charm Bracelet SEK 199, Lady B - NELLY.COM
Verkligen hur snyggt som helst, tycker jag i alla fall. Men några av armbanden Kenza fått var snyggare...


Borde sitta med min uppgift men jag tar mig inte riktigt för det. Orkar inte... Får väl snart ta tag i det. Är ju inte så långt kvar på terminen så egentligen är det ju bara att ta tag i det. Men så enkelt är det sällan =)

My mirror's truth - förvillar mest =)

Stilla måndag

Just nu råder ett lugn i lägenheten. Vi har varit och tränat. Det känns alltid så skönt efteråt och oftast väldigt jobbigt innan, men nu tror jag vi fått in snittsen. När man känner sig som minst motiverad att träna, då ger man sig av. Funkar faktiskt. Nackdelen med träningen (om man nu kan säga så) är att jag blir så förbaskat hungrig. Det blir liksom extra svårt att inte tänka på annat som man skulle vilja stoppa i sig. Och då behöver det nödvändigtvis vara choklad utan kanske typ två frukter extra, lite pasta. Nästan inom ramen men ändå inte.

På tal om att stoppa i sig. Under mötet på Xtravaganza förra veckan så tyckte vår coach Fia att 15 kilo till för min del lätt mycket. Eftersom det ändå är hon som är den mer kunniga så gick jag hem för att undersöka hur jag låg till i alla tabeller (då vi får ett kvitto med vattenmängd, fett i % och kg, muskler/benmassa m.m.) och enligt det har jag 6 kilo kvar tills jag ligger inom ramen för OK fettmängd i kilo. Och eftersom jag ändå är så ung vill jag gärna gå ner så jag har lite tillgodo. Alltså i alla fall ligga 5 kilo (eller lite till) under gränsen. Och då menar jag inte totalvikten utan vikten för fettet. Detta eftersom muskler väger mer än fett får man vara noga med att kolla på rätt siffror. Om man nu slår ihop detta vill jag alltså tappa runt 11 kilo fett. Det är inte speciellt långt ifrån 15 kilo... Undrar vad som blir skillnaden och om det verkligen blir för lite... Nu känns det som jag bara babblar men detta är verkligen en djungel. I och med min hunger nu underträningen och risken att stoppa i sig något extra (även om det är inom ramen för vad som är OK) så kommer min resa neråt i fett kanske förstöras... Hoppas på att jag är stark i sinnet och kan motsätta mig själv, mina tankar...

Föresten... jobbansökan ivägskickad... HJÄLP!

My mirror's truth - babblar mest tror jag

Konfirmation

Idag har jag varit på lillebrors konfirmation. Det var så mysigt och jag var en mycket stolt storasyster när jag satt i kyrkbänken. Han har blivit så stor. Säkert ett helt huvud längre än mig plus att han tränar både det ena och det andra och utvecklar en massa muskler. Jag blev nästan rörd när jag fick se honom. Jag tror faktiskt att han fortfarande gillar mig... Jag har ju ändå varit hans mamma under en kort tid. Och nu under nästan fyra hela år har jag undvikit att prata med honom för jag ansett att han varit för liten för att behöva bestämma om jag är värd att prata med eller inte. Men nu när han är femton år känns det som han kan ta ett sådant beslut. Som det ser ut verkar det som om jag kommer få ha kontakt med gossen! Kära lillebror!!! Försökte gå med huvudet högt och jag hoppas att det var många svartsjuka blickar mot mig. De ska aldrig få mig att må dålig igen! Även om min farmor inte anser att jag har mitt förstånd kvar när jag tänker så, men, men. Jag bestämmer över mitt egna liv. Precis som lillebror måste få göra.

Detta fina korset fick ha av sina storasystrar! Tycker det var riktigt läckert. Min lillasyster har riktigt bra smak =)


Vackert?! Det tycker jag!

My mirror's truth - stolt storasyster

Grattis mormor 71 år!

Idag fyller älskade mormor 71 år och jag ska snart ta och ringa henne! Om jag hade egen bil eller pengar till bussbiljett så skulle jag ha åkt dit. Men som student har jag inte den förmånen.

Hoppas få svar på mina prover tidigt nästa vecka för tröttheten börjar bli oroväckande. Borde inte känna mig så slut, borde inte heller ha så ont i magen eller må så illa. Och nej, jag är inte gravid. Om jag varit det hade dessa symptomer endast varit glädjefyllda. Nej, det är något annat... eller kanske inget alls. Men jag vill slippa oroa mig i fall det inte är något fel.

Nu tänker jag vila på soffan samtidigt som jag surfar runt bland rockiga baby/barnkläder. Har ni tips på någon sida så säg till. Sambon vill så gärna att hans syskonbarn ska anama rocken, precis som min sambo! Han kommer bli världens härligaste morbror =)

My mirror's truth - är så trött och sliten

Mycket fast ändå så lite

Idag lyser solen varmt och skönt och jag längtar ut, trots blåsten. Tror jag och sambon ska sätta oss ute och diskutera världspolitik eller något sådant!

Just nu är det ganska mycket som händer runt mig men ändå får jag så lite gjort. Dock är det inget negativt som händer just nu utan mestadels positiva. Har börjat titta efter arbeten, även om jag tekniskt sätt har en termin kvar på min utbildning. Tanken är att försöka vara lite på gång och se vart det leder. Även om man inte får första bästa jobb så har man ändå nyligen titta igenom sin CV och tränat på att skriva personliga brev, och har man tur får man även träna på att gå på intervjuer. Har inte varit på många i mina dagar. Tror tre styckna, var av två av dem ledde till jobb men det berodde nog mycket på att jag var släkt med personer som redan hade arbete på dessa ställen.

Annars då?! Jo, jag försöker faktiskt njuta lite av livet. Försöker varje dag träna på att se mig själv som 22 kilo lättare. Träna på att vara stolt över min prestation och glädjas över att jag hittat tillbaka till den tjej jag var för 6 år sedan. Den tjej som jag trivs med att vara. Det är svårt att träna på detta, ständigt en kamp men jag ska lyckas för jag tänker aldrig mer sätta mig i denna sitsen igen!

My mirror's truth - ska ta tag i vissa saker nu, fast i solen =)

En svår balans på den smala vägen

Har märkt hur jag mer och mer försöker göra maten/mellanmålen lite mer spännande utan att behöva tänja på reglerna så mycket. Men idag var det svårt. Hittade något som verkade så gott i naturgodishyllan. Var pumpafrön, tranbär och cornflakes i vit choklad. Verkade så gott. Men egentligen inget jag får äta. Tror vit choklad verkligen är NO NO, men ändå. Har i alla fall tränat en timme på gymmet idag, tillsammans med att ha gått vårruset igår fast jag inte var anmäld. Slöt upp med en bekant lite efter starten. Var så glad och överaskad att det gick så lätt! Nästa år blir det nog att anmäla sig på riktigt så man får medalj och picknickpåse =)

I helgen har jag massor planerat. Blir att se en teaterföreställning på lördagen och så konfirmationen på söndagen. Imorgon fredag måste jag nog ta tag i studierna. Och mitt i allt detta hade jag tänkt söka jobb. Mycket på en gång blir det. Får se hur det går =)

My mirror's truth - många bollar i luften!


Testa något nytt

Idag blev det att förnya min köttfärssås lite. Hittade en majsblandning som hette 'tacomajs' idag i affären. Den innehöll (förutom majs) kidneybönor. Hade i denna burk i köttfärssåsen och tyckte det blev riktigt bra! Ska nog köpa mig en burk med bara kidneybönor då jag är säker på att det blir billigare i längden!

På förmiddagen har det varit grupparbete. Lade väl inte ned mig så mycket men uppgiften blev gjord och alla i gruppen verkade nöjda. Imorgon ska detta redovisas men jag tar det med ro. Borde dock läsa på en massa annat. Har en examinationsuppgift som ska bygga på kursens litteratur och jag har inte läst en sidan... Har inte kännt motivationen alls. Hoppas kunna läsa ett par sidor idag. Får väl se om det blir några sidor imorgon.

Funderar på om jag sover för lite (eller möjligvis för mycket) under nätterna. För jag är så trött hela tiden. Mitt huvud känns som seg kola, som om allt tar så mycket längre tid att genomföra. Kanske håller jag på att bli sjuk eller så är det för lite(/mycket) sömn. Får nog testa att lägga mig tidigare. Tycker ändå att lägga sig vid senast elva och gå upp vid åtta är ganska bra sömn men kroppen kanske behöver lite mer just nu. Vi får väl se...

My mirror's truth

Kan inte låta bli...

Nu har sambon fotograferats för att visa svärmor och svägerskan! Blir ju inte så att man visa vad man köpt när man har ca 5 kassar (eller mer) från affären. Och då är det inte standardstorlek vi pratar om när det gäller kassarna =) De är nästan som IKEAs stora blåa kassar som man kan köpa och ha tvätten i hemma =)

Svägerskans blivande barn fick också något. Vi köpte några outfits till 'den' också att ge vid födseln. Sedan blir det väl efter vad de behöver. Sambon har tänkt köpa lite rockgare saker till den lille sen =P

På tal om rockig. Denna tuffa tröjan köpte jag också =) Kan inte låta bli att visa er allt det roliga... Har också på mig ett vanligt, långt, svart linne idag men det känns dumt att ta något kort. Svart linne är ju svart linne =)

Snart blir det sängen. Tror mig känna en förkylning på gång. Hoppas jag har fel...


My mirror's truth

Lite mer bilder!

Skulle jättegärna lägga in bilder på ALLT det jag köpt men det tar sådan tid och dessutom är mycket av det endast basic-plagg vilket inte är så roligt att titta på kanske. Men lägger upp en bild på de kläder som jag tänkte ha på konfirmationen. Till dem ett bar ballerinaskor som jag köpte på skopunkten. Mina första ballerinaskor. En helt ny värld har öppnats för mig nu när kilona försvunnit. Så roligt är det... men det blir dyrt =) Räknade på det förut, exakt med 193 kronor spräckte vi budgeten! Men det var det värt. Var enda krona. Är så glad över det vi köpt.



Detta är min outfit, men det blir nog inga flätor... utan stora lockar hade jag tänkt mig i håret.
Känner mig så snygg!!!




När jag ändå shoppade så fixade jag nya gardiner! De gamla ligger på torkstället. Kände att detta var mer vi. Har nämligen en svart skinnsoffa (fejkskinn) och gröna filtar. Mer vår stil helt klart. Lite rockigare =)

Mitt nästa shoppingmål blir nog den där klänningen från kappahl och sedan ett par vita leggings till! Då kommer jag bli sommarfin =)

My mirror's truth - önskar att man hade en större shoppingkassa ibland ; )


Min resa i bilder

Eftersom jag för en gång skull verkligen fotograferat och dokumenterat min resa så tänkte jag visa lite bilder från det att jag kom hem igår.



Vi har precis stigit innanför dörren efter fem vändor till hissen för att hämta kassar =) Blev en hel del. Spräckte budgeten med ungefär 100 kronor =)






Här är klädhögen för både mig och sambon. Kläder var verkligen det som gjorde att priset drog iväg. Sitter nu och funderar på om jag inte borde ha köpte fler färger i tröjor jag gillade, men det får bli en annan gång.





Min nya jeanskjol! Ursäkta att bilden både är suddig och liten...














Denna köpte jag också i en blå/grön färg. Den blågröna tänkte jag ha till helgen då min lillebror jag konfirmeras! Tillsammans med en kofta, jeanskjolen och ett par leggings!














Denna fräcka stickade tröjan älskar jag. Sambon tyckte att fickan förstörde lite men jag tycker det passar bra. Här med endast leggings men jag är inte riktigt så vågad så det blir jeans eller dylikt under =)











My mirror's truth - har shoppat mkt

Redo =)

Nu kan man knappt vara med redo tror jag. Alla matlådor är fixade och mellanmål är inhandlat. Nu är det bara de där sista grejerna som man inte riktigt kan packa än som ska ner.

Längtar så att bara vara iväg. Vill liksom få bilresan ner avklarad. Det är det jag ser fram emot minst. Hatar att åka långa sträckor när jag inte får köra något själv. Är lite smått åksjuk och även om det finns superbra tuggummin som funkar mot det blir man så förbaskad trött av dem.

Nu ska jag slappa det sista av lördagskvällen och försöka njuta av min sambo!

Dagens att göra

Idag ska det fixas en del. Jag och sambon kom fram till att det vore skönast om hemmet är hyfsat städat innan vi drar i väg på shoppingresa. Så idag blir det full fart hela dagen. Skönt att se solen. Hoppas kunna gå ut en stund innan den försvinner igen.

Att göra:
- Dammsuga
- Torka golvet:
   *Hallen

   *Badrummet
   *Köket
- Tvätta kläder

- Packa
   *Sängkläder
   *Ombyte
   *Toalettartiklar
   *Pengar & lista
- Göra matlådor
   *Packa dem
- Handla

Är säkert fler saker som jag borde göra men denna lista får räcka så länge!

My mirror's truth - mycket ska göras...


Köttfärssås à la GI

Tänkte jag skulle lägga ut receptet (om man nu kan kalla det för det) på den mycket goda köttfärsgrytan/såsen som vi kör med här hemma för att variera vår kost lite.

Köttfärssås à la GI - 2 personer (alt två portioner)

Detta behöver du:
200 gram nötfärs, fetthalt 10%
1 ganska stor morot, riven
1-2 champinjoner, skivade
ca 2 dl krossade tomater
salt
svartpeppar
basilika
oregano


Gör så här:
Börja med att steka köttfärsen i olivolija. För att inte använda för mycket ska helst oljan sprayas ner i pannan (ca två spray). När köttfärsen är genomstek läggs de rivna morötterna ner. Blanda runt och låt stå en kort stund. Ha sedan i de krossade tomaterna. GLÖM INTE att sänka värmen lite då tomaterna har en tendens att skvätta mycket i hög värme. Börja krydda efter smak. Smaka av! Svampen läggs i kort innan servering för att all vätska inte ska försvinna och det inte ska bli sega.




Serveringstips:
Om man gör som vi och inte riktigt är färdiga med vår viktnedgång eller man äter detta vid middagen så serveras det med en kall sallad och varma grönsaker t ex kokta morötter eller majs. Om man tränar lagom eller vill bibehålla sin vikt kan man lägga till lite fullkornspasta, dock ska den inte ta större plats än en knyten näve och dessutom dela utrymme med de varma grönsakerna. Några bitar av mager fetost (3%) kan också vara gott till!



Enjoy!!!

My mirror's truth
- rekomenderar!

När allt får sjunka in...

Idag var en sådan där dag av små, små insikter. Bara sådär några i taget som gör att några saker faller på plats. Efter mötet i förmiddags så känner jag mig mycket mer rofylld än förut och jag ser att saker och ting kommer ordna sig på något sätt. Har också av det kännt att jag kunnat se fram emot helgen resa på ett helt annat sätt. Och det är verkligen skönt. Vill kunna njuta av denna resa som jag längtat så efter. Har också kommit fram till att jag börjar känna mig gammal, fast inte ur en negativ synvinkel utan endast vuxen. Det där med att hysteriskt fnittra utan mening på ett café är inte längre min grej och jag kan inte heller påstå att jag saknar det speciellt mycket. Men nu när jag känner mig så vuxen vill jag också göra vuxna saker. Allt från att börja tjäna egna pengar (och inte låna till min inkomst som jag gör nu som student), skaffa ordentligt boende, gifta mig osv. Tyvärr är det svårt att gifta sig med sig själv (vad jag vet i alla fall) och min sambo har inte riktigt fått denna insikt av vuxenhet än, även om han är väldigt vuxen. Men allt handlar ju om sin egen uppfattning. Känner man sig vuxen så är man antagligen det, ingen kan komma och säga när, förutom när det gäller när man är myndig. Men det har oftast inget med att vara vuxen att göra. Är i alla fall glad över dagens insikter och ska nu ställa mig och laga middag. Blir en köttfärsblandning (typ sås) à la GI och xtravaganza.

My mirror's truth

Öm men ganska belåten

Det gick bra idag. Trodde allvarligt talat inte det. Trodde att jag skulle bli nonchalerad och att de skulle säga att det är så vanligt och inget att oroa sig för. Men nej, så gjorde hon inte. Hon tog allt jag sa på största allvar och nu har jag ett 20-tal prover som ska tas. En del av mig hoppas på något som går att fixa, en annan del skulle tycka det var skönt att det inte var något alls. Får ta en sak i taget just nu. Från och med måndagkväll klockan 22.00 ska jag fasta och på tisdag morgon/förmiddag ska proverna tas. Kanske vet jag svaret till sommaren. Vore så skönt! Just nu är jag ganska nöjd med vilket val jag gjorde i vägskälet. Hoppas det fortsätter så.

My mirror's truth


Vår och sommarkänslor

Har haft (och har väl fortfarande) svårt att se att jag faktiskt tappat 22,6 kg. Vill inte riktigt inse att jag faktiskt har en storlek nu som det finns MÅNGA som har. Behöver inte längre gå in på 'special'-avdelningar för större storlekar. Jag kan faktiskt köpa sådant som alla andra kan ha. Ändå har jag nu gått och blivit alldeles förälskad i en klänning på den 'vanliga'-avdelningen.  Den här klänningen är så underbar! Har inte haft klänning sedan jag tog studenten och det var snart fyra år sedan. Men kanske ska jag slå på stort och köpa den. Har ju tänkt att införskaffa någon söt kjol att ha med leggings i sommar. Får ser hur långt jag tar mig med den saken =)

Efter i stort sätt en hel dag av regn lyser nu solen ganska behagligt utanför fönstret. Dock blåser det en massa och det märks här inne också. Hyresvärden har nämligen varit här och dammsugit ur ventilerna ovanför fönstrena så nu susar det riktigt ordentligt. Nästan lite mysigt. Kanske slipper jag ha köksfläkten på nu för att få lite ventliation.

My mirror's truth - längtar till söndag och måndag!

16 veckor

Då kommer nya resultat. Idag har jag gjort detta i 16 veckor! Måste säga att det blev över förväntan denna gången. Trodde inte att vågen skulle visa någon större förändring men det gjorde den =)

7/5 2009:

Vikt: 80,2 kg (-22,6kg)

Midja: 80 cm (-21 cm)

Höft: 100 cm (-21 cm)

Överarm: 30 cm (-8 cm)

Lår: 46 cm (-21cm)

Middagen är nu intagen. Det blev kyckling idag. Riktigt gott att äta när man precis har tränat. Jag har märkt att jag är så mycket hungrigare efter ett träningspass. Det känns som om allt man äter försvinner nästan på en gång. Kvällen kommer fortsätta framför TV:n och Criminal MInds. De ställde ju in förra veckan för att det var Valborg. Morgondagen blir det ett möte och sedan kanske träff med en vän. Får se hur mötet går först, men hoppas såklart på att valet leder till något bättre...

My mirror's truth - min väg till målet är inte sååå långt bort nu


Blindness



Har precis sett färdigt på Blindness, en thriller med bl a Julianne Moore i huvudrollen. Den handlar om hur en mycket smittsam sjukdom gör människor blinda. Man sätter människorna i karantän och till slut handlar allt om att överleva. Julianne Moore är dock den enda (vad man förstår) som är immun. Man får följa sju personer som är bland de första som insjuknar (inklusive Julianne Moore).

Detta var en riktig thriller. Man kände allt från glädje till obehag medan man såg på filmen. Tycker definitivt att det finns ett dolt budskap i filmens tema. Helt klart sevärd men man måste klara av de starka scenerna. Man känner i maggropen när dessa scener visas. Ger denna filmen fyra stjärnor *   *   *   *!

My mirror's truth - recenserar

Den logiska vägen

Vid två idag valde jag väg. Det blev den logiska och sunda vägen. På fredag har jag fått en tid och hoppas nu innerligt att beskedet då blir att resan till helgen inte måste ställas in. Som vanligt är jag mycket skeptiskt men jag ska ge det en chans. Måste hoppas på att resultatet blir till det bättre. Men nu ska jag inte tänka mer på detta val utan drömma mig bort till resan till GeKås. Listan är snart färdig och jag kan knappt bärga mig. Nu ska jag bara ta mig iväg dit!

Tack för era kommentarer!

Ett vägskäl

Just nu står jag vid ett vägskäl och har inte riktigt bestämt mig vilken väg jag ska välja. Jag skulle vilja se först vad varje väg ger för nya upptäckter men det går inte. Meningen med vägskäl är väl att man ska välja utan att veta för att se vad man hamnar. Jag har passerat detta vägskäl många gånger men valt att inte besluta just då, men nu snart blir det ett måste. Kan inte gå förbi en gång till, det är i alla fall så jag tänker nu. Men imorgon kan det se annorlunda ut. Imorgon kanske jag har bestämt mig att vänta med detta valet och göra något annat, roligare. Roliga vägskäl är trevliga att välja, men vägskäl som kan innebära konsekvenser man inte kanske uppskattar är inte lika trevliga. Just nu har jag lovat mig själv att efter helgen så ska jag ha valt den mer logiska vägen. Den som sambon, släkt och en del vänner beskrivit som det bättre vägen, men jag helt ignorerat det. Men nu går det att ignorera för länge till. Nu har jag gjort nästan allt som jag själv kan komma på för att unvika valet och inget hjälpt. Det är dags...

My mirror's truth - är redo att välja väg, kanske

En härlig dag i Örebro

Gårdagen spenderades hos släkten i Örebro! Det var så trevligt. Lillkusinen fyllde fem år och det firades med mycket glass och frukt. Jag valde dock bort glassen och frossade i äpplen och jordgubbar. Sedan på kvällen åt vi grillat! Hela dagen var så mysig och det var så skönt att se alla.

Bild från gårdagen!

Glass istället för tårta! Jordgubbarna var årets första men inte svenska, tyvärr. Gott ändå!

My mirror's truth

RSS 2.0